Навигация
Кошница

Karl Minck Мумио поддържа имунитета 60 капсули

Karl Minck Мумио поддържа имунитета 60 капсули
Очаква доставка
Karl Minck Мумио поддържа имунитета 60 капсули
  24,77 лв.

  Мумио

  Mumijo

  Хранителна добавка, 60 веган капсули

   

  Подобрява метаболизма и действа имуностимулиращо.

  Mumijo / Мумио е хранителна добавка на немската компания Karl Minck Naturheilmittel, която съдържа мумио в комбинация с различни витамини. Продуктът съдържа също витамин С, витамин В1, витамин В2, витамин В6, фолиева киселина и витамин В12. Хранителната добавка подпомага действието на имунната система и поддържа нормалния метаболизъм в тялото.

   

  Мумио е лепкава субстанция, открита предимно в скалите на Хималаите. Развива се в продължение на векове от бавното разлагане на растенията. Мумио се използва често в аюрведичната медицина и се счита за ефективна добавка, която има положителен ефект върху цялостното здраве и благополучие на организма.

  Мумио е широко използвано традиционно средство за лечение, особено в Русия, планините Алтай, Монголия, Иран, Казахстан и Киргизстан. Добавките, съдържащи мумио, се използват успешно за профилактика и лечение на инфекциозни заболявания. Проявяват и имуностимулираща и антиалергична активност, а някои проучвания установяват, че имат и невропротективни свойства.

  Здравословни ползи:

  • Болест на Алцхаймер

  Болестта на Алцхаймер е прогресивно мозъчно заболяване, което причинява проблеми с паметта, поведението и мисленето. Основният компонент на мумио е антиоксидант, наречен фулвинова киселина. Тази мощна субстанция допринася за поддържането на когнитивното здраве, като предотвратява натрупването на тау протеин. Тау протеините са важна част от нервната система, но натрупването им може да предизвика увреждане на мозъчните клетки.

  Фулвиновата киселина в мумио може да спре необичайното натрупване на тау протеин и да намали възпалението, като потенциално подобри симптомите при пациенти с болестта на Алцхаймер.

  • Ниско ниво на тестостерон

  Тестостеронът е основният мъжки полов хормон, но някои мъже имат по-ниско ниво от други. Признаците за нисък тестостерон включват понижено сексуално желание, косопад, загуба на мускулна маса, умора, повишено количество на телесните мазнини. Хранителните добавки, съдържащи мумио, успешно се борят с тези симптоми, тъй като повишават нивата на тестостерон в организма.

  • Синдром на хроничната умора

  Синдромът на хроничната умора е дългосрочно състояние, което причинява изключителна умора, а простите ежедневни дейности могат да се окажат предизвикателство. Добавките с мумио могат да намалят симптомите на хронична умора и да възстановят енергийния баланс в организма. Мумио естественото стимулира митохондриалната функция на тялото и по този начин спомага за подобряването на енергийните нива. Има имуностимулиращо и антиалергично действие.

  • Стареене

  Тъй като мумио е богат на фулвинова киселина - силен антиоксидант и противовъзпалително средство, той може също да предпазва организма от свободните радикали и да предотвратява клетъчните увреждания. В резултат на това редовната употреба на мумио може да допринесе за дълголетие, по-бавен процес на стареене и цялостно по-добро здраве.

  • Желязодефицитна анемия

  Желязодефицитната анемия може да бъде резултат от диета с ниско съдържание на желязо, загуба на кръв или неспособност за усвояване на желязото от храната. Добавките с мумио могат да повишат нивата на желязо и това да доведе до по-високи нива на хемоглобин, хематокрит, както и брой на червените кръвни клетки.

  Действие на другите съставки в продукта:

  Витамините включени в продукта (витамин С, витамин В1, витамин В2, витамин В6, фолиева киселина и витамин В12) оказват общо укрепващо действие върху организма. Те подпомагат функцията на имунната система и поддържат нормалния метаболизъм на организма.

  Съставки:В 1 капс.:Дн. доза (4 капс.):
  Мумио прах200 mg800 mg
  Витамин С25 mg100 mg
  Витамин В10,5 mg2 mg
  Витамин В20,5 mg2 mg
  Витамин В60,5 mg2 mg
  Фолиева киселина70 mcg280 mcg
  Витамин В121 mcg4 mcg  Мумио прах, царевично нишесте, растителна капсула от хидроксипропилметилцелулоза, L-аскорбинова киселина, тиамин мононитрат, рибофлавин, пиридоксин хидрохлорид, фолиева киселина, цианокобаламин.

  Не съдържа: лактоза, глутен.

  Приложение: Подпомага действието на имунната система и нормалния метаболизъм.

  Забележка: Да не се използва при бременност и кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 4 капсула дневно, с обилно количество вода.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия