Навигация
Кошница

NORDAID Липозомен Магнезий 200 mg перорален разтвор с вкус на манго 30 сашета

NORDAID Липозомен Магнезий 200 mg перорален разтвор с вкус на манго 30 сашета
Безплатна
Доставка
NORDAID Липозомен Магнезий 200 mg перорален разтвор с вкус на манго 30 сашета
  77,80 лв.
  Купи

  Магнезий за нормална функция на мускулите и нервната система

  Необходим е за производството на протеини и ДНК, за изграждането на кости, както и за правилното функциониране на мускулите и нервите.

  Липозомният магнезий на Nordaid е отличен вариант за поддържане нивата на магнезий, поради по- добрата усвояемост, спрямо традиционната форма на капсули или таблетки. Магнезиевите молекули са капсулирани в защитни липозоми, които помагат за преодоляване на храносмилателните бариери и чрез кръвния поток транспортират магнезия директно до клетките.

  Приемането на едно саше Nordaid доставя 200 мг липозомен магнезий и може да осигури някои от следните ползи за здравето:

  • генериране на енергия
  • възстановяване и увеличаване ефективността на мускулите
  • поддържане здравето на сърдечно–съдовата система
  • намаляване на умората и отпадналостта
  • подобряване работата на нервната система и психологическата функция
  • редуциране на напрежението и тревожността
  • поддържане на здрави кости

  Магнезият играе решаваща роля за мускулната функция, нервната система и производството на енергия. Той също така помага за контролиране равновесието на калциеви и калиеви йони, което е ключово за правилната мускулна функция. С течение на времето ниските нива на магнезий могат да доведат до намаляване на калция и калия в организма, да причинят крампи и спазми в мускулите, проблеми със сърцето и костите.

  Допълнителният прием на магнезий може да намали мускулните крампи и спазми, чрез засилване на мускулната релаксация и понижаване на мускулната възбудимост.

  Благодарение на противовъзпалителните си свойства магнезият има потенциал да ограничи оксидативния стрес и възпалението, които често са причина за дискомфорт и спазми в мускулите.

  Отпускането на кръвоносните съдове, намаляването на възпалението и регулирането на електролитния баланс подпомагат контрола върху кръвното налягане. Тези процеси, както и подобреният кръвен поток, благоприятстват работата на сърцето и снижават риска от сърдечни заболявания.

  Магнезият е изключително важен за минерализацията на костите. Многобройни проучвания показват, че приемането на повече магнезий може да помогне в профилактиката срещу остеопороза.

  Минералът оказва значително влияние и за поддържане на нормална мозъчна функция. Приемът на магнезий насърчава психичното здраве и може да повлияе върху настроението и когнитивните резултати. Успокояването на нервната система съдейства за облекчаване на напрежението и намаляване на тревожността.

  Липозомният магнезий на Nordaid е в удобна опаковка, която се отваря с една ръка. Има приятен вкус на манго. Не съдържа лактоза и глутен. Подходящ е за вегани.

  Съставки:

  В 1 саше:

  Дн. доза:

  NRV*%

  Mагнезий
  (цитрат, малат)

   200 mg

   200 mg

  53.33%

  Пречистена вода, ксилитол, слънчогледов лецитин, ксантова гума, аромат на манго, калиев сорбат.

  Подходящо за вегани.

  Не съдържа: Глутен, лактоза.

  *хранителни референтни стойности;

  Хранителна добавка с подсладител, перорален разтвор, 30 сашета х 10 ml

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на мускулите и сърдечно-съдовата система.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. 

  Разклатете преди употреба.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта.: За възрастни над 18 г.: По 1 саше дневно, директно или разтворено във вода или сок.

  Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида: маркирани на опаковката.

  Производител: Nordaid Ltd., Естония