Навигация
Кошница

OPTIHEPAN / ОПТИХЕПАН за черен дроб 30 капсули

ОПТИХЕПАН капсули * 30

•   Възстановява чернодробните клетки.

•   Предпазва чернодробните клетки.

•   Стимулира функциите на черния дроб.

Плодовете на белия трън съдържат около 2 % смес от флавоногликани, състояща се от силибин, силидианин и силикрисгин и известна под името Силимарин, която оказва специфично действие върху черния дроб.

Силимаринът предпазва чернодробните клетки от вредното действие на свободните радикали, подпомага възстановяването на хепатоцитите, увредени от алкохол, от фунгопоксини или метаболитно обременени след прием на тежки храни. Продуктът се препоръчва за подпомагане на чернодробната функция, включително и по време на възстановяване след заболяване, когато активността на чернодробните клетки е нарушена.

Холинът спомага за поддържане на нормалната чернодробна функция и нормалния метаболизъм на липидите и хомоцистеина.

Начин на приложение: по 2 капсули дневно след хранене.

Да не се надвишава препоръчваната дневна, доза. Да се съхранява на стайна температура. Хранителните добавки не заместват разнообразната и балансирана диета и здравословния начин на живот. Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Продуктът не съдържа в състава си потенциални алергени.

Противопоказан е при жени в първите три месеца от бременността и при ендометриоза и кисти на яйчниците. Не е подходящ за хора с декомпенсирана цироза. Да се дава с внимание при кърмене и при хора с диабет. Може да си взаимодейства с противозачатъчни таблетки и някои лекарства (напр. Метронидазол).

Съставки: изсушен водноспиртен екстракт от Бял трън 5:1 (Silybum marianum), за капсулата (желатин, куркумин Е100, титанов диоксиц); холин битартарат; пълнител: микрокристална целулоза; антислепващи вещества: магнезиев стеарат, силициев диоксид.

1 капсула от 400 mg съдържа 200 mg сух екстракт от плодове на Бял трън 5:1; 60 mg холин битартарат.

Производител:
Natur Produkt Pharma Sp. z o.o. 07-300 Ostr6w Maz ul. Podstoczysko 30 Полша.