Навигация
Кошница

Ecological Formulas Псорекс 100 капсули

Ecological Formulas Псорекс 100 капсули
Безплатна
Доставка
Ecological Formulas Псорекс 100 капсули
  88,22 лв.
  Купи

  Ecological Formulas® Psorex

  Ecological Formulas® Псорекс

  Хранителна добавка, 100 капсули

   

  Ecological Formulas® Psorex / Ecological Formulas® Псорекс е хранителна добавка, която подпомага поддържането на нормалното състояние на кожата и съединителната тъкан. Продуктът съдържа фумарова киселина с реагентен клас. Фумаровата киселина е транс-изомерът на ябълчената киселина и междинен продукт в цикъла на лимонената киселина, популярен още като цикъл на Кребс. Psorex / Псорекс действа благоприятно върху дерматологични състояния като псориазис, грануломатозни кожни заболявания, лупус еритематозус, злокачествен меланом, питириазис рубра пиларис, алопеция ареата и други.

   

  Фумаровата киселина или трансбутендиовата киселина е бяло кристално химично съединение, широко разпространено в природата. Тя е ключов междинен продукт в цикъла на трикарбоновите киселини за биосинтеза на органични киселини при хора и други бозайници. Тази киселина също е основна съставка за подпомагането на нормалното развитие на растенията.

  Подобно на витамин D, тя се синтезира от тялото, в кожата, по време на излагане на слънчева светлина. Свързана е с нормалното функциониране на ябълчената киселина и участва в производството на енергия, получена от храната.

  Фумаровата киселина и влиянието ѝ върху кожата:

  Кожните заболявания могат да бъдат физически и емоционално изтощителни за пациентите поради дискомфорта и козметичните смущения, които причиняват. Това важи с пълна сила за псориазиса.

  Псориазисът е често срещано кожно заболяване, което засяга между 2-4 процента от населението. Характерната псориатична лезия представлява рязко ограден зачервен обрив, покрит с припокриващи се сребристо бели люспи. Обикновено са засегнати скалпът, ноктите, лактите, коленете и глезените..

  Клиничните изследвания показват, че естерите на фумаровата киселина са ефективни срещу симптомите на псориазис. Смята се, че те променят функциите на левкоцитите, кератиноцитите и/или ендотела на кръвоносните съдове. Естерите на фумаровата киселина са малки молекули с имуномодулиращи, противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти.

  Фумаровата киселина обикновено присъства във всяка клетка на тялото като компонент на цикъла на лимонената киселина, който е отговорен за производството на клетъчна енергия. При здрави индивиди фумаровата киселина се образува в кожата, когато тя е изложена на слънчева светлина. Пациентите, страдащи от псориазис, не могат да произвеждат достатъчно фумарова киселина и следователно клетъчното делене и функциониране е нарушено.

  Когато фумаровата киселина се приема както орално, така и локално, състоянието на повечето пациенти се подобрява драстично.

  Ecological Formulas & Cardiovascular Research е един от най-уважаваните производители на хранителни добавки в света. Американската компания, базирана в Конкорд, Калифорния, разработва иновативни и ефективни продукти в отговор на нарастващите здравословни нужди на съвременния човек.

  • Всички продукти са без токсини, химикали и аромати;
  • Висококачествени съставки;
  • Щателно тествани за чистота и ефикасност от независими лаборатории.

  Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
  Фумарова киселина120 mg120 mg
  Шипка25 mg25 mg
  Общо въглехидрати1 g1 g

  Микрокристална целулоза, желатинова капсула, дикалциев фосфат, силициев диоксид, магнезиев стеарат.

  Не съдържа: Глутен, казеин, царевица, соя, дрожди, пшеница.

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на кожата и съединителната тъкан.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен  прием от продукта: По 1 капсула дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Ecological Formulas & Cardiovascular Research, Ltd., USA.