Навигация
Кошница

NATURAL FACTORS RevitalX Чревновъзстановителна формула 3350 mg x 454 g пудра

NATURAL FACTORS RevitalX Чревновъзстановителна формула 3350 mg x 454 g пудра
Безплатна
Доставка

RevitalX® е научно създадена формула за цялостна хранителна подкрепа, възстановяване на стомашно-чревния тракт и детокс на организма. RevitalX® осигурява на стомаха, тънките черва и дебелото черво оптимален спектър витамини, минерали, антиоксиданти, хипоалергенни фибри, протеини и пробиотични бактерии. Изключително подходяща при синдром на пропускливите черва. Отличава се с нисък алергичен потенциал и не съдържа ГМО, глутен, подсладители, изкуствени оцветители и консерванти.

В кои случаи се препоръчва приемът на RevitalX®

 • нарушено храносмилане и понижена абсорбция на нутриентите от диетата;
 • прекомерно образуване на газове и подуване на корема;
 • запек или диария;
 • хранителни алергии или непоносимост;
 • нервен стомах;
 • синдром на пропускливите черва;
 • синдром на дразнимото черво;
 • болест на Крон;
 • хроничен спастичен колит;
 • цьолиакия (непоносимост към глутен);
 • повишен апетит за сладки храни
 • затлъстяване;
 • хронична умора;
 • компрометиран имунитет.

 

RevitalX е подходящ предимно за поддържане на чревното здраве, но приемът му е благоприятен и за редица процеси в целия организъм. Може да се използва при храносмилателни смущения, стомашно-чревни възпаления, нарушена цялост на лигавицата на храносмилателния тракт (при неоплазми и автоимунни заболявания – след консултация с лекар!), при инсулинова резистентност, преддиабет и диабет. Помага за поддържане на нормален глюкозен метаболизъм, на функционирането на щитовидната жлеза, при изграждането на здрави кости, стави, зъби и венци. Ускорява зарастването на рани и поддържа кожата и съединителната тъкан в добро състояние; може да подобри еритропоезата (производството на червени кръвни клетки), което засилва продукцията на клетъчна енергия. Подпомага абсорбцията на калция и фосфора, които в съчетание с витамин D стабилизират костната плътност и предпазва от остеопороза. Подходящ е за широка група потребители, независимо от пола.

Човешкото тяло разполага с вътрешни системи за детоксикация на всички свои органи и системи, обаче поради редица причини те невинаги успяват да неутрализират оксидативния стрес, причинен от нередовното  или небалансирано хранене, хроничното нервно напрежение, химичните замърсители в околната среда, прекомерния прием на кафе, цигари, алкохол, стимуланти и захарни изделия и т.н. Особено тежък оксидативен стрес причинява недоспиването. RevitalX е формулиран така, че да увеличи ефективността на всички механизми, по които организмът се детоксикира от натрупаните свободни радикали и метаболитни токсини. Понеже червата са органите, пред които огромната част от храната и токсичните вещества постъпват в организма, RevitalX съдържа богат набор от активни нутриенти в подкрепа на функцията им. 


СВОЙСТВА НА КЛЮЧОВИТЕ СЪСТАВКИ В RevitalX®

 

Високо смилаем грахов протеин

Растителен висококачествен веган протеин, богат на желязо, аргинин и аминокиселини с разклонена верига. Усвоява се добре и се съчетава отлично с различни диетични режими. Не съдържа глутен, млечни продукти и нито един от най-разпространените осем хранителни алергена - фъстъци, дървесни ядки, яйца, риба, миди, краве мляко, пшеница и соя. Не е генномодифициран.

L-глутамин

Представлява аминокиселина, която подпомага чревното здраве и е пряко отговорна за поддържането на адекватни бариерни функции на червата. Клетките на чревните стени използват L-глутамин като източник на енергия, поради което се смята, че може да спомогне за намаляване на чревните спазми.

L-глутамин има доказана роля при хората страдащи от Синдром на пропускливите черва и СДЧ (Синдром на дразнимото черво). Той играе ключова роля в защитата на лигавицата на червата и хранопровода срещу бактериална инвазия.

Пантотенова киселина

Пантотеновата киселина (Витамин В5) е антиоксидант, който помага на тялото да потиска образуването на увреждащите свободни радикали. Тя е главният прекурсор на коензим А (CoA), който е съществен ензимен ко-фактор в биохимията на човешкия организъм.

Коензим А (CoA) играе основна роля в метаболизма на мастните киселини, холестерола, аминокиселините, витамини А и D, стероидните хормони и много други. Не на последно място пантотеновата киселина спомага за редуциране честотата на алергичните реакции.

