Навигация
Кошница

Nature's Way Холин и инозитол 500 mg 100 капсули

Продуктът съдържа холин и инозитол – нутриенти, които в съчетание проявяват ноотропно (подобряващо мозъчната функция) действие, оказват невропротективен ефект и засилват когнитивните способности. Комбинацията от холин и инозитол се отразява благоприятно и върху метаболитния профил, сърдечно-съдовото здраве и функционирането на черния дроб. Choline & Inositol се предлага в икономична опаковка, достатъчна за прием от 50 дни!

Холин и въздействието му върху здравето

Холин („витамин В4“) е есенциален нутриент, осигуряващ структурен интегритет в мембраните на всички растителни и животински клетки. Представлява съставна част на мембранните фосфолипиди фосфатидилхолин (PC) и сфингомиелин (SPH). Ацетилхолин - важният за паметта, настроението и невроналните връзки невромедиатор, също е производно на холина.

Малки количества холин се синтезират в черния дроб, но по-голяма част от него постъпва в организма чрез диетата. По-значителен риск от недостиг на холин има при бременните жени (особено онези от тях, които не приемат фолиева киселина) и хората с нисък В12 статус.

Основни свойства на холин:

 • регулира генната експресия, метаболизма на мазнините, клетъчната мембранна сигнализация и липидния транспорт;
 • понижава нивата на аминокиселината хомоцистеин, чието натрупване в организма е рисков фактор за сърдечно-съдови проблеми като исхемична болест на сърцето и атеросклероза;
 • играе важна роля за намаляване мастната дегенерация на черния дроб, профилактиката на неалкохолна мастна чернодробна болест и поддържане функцията на хепатоцитите (чернодробните клетки);
 • приемът му може да скъси продължителността на симптомите при астма и в много от случаите да намали необходимостта от бронходилататори и кортикостероиди.

Инозитол и въздействието му върху здравето

Инозитол („витамин B8“) представлява въглехидрат, който в организма може да се синтезира от глюкозата – поради това не е същински витамин, но внасянето му с диетата предоставя жизненоважни ползи за организма.

Инозитол е прекурсор на ключови сигнални молекули и структурни липиди (като например инозитол фосфатите, фосфатидилинозитола и др.), които участват в разграждането на мазнините, регулацията на генната експресия, контрола върху концентрацията на калций в клетките, клетъчната функция и редица други ключови биохимични процеси.

Инозитолът понижава силата и честотата на страничните ефекти на антидепресанти и антипсихотични медикаменти, и също така може да подобри резултатите от употребата им. Приемът на инозитол облекчава някои дерматологични нарушения като акне и псориазис.

КАКВИ ПОЛЗИ ОСИГУРЯВА КОМБИНАЦИЯТА ОТ ХОЛИН И ИНОЗИТОЛ

 • Стабилизира невроналните мембрани и оказва невропротективен и засилващ когнитивните способности ефект.
 • Спомага за забавяне развитието на невродегенеративни заболявания като болест на Паркинсон и болест на Алцхаймер.
 • Отразява се добре при психични и емоционални смущения като безсъние, обсесивно-компулсивно разстройство, депресия, психози и хиперактивност с дефицит на вниманието.
 • Допринася за овладяване симптоматиката при биполярни разстройства и намаляване на депресивните симптоми.
 • Съдейства за подобряване абсорбцията на нутриентите, транспорта на липидите от и към клетките и понижаване на общия и „лошия“ холестерол в черния дроб.
 • Намалява образуването на атеросклеротични плаки и засилва процеса на разграждане на излишните мазнини.
 • При затлъстяване и метаболитен синдром – намалява омазняването на черния дроб и може да забави развитието на сърдечно-съдови усложнения и захарен диабет.
 • Добро допълнение към програмите за изгаряне на излишни мазнини и оформянето на мускулна маса, поради което е ценна и в спорта като средство, подобряващо атлетичните резултати.
 • Стимулира производството на клетъчна енергия и може да оптимизира метаболитните показатели при инфертилност, инсулинова резистентност, метаболитен синдром, захарен диабет и синдром на поликистозните яйчници.
 • При редовен прием, може да повлияе благоприятно качеството на сперматозоидите и яйцеклетките, което да се отрази положително на фертилността.

Съставки:

В 1 капс.:

Дн. доза:

Инозитол

250 mg

500 mg

Холин (холин битартарат)

250 mg

500 mg


Желатинова капсула, магнезиев стеарат, целулоза.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, глутен, сол, захар, пшеница, дрожди.

Хранителна добавка, 100 капсули

Приложение: Допринася за нормалната концентрация на холестерола и триглицеридите и за нормалната функция на клетките.

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: По 2 капсули дневно, за предпочитане с храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc, USA