Навигация
Кошница

NORDAID Желязо, спрей за уста с вкус на ябълка 30 мл

NORDAID Желязо, спрей за уста с вкус на ябълка 30 мл
NORDAID Желязо, спрей за уста с вкус на ябълка 30 мл
  22,45 лв.
  Купи

  lron spray, 30 ml представлява орален спрей с желязо. Спреят се впръсква под езика или от вътрешната страна на бузата и по този начин доставя желязо директно в кръвта, заобикаляйки първичната обработка от червата, поради което продуктът не дразни стомаха

  Желязото допринася за нормалното образуване на кръвта - червени кръвни телца и хемоглобин. Също така допринася за понижаването на умората и чувството на отпадналост и е важен компонент за възстановяване на когнитивните способности. Желязото допринася за нормалните функция на имунната система и енергиен метаболизъм. Продуктът е вегански, с вкус на ябълка.

  Ползи от желязо спрей

  • Участва в процеса на образуване на кръвта - без него не могат да се образуват хемоглобин и миоглобин.
  • Осигурява функционирането на ендокринната система, като подпомага работата на щитовидната жлеза.
  • Косвено участва в синтеза на ДНК, т.к. е част от различни ензими, например рибонуклеотид редуктаза.
  • Осигурява активността на интерфероните и други имунни клетки, поради което участва в защитата на организма от инфекции и различни неблагоприятни фактори.
  • Като част от чернодробните клетки участва в прочистването на организма от токсини.
  • Има благоприятен ефект върху метаболизма (усвояването) на витамините от група В, които участват пряко в работата на сърдечно-съдовата и нервната системи.
  • Участва в процесите на формиране и нормален растеж на тялото.
  • Поддържа здравето на косата, ноктите, кожата.
  • Участва в много редокс процеси, като е част от различни окислителни ензими.
  • Предотвратява развитието на анемия и други заболявания на кръвоносната система.
  • Участва във вътреклетъчните метаболитни процеси.

  Специфичните характеристики и свойства на ключовата съставка – желязо

  Желязото е химичен елемент, метал, с атомен номер 26 и символ Fe (на латински: ferrum). Желязото и неговите сплави, най-вече стоманата, са най-масово използваните метали и феромагнити в ежедневния живот. Желязото е сребристо-бял ковък метал с висока химическа реактивност. Изложено на въздух оксидира и се покрива с червен или кафяв железен оксид (ръжда). В живите организми желязото е важен микроелемент, който катализира процесите на обмен на кислород (дишане). В тялото на средностатистически възрастен човек има приблизително 3-4 g желязо. В кръвната плазма желязото е най-много - около 3,5 mg. Недостигът на желязо води до заболяване – анемия. Желязото е необходимо за образуването на червени кръвни клетки. Влиза в състава на повече от 70 ензима, участващи в дишането на клетките и тъканите. Подпомага физическия растеж и неврологичното развитие. Желязото е част от миоглобина - протеин в мускулите, който съхранява кислород и се използва при физическо натоварване. Подобрява спортните постижения, намалява умората, участва в метаболизма и синтеза на тиреоидни хормони.

  Съставки:

  В 1 впръскване:

  Дн. доза:

  NRV*%

  Желязо

  2.5 mg

   5 mg

  36%

   

  Пречистена вода, нерафинирана тръстикова захар, железен натрий EDTA, глицерол, железен амониев цитрат, стевиол гликозиди (подсладител), калиев сорбат (консервант), лимонена киселина (регулатор на киселинността), натурален аромат на ябълка.

  Подходящо за вегани.

  Не съдържа: Глутен, лактоза.

  Хранителна добавка, с подсладител, спрей за уста, 30 ml

  Приложение: Допринася за нормалното образуване на червени кръвни телца и хемоглобин.

  Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. Разклатете добре преди употреба.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни и деца над 12 г.: По 1- 2 впръсквания дневно, директно върху езика.

  Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида: маркирани на опаковката.

  Производител: Nordaid Ltd., Естония