Витамини В1, В2, В6, В12

Комбинацията от тези витамини има съществено значение в метаболизма, като спомага за преобразуването на хранителните вещества в енергия и участва в метаболизма на аминокиселините.

N-ацетил цистеин (NAC)

N-ацетил цистеин стимулира биосинтеза на глутатион (един от най-важните, естествено срещащи се антиоксиданти), насърчава детоксикацията и действа директно като чистач на свободни радикали от организма. Той е мощен антиоксидант и потенциално средство за облекчаване симптомите на заболявания, характеризиращи се с прекомерно генериране на свободни кислородни радикали. Подпомага детоксикиращата функция на черния дроб и успешно се включва в терапии при улцерозен колит.

N-ацетил-глюкозамин

N-ацетил-глюкозаминът участва в образуването на защитната структура на стомашно-чревния тракт и възстановяването целостта и нормалната функция на мукозната лигавицата. Редица проучвания демонстрират неговия положителен ефект за намаляване тежестта и рецидивите на възпалителните заболявания на червата - болест на Крон, улцерозен колит и др.

Цинк

Цинкът е основен микроелемент, необходим за много функции в човешкия организъм, включително и за голям брой ензимни реакции. Той играе ключова роля за нормалното функциониране на имунната и храносмилателната система. Проучвания доказват необходимостта от прием на цинк при възпалителни заболявания на червата и чести епизоди на диария.

Антиоксиданти (витамини С и Е, бета-каротин, екстракт от гроздови семки, бял трън)

Комбинацията от тези пет мощни, научно доказани антиоксидантни агента защитава организма от вредното въздействие на свободните радикали и стимулира детокс функцията на черния дроб.

Кверцетин

Действа като антиоксидант, контролира производството на хистамин и действа силно противовъзпалително. Счита се, че предотвратява освобождаването на хистамин при алергични реакции и съответно намалява тежестта на симптомите. Приемът му е особено подходящ при хранителни алергии.

Водоразтворими фибри

Разтворимите фибри привличат вода и се превръщат в гел по време на храносмилането. Това води до забавяне на храносмилането и изпразването на стомаха, както и предотвратяване на резките пикове в нивата на кръвната захар.

Диетата, богата на водоразтворими фибри се препоръчва при възпалителни състояния на червата, диария и запек, тъй като подпомага поддържането на нормална консистенция на изпражненията. Друго ценно свойство на разтворимите фибри е, че ферментират в дебелото черво и стимулират колонизацията на полезни бактерии.

Приемът на разтворими фибри оказва благоприятен ефект и върху стойностите на общия и „лошия“ холестерол.

Лецитин

Лецитинът подпомага възстановяването на чревната мукоза и защитава стомашно-чревната лигавица. Този ефект се дължи и на съдържащия се в лецитина фосфатидил-холин, който представлява най-разпространената и повърхностно активна форма на стомашните фосфолипиди, играещи важна роля за бариерната функция на стомашната лигавица.

Патентован пробиотичен щам ВВ536 Bifidobacterium longum

Bifidobacterium longum BB536 е клинично ефективен и безопасен, утвърден пробиотичен щам. Счита се, че взаимодейства с обичайната чревна микрофлора и модулира чревния микробиом. Приемът му води до облекчаване на симптоматиката при хранителни алергии и стомашно-чревни, имунни и инфекциозни заболявания.

Пробиотиците Bifidobacterium longum във високи концентрации (5 млрд. CFU) произвеждат бактериоцини и контролират свръхрастежа на патогенната флора. Наред с това, те контактуват с периферните имунокомпетентни клетки в чревната лигавица и контролират алергичните и автоимунни прояви, съответно свързаното с тях възпаление и болка в червата.     

Фруктоолигозахариди

Фруктоолигозахаридите (FOS) представляват пребиотици, които стимулират производството на полезни бактерии в дебелото черво и стомашно-чревния тракт.

Смес от ензими Pepzyme AG™

Специално създадена комбинация от ензими, която подпомага способността на тялото да конвертира протеините в по-малки пептиди и свободни аминокиселини.

Състои се от протеолитични ензими, стимулиращи здравословното храносмилане на протеините и абсорбцията на аминокиселините. Увеличава хидролизата на протеина в свободни аминокиселини, което от своя страна значително подпомага усвояването им.

Оптимална, широкоспектърна и цялостна подкрепа за червата с RevitalX®

Клетките, които покриват червата, живеят само 3 дни, след което биват заменяни с напълно нови клетки. В краткия си живот, те работят „на пълни обороти“ и изпълняват редица важни функции, поради което се нуждаят от оптимален набор хранителни вещества. 

Синдромът на пропускливите черва може да е следствие от липсата на адекватно снабдяване с всички нутриенти, изисквани от тези критично важни чревни клетки.

