Навигация
Кошница

NATURAL FACTORS Витамин B12 1000 mcg (метилкобаламин) x 180 сублингвални таблетки

NATURAL FACTORS Витамин B12 1000 mcg (метилкобаламин) x 180 сублингвални таблетки
NATURAL FACTORS Витамин B12 1000 mcg (метилкобаламин) x 180 сублингвални таблетки
  34,81 лв.
  Купи

  Витамин В12 x 180 табл. – естествен продукт в подкрепа на нервната система, сърдечната функция и тонуса.

  • За нормалното кръвотворене и намаляване на риска от пернициозна анемия. Дефицитът на В12 затруднява образуването на червени кръвни клетки и може да доведе до пернициозна анемия. Особено застрашени са веганите и вегетарианците, тъй като В12 се съдържа основно в животинските храни. Хората, които не усвояват добре В12 вследствие на атрофичен гастрит и други стомашно-чревни проблеми, също често имат недостиг.
  • Подпомага нервната система и психо-емоционалното състояние. Недостигът на В12 е свързан с неврологични и психологични смущения, включително тремор, слабост, нарушено равновесие, отслабване на зрението, проблеми с паметта, депресия, тревожност и др. Витамин В12 облекчава тези състояния и значително укрепва мозъка и нервната система. Допринася за нормалните функции на нервната система, провеждането на нервните импулси и производството на мозъчни химикали, отговорни за настроението и емоционалното състояние. Насърчава фокуса и способността за учене и запаметяване.
  • Укрепва сърдечно-съдовата система. Витамин В12 има изключително значение за сърдечно-съдовото здраве. Той допринася за преобразуването на хомоцистеина до безвредни субстанции. Високите концентрации на хомоцистеин водят до увреждане на артериалните стени и развитие на сърдечно-съдови болести.

  Витамин В12 е водоразтворим витамин, чиито излишък се отделя с урината. Опасност от предозиране с него няма, но за сметка на това рискът от недостиг винаги съществува!

  Витамин В12 има ключово значение за нормалния синтез на ДНК, поддържането на нервните клетки, растежа и клетъчното развитие, състоянието на сърдечно-съдовата система.

  Рискът от недостиг на В12 е най-висок при спазване на вегетарианска или веганска диета, прием на контрацептиви или лекарства срещу киселини, злоупотреба с алкохол, напредване на възрастта и др.

  Витамин В12 на канадската компания  се предлага като метилкобаламин – най-пълноценно усвояващата се форма!

  Съставки:В 1 табл.:

   дн.доза:

  Витамин В12 (като метилкобаламин)1000 µg1000 µg

  Лактоза, микрокристална целулоза, натриева кроскармелоза, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

  Не съдържаГлутен, пшеница, яйца, захар, соя, фъстъци, риба, миди, сол, изкуствени ароматиконсерванти, подсладители и ГМО.

  Нето тегло:
   48 g

  Дозировка и приложение

  Приложение: Допринася за поддържане на нормалното състояние на нервната система, енергийния метаболизъм и сърдечната функция.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 1 сублигнвална таблетка дневно.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на дъното на кутията.

  Производител: NATURAL FACTORS, Canada