Навигация
Кошница

Vitabay Витамин C 1000 mg (веган) 100 g прах

Vitabay Витамин C 1000 mg (веган) 100 g прах
Vitabay Витамин C 1000 mg (веган) 100 g прах
  26,85 лв.
  Купи

  Vitabay ® Vitamin C Pulver 1000 mg

  Vitabay ® Витамин С

  Хранителна добавка, 100 g прах

   

  Витамин С с висока бионаличност.

   

  Vitabay ® Vitamin C е естествен витамин С, който е извлечен чрез процеса на ферментация от не-ГМО царевица, цитруси и други плодове във висококенцентрирана форма за оптимален ефект.

   

  Защо е толкова важен:

   

  Аскорбиновата киселина или както е по-известна витамин С е водоразтворим витамин и е основно хранително вещество. Участва във възстановяването на тъканите, образуването на колаген и ензимното производство на определени нервотрансмитери и тирозин. Необходим за функцията на имунната система. Има важна роля в обмяната на липидите и действа като силен антиоксидант. Улеснява усвояването на желязото в храносимилателния тракт.

  Човешкият организъм няма способността сам да синтезира витамин С, поради което изцяло зависи от приема отвън на този витамин. Основно се съдържа в плодовете и зеленчуците, но не в достатъчни количества, термичната обработка допълнително намалява съдържанието му. Поради това е необходимо да се приема допълнително под формата на хранителна добавка.

   

  Ползи за здравето:

   

  Нито един витамин няма способността самостоятелно да накара организма да преодолее сериозни здравословни проблеми. Въпреки това редица изследвания показват, че витамин С има следните ползи върху организма:

   

  • поддържане на оптимални нива на витамин С в организма, което оказва благоприятно влияние за намаляване на стреса;
  • прием на аскорбинова киселина при настинки и грип намалява риска от усложнения като пневмонии и други белодробни инфекции;
  • високата концентрация на витамин С в кръвта е свързана с намален риск от развитие на инсулт и сърдечно-съдови заболявания;
  • заради силните му антиоксидантни свойства забавя стареенето на клетките, участва в регенерацитя на кожата, намалява оксидативния стрес в мозъка, гръбначния стълб и нервните клетки;
  • намалява симптомите на възпаление, може да намали риска от поява на ракови заболявания;
  • подпомага по-доброто усвояване на желязо;
  • засилва имунната система, като увеличава количеството на белите кръвни клетки.

   

  Характеристика на продукта:

   

  • 1000 mg аскорбинова киселина;
  • щадяща обработка чрез ферментация на не-ГМО царевица и цитрусови плодове;
  • подходящ за вегани;
  • без ГМО, глутен, лактоза и други добавки.

   

  Продуктите на Vitabay подлежат на най-строги процедури за контрол на качеството, съгласно ISO 13485. Обработени сертифицирани суровини в съответствие с международно признатите стандарти за качество НАССР, ISO 9001 и GMP за добра производствена практика.


  Съставки:дн. доза (в 2.5 g.)
  Витамин С (аскорбинова киселина)          1000 mg (1250%)    


  Натурален витамин С (от ферментация на царевица без ГМО и цитрусови плодове (100%) (веган).

  Не съдържа: аромати, стабилизатори, оцветители, консерванти, ГМО продукти.

  Веган.

  Приложение: Витамин С допринася за нормалната функция на имунната система по време и след интензивна физическа активност. Спомага за нормалното образуване на колаген, за нормална костна функция и нормална функция на кръвоносните съдове.

  Забележка: Посоченият препоръчителен дневен прием не трябва да се превишава. Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене. При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: Приемайте по 1/2 чаена лъжичка (1000 mg) , разтворена във вода или сок.

  Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от директна слънчева светлина, на недостъпно за деца място!

  Годност и партида : Маркирани на опаковката.

  Производител: Vitabay, Avenue Ceramique 223 , 6221 KX Maastricht, Нидерландия