Навигация
Кошница

NATURE'S WAY Ехинацея 30 ml

Билкова тинктура от пурпурна ехинацея (екстракт, получен от свежите цветове и надземни части на пурпурната ехинацея и разтворен в пречистена вода и глицерин) без съдържание на алкохол. Подходяща за възрастни и деца над 6 години.


Приложение:

  • за профилактика и подпомагаща терапия на простудните състояния и грипоподобните инфекции през студените месеци от годината;
  • за поддържане на респираторното здраве.


Основни ползи:

  • проявява имуностимулиращи, противовирусни, антибактериални и противовъзпалителни свойства;
  • подпомага нормалното състояние на долните и горните дихателни пътища;
  • отлично превантивно средство срещу остри и хронични респираторни инфекции;
  • съдейства за ускоряване на възстановяването и скъсяване периода на боледуване при простуда и грип;
  • оказва силно общоукрепващо действие.  

Главните компоненти на ехинацея и ползите им

Измежду трите вида ехинацея (E. purpurea, E. Angustifolia и E. Pallida), компанията производител на продукта - Nature’s Way, USA, избира именно пурпурната ехинацея заради високото съдържание на биологично активни вещества в стеблото, листата и цветовете й.

Основните групи фармакологично активни вещества в ехинацея, оказващи най-важни ефекти върху здравето, са полизахаридите, производните на кафеената киселина и алкиламидите.

Полизахариди (фукогалактоксилоглюкани, арабиногалактан) – имат имуноукрепващо действие, активират фагоцитите срещу патогенни вируси, бактерии и гъби, стимулират макрофагите да произвеждат цитокини.

Цикориева киселина и други производни на кафеената киселина – подпомагат фагоцитозата и възпрепятстват проникването на патогените през клетъчните мембрани. Предпазват съединителната тъкан от увреждане и проявяват мощни антиоксидантни свойства.

Aлкиламиди (ехинацеин, субституирани метил- и бутиламиди) – стимулират алвеоларните макрофаги и предпазват тъканите на белите дробове от инфекции. Потискат продукцията на провъзпалителни простагландини и увеличават броя на NK-клетките „убийци” от групата на цитотоксичните лимфоцити. NK-клетките намаляват с възрастта, при което рискът от респираторни заболявания значително се увеличава. Чрез приложението на висококачествени екстракти от ехинацея се стимулира пролиферацията на NK-клетките и се увеличава броят им.

Растенията ехинацея съдържат сложна смес активни вещества, някои от които имат антимикробни свойства, а други поддържат имунната система посредством различни механизми.

Всички видове ехинацея са източник на феноли – съединения, контролиращи активността на редица ензими и клетъчни рецептори. Фенолите предпазват растенията от инфекции и увреждания, предизвикани от ултравиолетовата радиация и проявяват мощни антиоксидантни ефекти.

Растителните феноли включват голямо разнообразие от съединения, полезни за човешкото здраве – канелени и бензоени киселини, флавоноиди, проантоцианидини, стилбени, кумарини, лигнани, лигнини. Те са мощни антиоксиданти, предотвратяващи окислителното увреждане на биомолекули като ДНК, липиди и протеини, което играе роля в развитието на редица хронични заболявания. 

Съставки:В 1 ml.:Дн. доза:
Ехинацея Пурперея  Екстракт (стебло, лист, цвят) в разтвор на натурална глицеринова основа.250 mg 1500 mg

99.9% не съдържа алкохол.

Капацитет: 250 mg суха билка се съдържа в 1 ml течен екстракт (съотношение 1:4).

Хранителна добавка, Разтвор 30 мл.

Дозировка и приложение

Приложение:  Допринася за нормалното функциониране на имунната и дихателната системи.

Забележка: Разклатете добре. Пипета е разграфена и е много улеснен приемът на точната доза.При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Не се препоръчва за хора с автоимунни заболявания. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка и приложение: За възрастни: По 2 ml 3 пъти дневно. За деца 6- 12 год. – по 1 ml 3 пъти  дневно. За интензивна употреба: По 2 ml през 2 часа през първите 48 часа, след което по 2 ml 3 пъти дневно през следващите 8-9 дни. Може да се добави към храната или напитките. След отваряне, съхранявайте в хладилник.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nature’s Way products, Inc, USA.