Навигация
Кошница

PARACETAMOL / ПАРАЦЕТАМОЛ 500 мг при болка и висока температура 20 табл.

Парацетамол ИНБИОТЕХ е пара-аминофенол, активен метаболит на фенацетин. Парацетамол ИНБИОТЕХ притежава аналгетични и антипиретични свойства. Парацетамол ИНБИОТЕХ е ефективен при остра и хронична болка. Парацетамол ИНБИОТЕХ е показан за симптоматично повлияване на слаба до умерена болка – главоболие (вкл. епизодично и хронично главоболие тип напрежение), мигрена (вкл. остра мигрена), зъбобол, невралгия, мускулни болки, менструални болки и болки при грип и простуда (вкл. възпалено гърло).

Парацетамол ИНБИОТЕХ е показан също за симптоматично повлияване на слаба до умерена постоперативна болка (вкл. остра постоперативна болка) и посттравматична болка, ревматични болки (вкл. остеоартрит).

Парацетамол ИНБИОТЕХ се използва също и за повишена телесна температура, вследствие на грип и простуда.

Парацетамол ИНБИОТЕХ е предназначен за възрастни и деца над 12 години, както и за деца от 6 до 12 години.

Ако след 5 дни (при деца 3 дни) не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Парацетамол ИНБИОТЕХ с храна, напитки и алкохол:

Парацетамол ИНБИОТЕХ не бива да се приема заедно с алкохол, поради риск от увеличаване на токсичното действие на Paracetamol върху черния дроб. Пациенти, приемащи повече от 50 ml концентриран алкохол на ден трябва да се консултират с лекар преди приемането на Paracetamol.

Бременност, кърмене и фертилитет:

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Парацетамол ИНБИОТЕХ в терапевтични дози може да се използва по време на бременност и кърмене. Не се препоръчва прилагането му през първия триместър на бременността. В периода на кърмене е необходимо строго съблюдаване на препоръчителните дневни дози и продължителността на лечението.

Как да приемате Парацетамол ИНБИОТЕХ:

Препоръчителната доза е:

Възрастни и деца над 12 години:

По 500-1 000 mg на всеки 4-6 часа, но не повече от 6 таблетки на ден.

Деца от 6 до 12 години:

По ½ таблетка на всеки 4-6 часа, но не повече от 2 таблетки на ден.

Продължителността на лечебния курс без проведена консултация с лекар не трябва да надхвърля 5 дни при възрастни и 3 дни при деца.

Пациенти на възраст над 60 години:

Препоръчва се лечение с по-ниски дози Paracetamol.

Винаги приемайте това лекарство, точно както е описано е листовката за пациента или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Как изглежда Парацетамол ИНБИОТЕХ и какво съдържа опаковката:

Парацетамол ИНБИОТЕХ таблетките са кръгли, плоски, с делителна черта, цвят – бял до почти бял. Таблетката може да се раздели на две равни половини. По 10 таблетки в блистер от твърдо, бяло, непрозрачно PVC/алуминиево фолио. По 1 или 2 блистера, заедно с листовка за пациента, в сгъваема картонена кутия.

Притежател на разрешението за употреба:

ИНБИОТЕХ ООД, София 1000, ул. Триадица 5А, тел.: 02 /  987 95 37, факс: 02 / 988 04 57, e-mail: office@inbiotech-bg.com, www.inbiotech-bg.com.

За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с притежателя на разрешението за употреба.

кратка характеристика на продукта

листовка