Навигация
Кошница

NORDAID Витамин D3 4000 IU спрей за уста 30 мл

NORDAID Витамин D3 4000 IU спрей за уста 30 мл
NORDAID Витамин D3 4000 IU спрей за уста 30 мл
  24,60 лв.
  Купи

  D3 Spray Витамин D3 4000 IU

  Хранителна добавка, с подсладител, спрей, 30 ml, 200 впръсквания

  Естественото набавяне на витамин D в човешкото тяло става чрез излагането на кожата под пряка слънчева светлина. Както и чрез консумиране на някои храни, предимно от животински произход. Активната форма на витамин D, необходима на организма, се преобразува в черния дроб. Често набавянето на оптимални количества е затруднено, поради наличието на съпътстващи заболявания, недобра усвояемост и недостатъчно излагане на слънчева светлина.

  Допълнителният прием на добавки с витамин D може да осигури дневното количество необходимо за:

  • укрепване на костите
  • поддържане на нормален калциев метаболизъм
  • регулиране на имунната система
  • подобряване на мозъчната функция
  • превенция срещу рахит и остеопороза

  Оралният спрей на Nordaid доставя витамин D3 в неговата най- усвоима форма - холекалциферол. Едно впръскване осигурява оптимално концентрирана доза от 4000IU. Активната съставка се абсорбира директно през меките тъкани на устата, за да достигне в кръвта.

  Без витамин D тялото не може да оползотворява ефективно калция, който е основен градивен елемент на скелета и е от съществено значение за здравината и твърдостта на костите. Респективно ниските нива на витамин D увеличават риска от развитие на остеопороза, отслбване и по- лесно счупване на костите.

  Витамин D играе съществена роля и за правилното функциониране на нервната, мускулната и имунната системи.

  Активната форма на витамин D смекчава увреждащата възпалителна реакция в организма. Добавките с витамин D могат да помогнат за засилване на защитните сили на тялото и в борбата с инфекциозни и някои автоимунни заболявания.

  Данните от множество проучвания показват, че дефицитът на витамин D е рисков фактор за развитие на високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, застойна сърдечна недостатъчност, периферни артериални заболявания, инфаркт. Повишаването на нивата на витамин D оказва регулиращ ефект върху кръвното налягане, подобрява мозъчната функция и може да ограничи симптомите свързани с възникването на сърдечно-съдови заболявания и да понижи риска от развитието им.

  Орален спрей D3 Nordaid е с приятен ментов вкус. Не съдържа захар, не причинява храносмилателен дискомфорт. Използва се лесно и се усвоява бързо. Една опаковка осигурява 200 впръсквания. Подходящ е за вегани и вегетарианци.

  Съставки: (в 1 впръскване)  дн.доза NRV*%

  Витамин D3 4000 IU/100 µg 4000 IU/100 µg 2000%

  Пречистена вода, стевиол гликозиди, лимонов сок концентрат, акациева гума, холекалциферол (витамин D3), калиев сорбат, слънчогледов лецитин, етерично масло от мента.

  Подходящо за вегетарианци.

  Несъдържа: Глутен, лактоза.

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите и за нормалната абсорбция на калция и на фосфора.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Разклатете добре преди употреба.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта :

  За възрастни над 18 г.: По 1 впръскване дневно, директно върху езика.

  Съхранение: На стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Nordaid Ltd., Естония