Навигация
Кошница

NATURAL FACTORS / НАТУРАЛ ФАКТОРС червена боровинка 500 mg 90 капсули

CranRich Super Strength Cranberry Concentrate представлява специално създадена хранителна добавка от Natural Factors, съдържаща силно концентриран органик екстракт от плодовете на Червена боровинка, която се прилага при инфекции на пикочните пътища, цистит и уроинфекции. Червената боровинка е изключително полезна билка и едно от най-добрите и ефикасни средства при пикочни и уринарни инфекции. Екстрактът от Червена Боровинка е богат източник на витамин A, витамин C, витамин B, фолиева киселина желязо, калий, калций, флавоноиди, полифеноли и други полезни биоактивни вещества, които повишават имунитета, имат противовъзпалително действие и доставят силна антиоксидантна защита.

Червената боровинка не само подобрява състоянието при вече съществуваща инфекция, но и помага за предотвратяване и защита от уроинфекции. Червената боровинка ефективно намалява неприятните симпроми като болки и парене при уриниране, често уриниране, усещане за недоизпразнен мехур, мътна урина и други. Червената Боровинка допринася за поддържане на правилните функции на пикочните пътища и пикочния мехур и предпазва от прилепване на бактерии по стените им. Червената боровинка е позната и използвана още от древността като ефикасно средство при инфекции на уринарния тракт и пикочните пътища, причинени главно от бактерията Escherichia Coli, намираща се в пикчния мехур (горен уринарен тракт). Червената боровинка стопира бактериалната уреаза - ензима, отговорен за разпространението на инфекцията в организма и предотвратява прикрепването на бактериите по уринарния тракт и пикочния мехур. Червевната боровинка има и силно диуретично действие, подкрепя дейността на бъбреците и спомага изчистването на организма от токсини и излишни задържани течности чрез урината.Благодарение на мощната си антиоксидантна активност, Червената боровинка оказва много благоприятно въздействие при високи нива на „лошия” холестерол (LDL) и повишен риск от натрупване на плака по стените на кръвоносните съдове. Червената Боровинка има висока стойност по ORAC скалата (ORAC - oxygen radical absorbance capacity). ORAC е скала за химичен анализ на антиоксидантните стойности на разични храни и химически елементи, като колкото по-висок е ORAC рейтинга на изследваната храна/елемент, толкова по-високо е нейното антиоксидантно съдържание и толкова по-ефективно тя ще неутрализира свободните радикали. Екстрактът от червена боровинка в КранРич е стандартизиран 36:1, което означава, че за направата на 1 грам концентрат са използвани 36 грама от плодовете на растението.

Внимание:

Преди прием на продукта се консултирайте с лекар, ако страдате от камъни в бъбреците или ако приемате медикаменти за разреждане на кръвта.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за деца.

Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.

Съдържание: в 1 капсула / дн. доза

Червена боровинка 500 mg / 1000 mg

Екстракт от плод концентрат 36 : 1

Други съставки: Желатин (капсула), оризово нишесте, силиций, растителенмагнезиев стеарат.

Начин на употреба:

За възрастни - по 2 капсули на ден или както е предписано от лекаря ви. ден. За максимален ефект, периодът на прием трябва да е минимум 4 седмици.

 

Опаковка: 90 капсули

 

Забележка: При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.