Навигация
Кошница

NATURAL FACTORS Алфа-липоева киселина (R-форма) 100 mg х 60 V капсули

NATURAL FACTORS Алфа-липоева киселина (R-форма) 100 mg х 60 V капсули
-15 %
NATURAL FACTORS Алфа-липоева киселина (R-форма) 100 mg х 60 V капсули
  51,75 лв.
  60,88 лв.
  Купи

  Алфа-липоева киселина (R-форма) – естествен продукт за защита на клетките от оксидативен стрес и поддържане нормална концентрация на глюкозата

  Един от най-ефективните антиоксиданти! Успешно се използва при диабет и диабетна невропатия! Източник на по-добрата, биологично активна R-форма на алфа-липоевата киселина!

  Повече за Алфа-липоева киселина (R-форма) 100 mg:

  • Допринася за деактивирането на свободните радикали, които циркулират в тялото, включително тежките метали, отговорни за развитието на невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер.
  • Подпомага клетъчния метаболизъм, превръщането на глюкозата в енергия и производството на енергия в клетките; въздейства положително върху инсулиновата чувствителност; има висока терапевтична стойност при диабет – помага на организма да използва правилно глюкозата и допринася за поддържане нормални нива на кръвната захар.
  •  Има положително въздействие върху липидния профил и съдейства за намаляване на теглото.
  •  Осигурява стабилна невропротекция и защитава нервната система от свободните радикали. Спомага за облекчаване на симптомите при диабетна невропатия, включително изтръпване и мравучкане в областта на крайниците, слабост, затруднена походка и др.
  •  Благоприятства зрителните функции  и намалява риска от развитие на глаукома и катаркта.
  •  Спомага за намаляване на риска от образуване на плака в артериалните стени и противодейства на окислението на липопротеините с ниска плътност.
  •  Оказва ефективна защита срещу стреса, токсините и процесите на хронично възпаление, които сериозно увреждат мозъка и неговите функции.
  •  Насърчава производството на глутатион – друг важен антиоксидант, който поддържа чернодробната функция.
  •  Усилва действието на други антиоксиданти, включително витамините С и Е, коензим Q10 и др.

  R-алфа-липоева киселина е естествен антиоксидант, който неутрализира вредните свободни радикали във всички части на клетката. Спомага за превръщането на глюкозата в енергия и удължава биохимичния живот на обикновените антиоксиданти. За разлика от повечето антиоксиданти, които работят само във водна или само в мастна среда, алфа-липоевата киселиа проявява активно действие както в клетките, така и извън тях.

  Алфа-липоева киселина и диабет. Поради високите нива на глюкозата, хората с диабет са силно чувствителни към оксидативния стрес, който при тях може да доведе до дългосрочни усложнения. Тук R-алфа-липоевата киселина е от огромна полза, тъй като тя безпроблемно неутрализира свободните радикали и намалява оксидативния стрес. Алфа-липоевата киселина е уникален антиоксидант, тъй като действа и във водо- и в мастноразтворима среда. Благодарение на тези си качества, тя лесно се абсорбира и транспортира в много органи и системи, включително мозъка, черния дроб, нервите и др.

  Алфа-липоевата киселина съществува под три форми – R-липоева киселина, S-липоева киселина и RS-липоева киселина. Алфа S-липоевата киселина и RS-липоевата киселина са синтетични и не толкова ефективни. За разлика от тях, R-липоевата киселина е изцяло естествена форма, която се среща в природата и се произвежда в тялото. Приемана като хранителна добавка, тя е много по-ефективна и се задържа много по-дълго в организма, отколкото синтетичните форми. Съвременните изследвания показват, че R-формата на алфа-липоевата киселина намалява риска от хронични заболявания и преждевременно стареене на организма.

  Продуктът на канадската компания  е източник на натурална, с висока биологична активност алфа-липоева киселина в нейната R-форма.

  Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
  Алфа-липоева киселина (R-форма)100 mg200 mg

  Микрокристална целулоза, вегетарианска капсула (въглехидратна гума [целулоза], пречистена вода), растителен магнезиев стеарат (лубрикант), силициев диоксид.

  Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти или подсладители; млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, мая, соя, царевица, яйца, риба, ракообразни, животински продукти, сол, дървесни ядки или ГМО. ВЕГАН.

  Хранителна добавка, 60 V капсули

  Нето тегло: 48 g

  Дозировка и приложение: По 1 капсула 2 пъти дневно.

  Приложение: R-формата на Алфа-липоевата киселина е натурална, стабилна и високоусвоима. Клинично е доказано, че R-формата се задържа в организма значително по-дълго от S-формата. Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес; за поддържането на нормалния метаболизъм и нормалната концентрация на глюкоза в кръвта.

  Забележка: При бременнпост, кърмене или страдате от диабет се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Срок на промоцията

  Специално предложение
  Период на промоциядо 31.11.2023 г. или до изчерпване на количествата