Навигация
Кошница

PROFECUND / ПРОФЕКУНД тест за овулация 3 бр.

ПроФекунд: бърз тест за установяване на овулация. Поръчай тук сега!

 

ПроФекунд тест за овулация е бърз имунохроматографски (CIA) тест за качествено определяне на лутеинизиращия хормон (LH) в урината за установяване на овулация.

При положителен резултат в участъка на тестовата лента на мембраната се появява червена лента. При отрицателен резултат интензивността на цвета на тестовата черта е по-слаба от тази на контролната черта.

Винаги се появява лента с червен цвят в участъка на контролната лента, независимо от наличието на лутеинизиращ хормон. Тя служи за проверка на това дали тестът е достатъчно потопен в урината, дали се е придвижила достатъчно и за начин на контрол на реактивите.

Може да използвате проби, получени по всяко време на денонощието, но е добре да се има предвид, че първата сутрешна урина е с най-висока концентрация на хормони.

 

Начин на употреба:

Съберете пробата от урина в чист съд от пластмаса или стъкло. Може да се съхранява в хладилник (2 - 8 °C) и да се запази до 48 часа преди тестването. В случай, че се съхранява в хладилник, преди извършването на теста трябва да се остави да достигне стайна температура. Тестовата лента и контролните ленти също трябва да бъдат на стайна температура в момента на тестването.

Не отваряйте опаковката ПроФекунд тест за овулация до приключване на подготовката за извършване на теста.

Извадете тестовата лента и я поставете в пробата от урината със стрелка в посока към урината. Не потапяйте тестовата лента след чертата с обозначение МАХ. Извадете тестовата лента след най-малко 15 секунди и я поставете върху суха и неабсорбираща повърхност. Тестовата лента може да бъде оставена и в пробата, стига да не е потопена над чертата МАХ.

Отчетете резултатите след 5 минути и ги тълкувайте не по-късно от 10 минути след извършване на теста.

Отчитане на резултатите:

Невалиден тест: В контролния участък не се появява никаква черта. Положителен резултат не се потвърждава преди появяване на контролната черта в участъка за проследяване. Ако не се появи контролна черта, резултатът от теста не е показателен и тестът се повтаря.

Положителен тест: Интензивността на цвета на тестовата черта е същата или по-силна от тази на контролната черта. Резултатът означава, че концентрацията на лутеинизиращ хормон в пробата е максималното ниво на лутеинизиращия хормон.

Отрицателен тест: Интензивността на цвета на тестовата черта е по-слаба от тази на контролната черта. Резултатът от теста означава, че в пробата от урина концентрацията на лутеинизиращия хормон е на нормално ниво.

 

Опаковка: 3 тестови ленти

 

Производител: Hyllan Pharma, Strada Turturelelor 11A, Bucharest, Romania

Дистрибутор: Ди енд Джи Фарма, бул. Рожен № 26, София 1271, България