Навигация
Кошница

NATURAL FACTORS Пикногенол 25 mg x 60 капсули

Пикногенол 25 mg – естествен продукт в подкрепа на сърдечно-съдовата система. Ефикасна защита срещу оксидативния стрес.

За хора с високи нива на „лошия” холестерол и триглицеридите, високо кръвно налягане и високи нива на кръвната захар. Сърдечно-съдовите усложнения са широко разпространени в много държави по света, включително и у нас. Ако и вие не сте изключение, вероятно знаете колко трудно се живее с високо кръвно, сърцебиене, честа умора, задух, виене на свят и главоболие, отоци, повишена възбудимост на нервната система, болки в сърдечната област, и др. Торбичката с лекарствата е ваш постоянен спътник и така ще бъде и занапред…

Но медикаментите никога не са достатъчни, от ключово значение е да се придържате към подходяща диета, да ограничите някои вредни навици като тютюнопушене и чест прием на алкохол, да нормализирате теглото си, да прекратите консумацията на тежки, мазни, рафинирани храни, и други вредни продукти. Но ако искате върховни резултати, ще трябва да направите още нещо…

Знаете ли коя е отличната терапия при сърдечно-съдови проблеми? Това е комбинацията между задължителните медикаменти, здравословния начин на живот и допълнителния прием на природни продукти, които да подхранят и подсилят сърцето и кръвоносните съдове по естествен начин!

Пикногенол 25 mg е източник на биологично активни вещества с мощно антиоксидантно и противовъзпалително действие, които имат изключително благоприятен ефект върху клетъчните мембрани.  Допринася за възстановяване на нормалното кръвообращение, укрепва капилярите и стените на кръвоносните съдове,

Пикногенол 25 mg спомага за поддържане на кръвното налягане, особено систоличните стойности, в допустими граници. Благоприятства функцията на тромбоцитите. Има благоприятен ефект върху стойностите на кръвната захар. Спомага за намаляване нивата на липопротеините с ниска плътност.

Пикногенол 25 mg се препоръчва и при запушване на артериите, намалява риска от наслагвания по стените на кръвоносните съдове. Спомага за намаляване на риска от образуване на кръвни съсиреци, без да увеличава риска от кървене, какъвто ефект имат някои медикаменти.

При нарушено кръвообращение, разширени вени, крампи, външни и вътрешни хемороиди. Подходящ за хора със статични, седящи професии. Много изследвания посочват, че редовният прием на пикногенол допринася за нормалната циркулация на кръвта, намаляване на болката и тежестта в краката, и контрол върху задържането на течности. Спомага за намаляване на симптомите при разширения на вените в долната част на дебелото черво и ануса, и редуцира риска от усложнения, включително образуването на тромби. Облекчава подутите стъпала и други признаци при нарушено кръвообращение, като студени ръце и крака, сърбеж и болка в краката, изпъкване на кръвоносните съдове, и др.

Изключително мощен антиоксидант. Известно е, че ускореното образуване на свободни радикали е ключов фактор в процесите на стареене и води до т. нар. преждевременно стареене. Когато е изложен на оксидативен стрес, организмът не е в състояние да функционира нормално, развиват се различни заболявания, кожата увисва и се набръчква, състоянието на косата и ноктите се влошава и т.н. Доказано е, че по отношение на антиоксидантната активност пикногенолът е 20 пъти по-мощен от витамин С и около 50 пъти по-мощен от витамин Е! Това го превръща в един от най-ефикасните антиоксиданти срещу пораженията на оксидативния стрес!

Биологично активните хранителни вещества в Пикногенол 25 mg „улавят” свободните радикали, въздействат силно противовъзпалително и подпомагат синтеза на колаген и хиалуронова киселина. Благодарение на това кожата бива поддържана в добър вид, възстановяват се нормалните нива на енергия, подпомагат се дори когнитивните способности и настроението.

Pycnogenol® на канадската компания  представлява естествен растителен екстракт, получен от кората на борови дървета от вида Френска средиземноморска пиния (French Maritime /pinus maritime/), отглеждани в Югозападната част на Франция без пестициди, хербициди и други вредни вещества.

Концентрираният екстракт се извлича чрез специален метод, без намесата на химикали, което гарантира ефикасността и чистотата на активните съединения. Клинично тестван продукт със съдържание на стандартизирани количества процианиди и биофлавоноиди.

Какво представлява пикногенолът? Pycnogenol® е търговското наименование на патентованата билкова съставка, получена от кора на бор. Водоразтворимият екстракт, богат източник на флавоноиди, е разработен и патентован от Horphag Research International – ексклузивен доставчик на Pycnogenol® в целия свят. Horphag Research International е основана още през 1925 г. в Германия.

Пикногенолът е обект на проучвания от около 40 години насам. Освен, че противодейства срещу процесите на преждевременно стареене, за пикногенола се знае още че:

  • Спомага за намаляване на оксидативния стрес като насърчава правилната функция на антиоксидантните системи, отговарящи за потискането на свободните радикали и защитата на ДНК.
  • Посредством засилената си антиоксидантна активност, подпомага здравето на клетъчните мембрани и ДНК функцията.
  • Допринася за здравословния възпалителен отговор чрез модулация на клетъчните сигнални белтъчни молекули, наречени цитокини.
  • Насърчава здравословния клетъчен метаболизъм на глюкозата, здравословните й нива в кръвта, нормалното й усвояване в червата.
Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Pycnogenol ®
екстракт от кора на бор French Maritime /pinus maritime/ , доставяйки минимум 15 mg (65 75%) процианиди
25 mg150 mg

Микрокристална целулоза, желатинова капсула (желатин, пречистена вода), растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

Не съдържа: Глутен,  пшеница,  млечни  продукти,  яйца,  захар,  соя,  фъстъци,  риба,  миди, животински продукти,  сол, изкуствени аромати, консерванти или ГМО.

Хранителна добавка, 60 капсули

Нето тегло: 27 g

Дозировка и приложение

Дозировка и приложение: По 2 капсули 3 пъти дневно, за предпочитане с храна.

Приложение : Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, кръвоносните съдове и за защита на клетките от оксидативен стрес .

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета.