Навигация
Кошница

PIC solution / Пик сълюшън Класически апарат за кръвно Classic Stethomed

Следи кръвното си надеждно с класическия апарат за кръвно Classic Stethomed от PIC Solution. Поръчай тук на супер цена!

Този  апарат е здрав и лесен за употреба. Максимално и надеждно опакован, удобен за професионална и домашна употреба. Моделът съдържа стетоскоп, включен в комплекта.

Всички сфигмоманометри на фирма PIC Indolor са проверени и отговарят на Европейския закон за качество, за да гарантират максимална прецизност и точност.

Италианската компания PIC solution е специализирана в разработване и производство на медицински изделия. Сред тях са апарати за измерване на кръвно налягане, термометри, инхалатори за аерозолна терапия, пластири и санитарни продукти. Всяко едно от тези направления е представено от изключително разнообразни продукти с качество, гарантирано с редица европейски и международни сертификати.

Характеристики:

  • Надеждно измерване
  • Съдържа стетоскоп в комплекта
  • Масимална прецизност и точност
  • С удобен калъф

Начин на употреба:

Увий маншета около дясната или лявата ръка (мишница). Долният ръб на маншета трябва да е на 1-2 см над лакътя. Стегни маншета. Пъхни края в металния пръстен и изравни така, че маншета да пасне около ръката, без да е много стегнат. Позиционирай белега на маншета върху артерията. Постави стетоскопа под маншета така, че мембраната да попадне върху вътрешната страна на бицепса, където е артерията. Внимателно сгъни ръката и задръж на хоризонтална повърхност с максимално отпусната мускулатура. Увери се, че клапанът за въздух върху гумената помпа е затворен, като го завъртиш по посока на часовниковата стрелка. Стисни гумената помпа и напомпай, докато налягането в маншета достигне 20-30 mmHg от максимално очакваното кръвно налягане (базирано на стандартни отчитания). Завърти клапана обратно на часовниковата стрелка, за да отвориш и бавно освободиш въздуха така, че маншетът да спада с 2-3  mmHg в секунда. Когато налягането на маншета падне под максималната стойност, ще можеш да чуеш ударите на сърцето през стетоскопа. Когато чуеш първия сърдечен удар, отбележи показанието на манометъра. Това отговаря на максималното (систолично) налягане. Дръж клапана постепенно отворен, докато чуеш последния сърдечен удар. Показанието на манометъра отговаря на минималното (диастолично) налягане. След като отчетеш показанията, изпусни напълно въздуха от маншета. Ако не си сигурен в показанията, изчакай 3-4 минути, преди да повториш измерването отново. След като приключиш, постави манометъра в калъфа.

Забележка: В никакъв случай и при никакви обстоятелства не напомпвай сфигмоманометъра над 300 mmHg. Това може да се отрази на калибровката на апарата. Пази манометъра от прекомерно надуване. Пази гумените части от нараняване с остри и режещи предмети. Не излагай манометъра на много високи и много ниски температури. Манометърът трябва да се калибрира всеки две години, за да се гарантира точността при измерванията.