Навигация
Кошница

Total Body Marine Collagen Рибен колаген на прах х 99 g

Total Body Marine Collagen Рибен колаген на прах х 99 g
Безплатна
Доставка
Total Body Marine Collagen Рибен колаген на прах х 99 g
  109,06 лв.
  Купи

  Морският неовкусен колаген от рибен произход Collactive® (от кожата на дива бяла риба) има същото съотношение на колаген I и еластинови олигопептиди (96% към 4%) като в човешката кожа. Има хидратиращо, повдигащо („лифтинг“) действие върху кожата и изглажда бръчки и неравности. Водноразтворим, по-нискомолекулен и с по-висока ефективност от говеждия или свинския колаген – необходимата дневна доза е около 2 г, вместо 5-6 г. Добит от проследяеми и устойчиво третирани рибни популации. Намалява броя на бръчките осезаемо за 4 седмици. Засилва синтеза на колаген от тип I и II в ставите и спомага за подобряване на подвижността при остеоартрит. Богатото глициново съдържание го прави отлична добавка за мускулите, подложени на интензивно натоварване.


  Все повече и повече почитатели на здравословния начин на живот и спортисти включват колагена като неизменна част от балансирания си хранителен режим, насочен към забавяне на процесите на стареене и възстановяване на тялото от натовареното ежедневие. Основни източници на протеина са различните животински храни, но с най-висока бионаличност се усвоява рибният, чиито малки частици го превръщат в истински генератор на антиоксиданти.

  Няколко думи за колагена

  Колагенът е основният структурен протеин в извънклетъчния матрикс на различните видове съединителна тъкан. Той се състои от аминокиселини, свързани в тройни спирали от удължени фибрили, известни като колагенни спирали. Намира се основно в съединителната тъкан – стави, кости, връзки, сухожилия и кожа и съставлява между 25 и 35% от всички протеини в тялото. Присъства също така в структурата на кръвоносните съдове, червата, междупрешленните дискове и зъбния дентин.

  Широкото разпространение на колагена в тялото е обусловено от ключовата му роля за структурната цялост и нормалното функциониране на различните органи и системи. Протеинът е основен фактор за здравето на сърдечно-съдовата и нервната система, за здравината на костите, за еластичността и гладкостта на кожата. С възрастта обаче съдържанието на колаген в тялото намалява и нивата му трябва да се поддържат чрез приемането му като хранителна добавка.

  Предимства на рибния колаген

  Като хранителна добавка колагенът се предлага в различни варианти – свински, говежди, птичи или рибен. Установено е, че последният се усвоява 1,5 пъти по-добре от този, получен от бозайници, поради което се смята за най-подходящ за медицински цели. Причина за високата му бионаличност са по-малките размери и тегло на неговите молекули, благодарение на което той преминава по-лесно през чревната бариера и достига по-бързо до кръвообращението, за да бъде транспортиран до различните части на тялото.

  Освен това рибният колаген е от тип 1, който е най-разпространеният в човешкото тяло и играе важна роля за красивата кожа и здравето на съединителната тъкан и костите. Неговите пептиди са формирани от специфични аминокиселини с висока концентрация на глицин, хидроксипролин и пролин. При поглъщане хидроксипролиновите пептизи не се метаболизират до свободни аминокиселини и преминават в кръвта, за да стимулират клетките на кожата, ставите и костите и синтеза на собствен колаген.

  При рибите с най-високо съдържание на колаген са кожата и люспите и тъй като те рядко намират място на трапезата, хранителните добавки са най-ефективния начин за неговото приемане. Продуктът Total Body Marine Collagen™ на марката Natural Factors съдържа колаген от бяла риба, уловена при устойчив риболов, в съотношенията, в които се съдържа и в човешкото тяло.

  Здравословни ефекти на рибния колаген

  • Съдейства за поддържане на кожното здраве – Тъй като е от тип 1, също като този в човешката кожа, рибният колаген допринася съществено за запазването на нейната еластичност, на гладкостта и хидратацията ѝ, противодействайки на появата на бръчки и петна. Освен това той подпомага възстановяването на кожната тъкан при различни кожни проблеми и наранявания.
  • Подпомага възстановяването на костите – Рибният колаген притежава свойството да стимулира тялото да произвежда собствен колаген, с което допринася за повишаване на минералната плътност на костите и за облекчаване на възпалителните процеси при остеоартрит.
  • Подобрява сърдечното здраве – Установено е, че рибният колаген съдейства за ограничаване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Протеинът е основна структурна единица в артериите, които при понижаване на съдържанието му губят еластичността си. Това е предпоставка за развиване на атеросклероза, която може да доведе до много сериозни сърдечни проблеми като инсулт и инфаркт.

  Приемането на рибен колаген като хранителна добавка може също така да допринесе за подобряване на състоянието на ноктите и косата, да подпомогне лечението на някои чревни състояния, да ограничи загубата на костна и мускулна тъкан, да облекчи симптомите на тревожност и депресия.

  Съставки:

  в 1 лъжица / 2.1 g:

  Дн. доза:

  Collactive®
  Комплекс от морски колагенови пептиди

  2000 mg

  2000 mg

  Хидролизиран колаген (рибешки), от дива бяла риба

  1880 mg

  1880 mg

  Хидролизиран еластин

  120 mg

  120 mg

  Натурален аромат на портокал.

  Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, царевица, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО.

  Хранителна добавка, 99 g.  

  Приложение : Допринася за нормалното състояние на косата, кожата, ноктите и съединителната тъкан.

  Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г. По 1 мерителна лъжичка (2.1 g) разтоврена във вода или сок.

  *мерителната лъжичка е приложена в опаковката.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител: Total Body Collagen Inc, част от Natural Factors, Canada