RevitalX® осигурява богат набор хранителни вещества, които подпомагат функционирането на чревните клетки, съдействат за възстановяване целостта на чревните стени и допринасят за неутрализиране на храносмилателния дискомфорт и повишаване качеството на живот при хора с леки до средно тежки стомашно-чревни нарушения.

RevitalX® може да се приема самостоятелно или да се комбинира с основната терапия, ако лекуващият лекар позволи. Продуктът е хипоалергенен и с отлична поносимост, може да се включи като заместител на междинните хранения. Има нисък гликемичен индекс, не натоварва панкреаса и не увеличава инсулиновата потребност. Подходящ е за диабетици. Подсладен с екстракт от стевия, чиято калоричност е практически нулева.

Съставки:

В 1 л. / 31 g.:

Дн. доза:
Витамини  
Витамин С (аскорбинова киселина)  

75 mg

150 mg

Витамин В6 

(пиридоксин хидрохлорид)

25 mg 

50 mg

Пантотенова киселина (калциев d-пантонтенат)25 mg

50 mg

Витамин Е (d-алфа токоферил ацетат)16.7 mg 

33.4 mg

Витамин В1 (тиамин хидрохлорид)   12.5 mg

25 mg

Витамин В2 (рибофлавин)   10 mg 

20 mg

Ниацинамид6 mg  

12 mg

Бета каротин  4800 IU/2.9 mg 9600 IU/ 5.8 mg
Фолиева киселина (фолат)   250 µg  

500 µg

Витамин В12 (цианокобаламин)  100 µg                    200 µg
Витамин D3 (холекалциферол) 93 IU/2.3 µg186 IU/4.6 µg

Минерали:

  
Калций (цитрат, сулфат, двуосновен калциев фосфат)    210 mg

420 mg

Магнезий (цитрат)     100 mg200 mg
Калий (цитрат)    100 mg200 mg
Цинк (цитрат)     12.5 mg25 mg
Селен (HVP* хелат)   50 µg  

100 µg

Хром (HVP* хелат)  50 µg  

100 µg

Йод (калиев йодид)50 µg  

100 µg

Молибден (цитрат) 

*HVP – хидролизиран растителен протеин

12.5 µg   

25 µg

Грахов протеин /Pisum sativum/, (семена)     1400 mg  

2800 mg

Bifidobacterium longum subsp. longum (BB536), (цели клектки)  

5 млрд. CFU* 

10 млрд. CFU*

Лецитин  /Glycine max/, (семена)     1500 mg

3000 mg

Л-Глутамин     1000 mg  

2000 mg

Л-Лизин хидрохлорид119 mg   

238 mg

Глицин     77 mg              

154 mg

Н-Ацетил Л-Цистеин42 mg

84 mg

Pepzyme® смес от ензими  37.5 mg              

75 mg

Бактериална протеаза /Bacillus subtilis/, (цели клетки)12.4 mg

24.8 mg

Гъбична протеаза /Aspergillus flavus var. oryzae/, (цели клетки)25.1 mg   

50.2 mg

Кверцетин 

/Sophora japonica/, (цветна пъпка)

28 mg

56 mg

Н-Ацетил глюкозамин

/рак, скариди екзоскeлeт/

12.5 mg  

25 mg

Гроздово семе екстракт

/Vitis vinifera/, (семена), (стандартизиран до 80% олигомерни проантоцианидини)

  
11 mg     

22 mg

Млечен бодил 30:1 екстракт 

/Silybum marianum/, (семена), (60% силимарин)

11 mg     

22 mgМикрокристална целулоза, средноверижни триглицериди, фруктоза, гума гуар, фруктоолигозахариди, натурални аромати (синя боровинка, боровинка, малина), стевия лист, лимоново масло.

Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, пшеница, глутен, яйца, ядки или ГМО.

Хранителна добавка, 454 g прах.

Дозировка и приложение

Приложение: допринася за нормалното състояние на чернодробните функции и стомашно-чревния тракт. Поддържа нормална чревна функция. Допринася за адсорбирането на нежеланите вещества от организма, като безопасно ги изхвърля посредством храносмилателната система.

Забележка: не използвайте ако имате алергия към черупчести. Консултирайте се с лекар преди употреба ако страдате от гастроинтестинални лезии, улцерозен колит, гадене, повръщане, диария, чернодробна или бъбречна  недостатъчност, приемате антибиотици или антикоагуланти. При бременност или кърмене се консултирайте с лекар. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 1 мерителна лъжичка (31 g) 2 пъти дневно разтворена във вода или сок , няколко часа преди или след прием на медикаменти.

*Мерителната лъжичка е приложено в опаковката.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката. 

Производител: Natural Factors, Canada