Навигация
Кошница

NATURAL FACTORS Теракурмин 30 mg x 30 V капсули

CurcuminRich™ Theracurmin™ / Теракурмин съдържа чист куркумин с много висока бионаличност и степен на усвояване. Особено подходящ в случаите на дислипидемия, атеросклероза, инсулинова резистентност, ревматични състояния, нарушено храносмилане, претоварване на черния дроб и чернодробни нарушения, невродегенеративни проблеми.

 

Предимства на Теракурмин и общи насоки за употребата му

 • Иновативен пробив във фармакологията на куркуминоидите, отличаващ се с по-висока ефективност и бионаличност в сравнение със стандартните куркуминови извлеци.
 • Преминал през най-много двойно слепи клинични проучвания сред всички брандове куркумин.
 • Проявява в пълна сила всичките си фармакологични ефекти и е подходящ както за профилактика, така и при изявена симптоматика.
 • Осигурява мощно антиоксидантно действие срещу широк спектър остри и хронични състояния – остеоартрити, артропатии и ревматоидни заболявания, претоварване на черния дроб, захарен диабет, сърдечно-съдови нарушения и атеросклероза; затлъстяване и метаболитен синдром; болест на Алцхаймер и деменция; може да се прилага и във възстановителния период след химио- и лъчетерапия.
 • Подходящо средство за детоксикация при системна или тежка употреба на алкохол - допринася за намаляване с минимум 25% кръвната концентрация на ацеталдехид – токсичния метаболит на етиловия алкохол.
 • Противодейства на пренатоварването на мускулатурата при спорт или друга интензивна физическа дейност.
 • Подпомага състоянието на кожата.

Уникална технология на производство за по-добър ефект

Екстрактът CurcuminRich™ Theracurmin™ е създаден посредством специална технология на производство, която подобрява абсорбцията на куркумина.

Първата стъпка включва мокро смилане на изсушеното коренище в мелница до постигане на микроскопични размери, около 100 пъти по-малки от размерите, получавани при обикновеното стриване на коренищата.

Следва раздробяване и повишаване разтворимостта на куркуминовия прах с помощта на гума гатти – растителна гума, която се получава от кората на растението Anogeissus latifolia и състояща се от сложни ненишестени полизахариди с отлични емулгиращи свойства. В хода на този процес се получава колоидна суспензия, отлично смесваща се с вода и отличаваща се с оптимална абсорбционна способност.

Съчетанието от намаления размер на частиците и подобрената водоразтворимост осигурява усвояването на оптимални количества куркумин и ефективното му действие в организма. 

Ключови ползи от приема на високоусвоим куркумин:

 • намалява възпалителните процеси в тялото;
 • облекчава болката и дискомфорта при проблеми със ставите;
 • подпомага имунния отговор;
 • поддържа сърдечното здраве;
 • проявява холестеролопонижаващи и хипогликемични свойства;
 • има детоксикиращи и подпомагащи чернодробната функция ефекти;
 • потиска процеса на образуване бета-амилоидни фибрили – процес, съпътстващ развитието на болестта на Алцхаймер. 
Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Куркумин (Теракурмин™) екстракт от куркума /Curcuma longa/ (коренище)30 mg   30 mg   


 високо биоактивна форма на куркумин - най-активния куркуминоид в куркумата.

форма на куркумин с най-висока абсорбция (#1)

Микрокристална целулоза, вегетарианска капсула [ въглехидратна гума], (целулоза), пречистена вода, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), силициев диоксид.

Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, животински продукти, сол, ядки, ГМО. Подходящо за вегани/вегетарианци.

Хранителна добавка, 30 V-капсули. 

Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното състояние, както на стомашно-чревния тракт и обмяната на веществата, така и на сърдечно-съдовата и имунната системи.    

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула 1-2 пъти дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на дъното на кутията.   

Производител

Производител: , Canada 

Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 31.05.2024 г. или до изчерпване на количествата