Навигация
Кошница

Орофар таблетки за гърло 24 бр.

Orofar / Орофар таблетки за гърло съдържат антисептичното вещество бензоксониев хлорид и анестетика (местно обезболяващо вещество) лидокаинов хидрохлорид. Има изразена активност срещу бактериите, вирусите и гъбичките, които причиняват инфекции в устата и гърлото. Намалява болките в устата и възпалението в гърлото. Използват се за намаляване на симптомите, свързани с инфекции на устата и гърлото: болки в гърлото при простуда, фарингити или ларингити, стоматити, малки язви в устата (афти) или възпалени венци. Може да се използват като поддържащо лечение при ангини.

Продуктът е показан за лечение на възрастни, деца и юноши на възраст от 4 до 18 години.

 

Състав (в 1 таблетка):

Бензоксониев хлорид: 1 мг

Лидокаинов хидрохлорид: 1 мг

Помощни вещества: сорбитол (Е420), царевично нишесте, портокалова есенция, макрогол 6000, целулоза, микрокристална, натриев хлорид, лимонена киселина монохидрат, захарин натрий, магнезиев стеарат.

 

Препоръчителна дозировка:

Деца от 4 до 11 години

Оставете една таблетка за гърло Orofar / Орофар да се стопи в устата на всеки 2 до 3 часа. Не използвайте повече от 6 таблетки за 24 часа.

Възрастни и деца над 12 години

Оставете една таблетка да се стопи в устата на всеки 2 до 3 часа. Когато е необходимо, в случаите на остро възпаление на гърлото, може да ползвате 1 таблетка на всеки 1 до 2 часа. Не използвайте повече от 10 таблетки за 24 часа

При афтозни язви – оставете таблетката да се разтвори бавно в контакт с лезията.

Не дъвчете и не гълтайте таблетките. Не превишавайте посочените дози.

 

Опаковка: 24 таблетки

листовка

кратка характеристика на продукта