Навигация
Кошница

Vitabay Витамин К2 течен (органик) 100 µg 20 мл

Vitabay Витамин К2 течен (органик) 100 µg 20 мл
Очаква доставка
Vitabay Витамин К2 течен (органик) 100 µg 20 мл
  26,85 лв.

  Vitabay ® Organic Vitamin K2 Liquid 100 µg

  Vitabay ® Витамин К2 течен Органик 100 µg

  Хранителна добавка, 20 ml капки

   

  Подпомага съсирването на кръвта и увеличава костната плътност.

   

  Благодарение на биодостъпната органична форма на витамин К, Vitabay Organic предлага продукт, който е един от най-лесно усвоимите от организма. Капките са удобни за употреба и са с вкус на портокал. Само с 3 капки на ден си осигурявате дневната доза от 100 µg от ценния витамин.

   

  Витамин К се отнася до структурно подобни мастноразтворими витамини. Човешкото тяло се нуждае от витамин К за синтеза на определени протеини, необходими за съсирването на кръвта и за свързването на калция в костите и други тъкани. Витамин К включва две естествени свои форми:

   

  • Витамин К1 (филохинон) - произвежда се от растенията и се намира в най-големи количества в зелените листни зеленчуци, тъй като участва пряко в процеса на фотосинтезата.

   

  • Витамин К2 (менахинон) - основно от храни от животински произход като месо, яйца и риба, но и от бактерии чрез процеса на ферментация.

   

  Патентовано производство на Витамин К2 от натто:

   

  Особено богат източник с висока бионаличност на витамин К2 е традиционното японско ястие натто. То се приготвя от сварени соеви кълнове, които преди термичната обработка са преминали през процес на естествена ферментация. Производственият процес, патентован в САЩ, Европа и Япония, е без генно инженерство и напълно елеминира наличието на химикали в суровините. Процесът по екстракция е изключително щадящ и биологично чист. Процес, при който въглероден диоксид се поставя под високо налягане и преминава в състояние, което не е нито течно, нито газообразно - това позволява проникването му изцяло в структурата на натто и разтварянето на витамин К2.

  В резултат на това Vitabay Organic извлича изцяло естествена форма на витамин К2 с максимална трансбионаличност, без консерванти и други добавки. След производствения процес няма наличие на соя, което не е предпоставка за алергични реакции.

   

  Действие и ползи за здравето от Витамин К2:

   

  • Участва в коагулацията на кръвта

  Човешкото тяло се нуждае от витамин К за постсинтезна модификация на определени протеини, които са необходими за възможността кръвта да се съсирва. Без витамин К коагулацията е невъзможна и настъпва неконтролирано кървене.

   

  • Заздравяване на кости и тъкани

  Контролира свързването на калция с костите и други тъкани. Дефицитът на витамин К отслабва костите, причинявайки остеопороза, може да причини калцификация на артерии и други меки тъкани.

   

  Характеристика на продукта:

   

  • 100% на растителна основа, без животински добавки;
  • съдържа всички форми на витамин К - 2200 mcg, извлечен от японската храна натто;
  • подходящ за вегани;
  • без ГМО, глутен, лактоза и други добавки;

   

  Продуктът с течен витамин К2 на Vitabay е сертифициран по международно признатия стандарт за високо качество ISO 9001 и GMP за добра производствена практика.

   

  Съставки:(в 1 капка)Дн. доза (3 капки)NRV%
  Витамин К233 µg100 µg133%


  Портокалов масло (растително), мандариново масло (растително), маслиново масло (растително), менахинон-7 (витамин К2 изцяло транс форма) (растителен)  (1%).

  Не съдържа: аромати, стабилизатори, оцветители, консерванти, ГМО продукти.

  Веган.

  Приложение: Витамин К2 допринася за нормалното съсирване на кръвта, както и за нормалното състояние на костите.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава препоръчителната дневна доза. При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба.  

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта над 18 год: По 1-3 капки дневно върху езика.

  Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от директна слънчева светлина, на недостъпно за деца място!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Vitabay, Avenue Ceramique 223 , 6221 KX Maastricht, Нидерландия.