Навигация
Кошница

NATURAL FACTORS PS IQ Memory Формула за памет и концентрация 60 софтгел капсули

NATURAL FACTORS PS IQ Memory Формула за памет и концентрация 60 софтгел капсули
-15 %
NATURAL FACTORS PS IQ Memory Формула за памет и концентрация 60 софтгел капсули
  34,39 лв.
  40,46 лв.
  Купи

  PS IQ Memory е натурална формула за подпомагане на паметта и стимулиране на когнитивната дейност. Отлична природна алтернатива на синтетичните ноотропни средства, осигуряваща цялостна профилактична грижа за висшата нервна дейност.


  Какво съдържа:
   слънчогледов лецитин (богат на мембранни фосфолипиди) – фосфатидилсерин (PS), фосфатидилхолин (PC), фосфатидилинозитол (PI) и фосфатидилетаноламин (PE), масло от риба тон (богат източник на Омега-3 мастни киселини), масло от семена на вечерна иглика (богато на линолова и гама-линоленова киселина и витамин Е - токоферол).

  Приемът на PS IQ Memory допринася за:

  • забавяне на свързаната с възрастта загуба на памет;
  • подобряване на способността за запаметяване и концентрация;
  • съкращаване на времето за запомняне на нова информация;
  • засилване на способността за преработване на обемни количества информация в условията на интензивен стрес;
  • защитата на главния мозък от съвременните условия на живот и труд в замърсена околна среда. 

  СВОЙСТВА НА СЪСТАВКИТЕ В PS IQ MEMORY

  • Слънчогледов лецитин, от който фосфатидилсерин (PS), фосфатидилхолин (PC), фосфатидилинозитол (PI) и фосфатидилетаноламин (PE)

  Слънчогледов лецитин - сборно понятие за фосфолипидния комплекс, който участва в изграждането на невроналните мембрани. Има важни предимства пред соевия лецитин – не е с ГМО-произход, не предизвиква алергични реакции и не съдържа естрогеноподобни изофлавони. Методът, по който се добива не включва използване на токсични солвенти, а процесът на екстракция от слънчогледа е механичен, без употреба на химикали.

  Фосфатидилсерин (PS) – важен мембранен фосфолипид, осигуряващ оптимална пропускливост на невроналните мембрани за невромедиатори като ацетилхолин и допамин. Организмът синтезира нужните му количества, но с напредване на възрастта се развива недостиг на PS, който води до невродегенеративни заболявания – форми на деменция като болест на Алцхаймер, старческа сенилност и др.

  Фосфатидилхолин (PC) – главен компонент на клетъчните мембрани, изпълняващ важни транспортни функции в тях. Източник е на холин – прекурсор на невромедиатора ацетилхолин, с чийто недостиг се асоциират много от невродегенеративните промени в централната нервна система. В ранните години мозъкът съдържа голямо количество PC, но с напредване на възрастта биосинтезът му се забавя.

  Фосфатидилинозитол (PI) – съставлява около 10% от фосфолипидите в мозъка. Основен източник на диацилглицероли – сигнални молекули, активиращи ензими с различни функции в нервната тъкан. Прекурсор е на 2-арахидоноил глицерола, който е важен лиганд на канабиноидните рецептори в централната нервна система.

  Фосфатидилетаноламин (PE) – намира се основно от вътрешната страна на двойния фосфолипиден слой на невроналните мембрани. Има антиоксидантни ефекти, забавя липидната пероксидация и участва в поддържане нормалните свойства на кръвта, като се свързва с фактори на кръвосъсирването.

  • Омега-3 полиненаситени мастни киселини

  Важен елемент на клетъчните мембрани, чиито основен източник е рибеното масло. Главните представители на Омега-3 са докозахексаеновата (DHA) и ейкозапентаеновата (EPA) киселини. PS IQ Memory съдържа Омега-3, добити от масло от риба тон, което е тествано за тежки метали, пестициди и пероксиди.

  Докозахексаенова киселина (DHA) – структурен компонент на кората на главния мозък, кожата, ретината. Съставлява 40% от полиненаситените мастни киселини в мозъка и 60% от тези в ретината. Дефицитът на DHA се наблюдава при болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон и тежки депресии.

  Ейкозапентаенова кисeлина (EPA) – синтезира се в организма от алфа-линоленова киселина, но основното количество от нея се набавя с храната. EPA е изключително полезна за сърдечно-съдовата система, понижава възпалението и риска от тромбози (инсулти) в главния мозък.

  • Масло от семена на вечерна иглика (Oenothera biennis)

  Източник на есенциалните мастни киселини гама-линоленова (GLA) и линолова (LA). Гама-линоленовата киселина има стабилизиращ ефект върху мембраните на бавно обновяващите се клетки, каквито са невроните. Линоловата киселина стабилизира нервната система при депресия и биполярни разстройства.

  • Витамин Е (алфа-токоферол)

  Има важна роля за невропротекцията – предпазва мозъчната тъкан от дългосрочните последици на оксидативния стрес.


  PS IQ Memory
   не съдържа соеви алергени и генномодифицирани организми. 

  Съставки:

  В 1 капс.:

  Дн. доза:

  Лецитин от слънчоглед (семена) ,обогатен с Фосфатидилсерин, от който: Фосфатидилсерин (PS) – 25 mg
  Съдържа още: Фосфатидилхолин (PC),Фосфатидилинозитол (PI) и Фосфатидилетаноламин (PE)

  138 mg

  1380 mg

  Масло от риба тон, от което: Докозахексаенова киселина(DHA) – 50 mg Ейкозапентаенова киселина (EPA)- 10 mg

  200 mg

  2000 mg

  Масло от вечерна иглика (семена), от което: гама-линоленова киселина(GLA) – 15 mg, Линолова киселина (LA) – 97 mg

  150 mg

  1500 mg

  Витамин Е (D-алфа токоферол)

  10 mg

  100 mg

   

  Други съставки: софтгел капсула (желатин, глицетин, пречистена вода), слънчогледово масло.

  Не съдържа: генно модифицирани агенти; изкуствени консерванти, оцветители или подсладители; царевица, млечни продукти, соя,нишесте, пшеница, глутен или мая.

  Хранителна добавка, 60 софтгел капсули

  Нето тегло: 36 g

  Дозировка и приложение:  По 4 софтгел капсули сутрин и по 3 софгел капсули обед и вечер, с храна.

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на мозъчната и нервната функции.

  Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар. Продуктът е подходящ за деца/които могат да приемат капсули/, но не повече от 4 капсули дневно. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Съхранение: На място недостъпно за деца!

  Годност и партида: Виж опаковката.

  Производител: Natural Factors, Canada

  Срок на промоцията

  Специално предложение
  Период на промоциядо 29.02.2024 г. или до изчерпване на количествата