Навигация
Кошница

NATURAL FACTORS Алфа-липоева киселина 400 mg x 60 капсули

Алфа-липоева киселина 400 mg x 60 капсули – естествен продукт за защита от оксидативния стрес, нормалния метаболизъм на глюкозата и облекчаване на симптомите при диабет.

Алфа-липоевата киселина на канадската компания  осигурява висока антиоксидантна защита на клетъчно ниво. Приемът й се препоръчва предимно при диабет и преддиабетно състояние, но би била от полза и при работа с токсични вещества, тютюнопушене, системен прием на алкохол, затлъстяване, ускорено стареене, зрителни нарушения.

Алфа-липоевата киселина е един от най-мощните антиоксиданти. Тя противодейства на прекомерното образуване на свободни радикали и блокира вредното въздействие на оксидативния стрес, има общ оздравяващ ефект и забавя процесите на стареене при лоша диета, силен стрес, и заболявания като диабет и преддиабетно състояние.

Как действа Алфа-липоева киселина на :

  • Може да се приема като допълващо основното лечение средство при диабет или преддиабетно състояние. Допринася за нормалния глюкозен метаболизъм и поддържане нормалните нива на кръвната захар. Ефикасна е срещу усложненията при диабет, включително диабетна невропатия и увреждане на зрението и бъбреците.
  • Подпомага зрението, като понижава оксидативния стрес в лещата на окото и спомага за предпазване на ретината от увреждане. Насърчава зртелната острота.
  • Има благоприятно въздействие върху обмяната на веществата и може да се използва в комбинация със специална диета за редукция на теглото.
  • Съдейства за поддържане на кожата в добро състояние.


Алфа-липоевата киселина е хранително вещество с важно значение за превръщането на хранителните вещества в енергия и антиоксидантната защита на организма. Представлява много малка молекула, която лесно се абсорбира и преминава клетъчните мембрани. Работи отлично в комбинация с витамините Е и С, с които взаимно допълват действието си.

Алфа-липоевата киселина е широкоспектърен антиоксидант – разтваря се и в мастна, и във водна среда. Ето защо тя може да неутрализира нанесените от свободните радикали увреждания както в клетката, така и извън нея. Възстановява нивата и ефикасността на други антиоксиданти – на витамините С и е, и на глутатиона – най-важният антиоксидант в човешкия организъм.

Алфа-липоевата киселина спомага за балансиране нивата на кръвната захар и има значими ползи при диабет и преддиабетно състояние. В Германия тя е одобрена за лечение на диабетна невропатия.

Организмът произвежда известни количества алфа-липоева киселина, голяма част от която се използва за метаболитните функции, а останалото – за антиоксидантната защита на органите и системите. При гореизброените заболявания, състояния и рискови фактори обаче, се препоръчва допълнителен прием на алфа-липоева киселина – с цел профилактика или като допълнителна терапия.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Алфа липоева киселина400 mg800 mg

Дикалциев фосфат дихидрат, желатинова капсула (желатин, пречистена вода), микрокристална целулоза, магнезиев силикат, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), силициев диоксид, стеаринова киселина.

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, соя, царевица, яйца, дрожди, риба, черупчести, сол, ядки или ГМО.

Хранителна добавка, 60 капсули.

Нето тегло: 48 g.

Приложение: Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес, както и за поддържането на нормалния глюкозен метаболизъм.

Забележка: При бременност, кърмене или диабер се консултирайте с лекар. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 2 капсули дневно. Ако използвате продукта над 4 месеца, моля консултирайте се с лекар.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.