Навигация
Кошница

NORDAID Веган Витамин К2 + D3 спрей за уста 30 мл

NORDAID Веган Витамин К2 + D3 спрей за уста 30 мл
NORDAID Веган Витамин К2 + D3 спрей за уста 30 мл
  27,55 лв.
  Купи

  Vegan K2+D3 на Nordaid е добре абсорбиращ се и удобен за ползване орален спрей. За разлика от капсулите или таблетките, оралният спрей доставя витамини през устната лигавица директно в кръвообращението и активните вещества започват да действат много по-бързо

  Витамин D3 допринася за нормалната функция на имунната система и поддържането на нормални кости и зъби. Витамин К2 благоприятства състоянието на костите и нормалното съсирване на кръвта. Продуктът не съдържа захар. Използваният за тази формула витамин D3 е веган холекалциферол, добит от лишей (Cladonia rangiferina). Спреят съдържа още кокосово масло и антиоксиданта алфа-токоферол.

  Какви са функциите на витамин D3 за здравето на човека

  Това е мастноразтворим витамин, част от който се набавя предимно от животинските храни, а друга част се синтезира в кожата под въздействието на ултравиолетовите лъчи. Витамин D е от определящите фактори за състоянието на имунната система. Една от ключовите му задачи за здравето е управлението на калциевия метаболизъм. Витаминът улеснява усвояването на калция, като повишава концентрацията му в кръвта. Стимулира и синтеза на остеокалцин - ензим, който се създава от остеобластите костни клетки. Остеокалцинът свързва калция и по този начин укрепва костите.

  Какво представлява витамин К2

  Витамин К2, или менахинон, принадлежи към групата на мастноразтворимите витамини, които са отговорни за синтеза на протеини в организма. Синтезира се от бактерии и изпълнява няколко функции едновременно: отговаря за съсирването на кръвта, благоприятства здравето на сърцето и кръвоносните съдове, регулира растежа на клетките, подобрява мозъчната функция, намалява възпалението и инсулиновата чувствителност.

  Витамин К2 осигурява:

  • контрол на съсирването на кръвта и спиране на кървенето - поради производството и активирането на коагулационни фактори и протеини в черния дроб, включително образуването на активни форми на тромбин и тромбопластин;
  • регулиране на нарушената калцификация, предотвратяване на костни фрактури - чрез производството на остеокалцин от остеобластите;
  • предотвратяване на калцификация на капилярни стени и хрущялна тъкан;
  • профилактика на венозен тромбоемболизъм, системен лупус еритематозус, мезангиален пролиферативен гломерулонефрит, хронична бъбречна недостатъчност, прееклампсия;
  • свързване и прикрепване на тъканните клетки една към друга, както и миграция на епителните клетки, без които е невъзможно образуването на тъкани по време на ембрионалното развитие, заздравяването на рани и влияние върху имунните реакции.

  Защо е добре витамин D да се приема заедно с витамин К

  Тъй като и двата витамина са необходими за правилното функциониране на остеокалцина, ако се приемат заедно, те ще бъдат по-добри за укрепване на костите и предотвратяване на фрактури, отколкото самостоятелен прием на витамин D. Друга причина е, че витамин К регулира функционирането не само на остеокалцин, но и на много подобен на него протеин, който се намира в клетките на стените на артериите. Ако достатъчно витамин К се свърже с този ензим, протеинът предотвратява отлагането на калций в стените и клапите на артериите. Понеже загубата на еластичност и втвърдяването на артериите е рисков фактор за хипертония, приемането на витамин D3 и витамин K2 заедно може да помогне за намаляване на риска от смъртоносни сърдечно-съдови инциденти.

  Съставки:

  В 1 капс.:

  %NRV*

  Витамин D3
  (от лишей/ Cladonia rangiferina/

  1000 IU/ 25 µg

  500%

  Витамин К2
  (менахинон)

  25 µg

  33%

   

  MCT масло от кокосов орех, алфа-токоферол.

  * хранителни референтни стойности;

  Подходящо за вегани.

  Не съдържа: Глутен, лактоза.

  Хранителна добавка, с подсладител, орален спрей, 30 ml, 200 впръсквания

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на костите и зъбите и за нормалната абсорбция на калция и на фосфора.

  Забележка: Да не се приема от лица приемащи антикоагулантиДа не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Разклатете добре преди употреба.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта : За възрастни над 18 г.: По 1 впръскване дневно, директно под езика или върху него.

  Съхранение: На стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Nordaid Ltd.,Естония