Навигация
Кошница

Nature's Way Витамин B-100 Комплекс 60 капсули

Витамин В100 комплекс на американската компания Nature’s Way e първокласна формула съдържаща пълен комплекс витамини от група В, допринасящи за нормалното протичане на обменните процеси в организма. 


Действие на витамините от група B

 • Витамин В1 – Нарича се още тиамин и е ключов фактор в метаболизма. Той съдейства за преработването на хранителните вещества в енергия и подпомага развитието и функцията на органи като мозъка и сърцето.
 • Витамин В2 – Това вещество, известно също така като рибофлавин, е основна предпоставка за осъществяването на множество важни ензимни реакции като активирането на други витамини.
 • Витамин В3 - Като прекурсор на коензимите НАД и НАДФ ниацинът играе основна роля в клетъчния метаболизъм. Освен това той участва в предаването на нервните импулси и в репликацията и формирането на ДНК.
 • Витамин В5 – По известен е като пантотенова киселина. С участието си в синтеза на ацетил коензим А той подпомага производството на миелин, който има ключово значение за състоянието и функцията на нервните клетки.
 • Витамин В6 – Пиридоксинът, както е другото му название, участва като коензим в редица важни реакции, свързани с преобразуването на аминокиселините. Играе важна роля в синтеза на червени кръвни клетки и допринася за подобряване на имунитета.
 • Витамин В7 – Другото му име е биотин, а основните му функции са свързани с производството на мастни киселини и на глюкоза. Използва се от тялото и при трансформирането на ДНК секвенциите във функционални генетични продукти.
 • Витамин В9 – В естествен вид се нарича фолат, а синтетичната му форма, която се усвоява от тялото по-лесно, е известна като фолиева киселина. Има ключова роля за правилното развитие на плода, поради което се предписва на всички бременни.
 • Витамин В12 – В тази добавка е включен под формата на цианокобаламин. Представлява коензим, който подпомага клетъчния метаболизъм, нервната функция, формирането на ДНК и синтеза на червени кръвни телца.

Какви са здравословните ефекти на добавката В-100?

Природата се е погрижила човек да може да си осигури витамините от група В в достатъчни за нормалното функциониране на тялото си количества посредством разнообразно и балансирано хранене, но съществуват фактори, които понякога не позволяват това. Приемането на тези жизненоважни за човешкото здраве вещества като хранителна добавка е особено важно в някои определени случаи:

 • По време на бременност и кърмене – През този период редица процеси, включително метаболитните, протичат на по-висока скорост, тъй като става въпрос за изхранване на двама души. Особено значение имат последните два от изброените витамини. Дефицитът на фолиева киселина и витамин В12 може да стане причина за дефекти на невралната тръба и други вродени малформации, както и до усложнения по време на раждането.
 • При системен прием на някои лекарства – Съществуват лекарства, чиито редове прием може да предизвика недостиг на витамини от група В. Сред тях са инхибиторите на протонната помпа и някои други медикаменти срещу повишена киселинност на стомашния сок. Способността на тялото да усвоява В-витамини и най-вече В6, В12, фолиева и пантотенова киселина притежават и противозачатъчните средства.
 • С напредване на възрастта – Възрастовите промени в човешкия организъм се отразяват и на способността му да абсорбира някои вещества, какъвто е случаят с изключително важния за нервната функция витамин В12. Тъй като той играе основна роля за регулирането на настроението и за поддържане на когнитивните функции, редовното му приемане от съществено значение при по-възрастните.

Съставки:

В 1 капс.:

Дн. доза:

Тиамин (В1)

100 mg

100 mg

Рибофлавин (В2)
(рибофлавин 5-фосфат)

100 mg

100 mg

Ниацин (ниацинамид)

100 mg

100 mg

Витамин B6 
(пиридоксин хидрохлорид)

50 mg

50 mg

Фолат
Осигуряващ фолиева киселина

666 µg

666 µg

Витамин B12
(цианокобаламин)

400 µg

400 µg

Биотин

100 µg

100 µg

Пантотенова киселина (d-калциев пантотенат)

100 µg

100 µg

Инозитол

100 mg

100 mg

Холин
(като холин битартарат)

25 mg

25 mg

 

Желатин (капсула), магнезиев стеарат, целулоза.

Не съдържа: Глутен, сол, дрожди, пшеница, соя, млечни продукти, изкуствени оцветители, аромати, консерванти.

Хранителна добавка, 60 капсули

Нето тегло: 47 g

Приложение: Допринася за нормалното протичане на обменните процеси в организма и нормалните нива на витамини от група В в организма.

Забележка: При бременност , кърмене или прием на други медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза, освен ако не е препоръчано от лекар.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта : За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, за предпочитане с храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката

Производител: Nature’s Way products, Inc, USA.