Навигация
Кошница

Famille Mary Био пчелен мед от черешов цвят 230 g

Famille Mary Био пчелен мед от черешов цвят 230 g
Очаква доставка
Famille Mary Био пчелен мед от черешов цвят 230 g
  21,28 лв.

  Miel bio de cerisier / Био пчелен мед от черешов цвят е висококачествен пчелен продукт, дело на френската медоносна къща Famille Mary. Органичният мед от черешов цвят има фина кремообразна текстура. Притежава много красив златист цвят и лек флорален аромат, който ще ви пренесе в черешовите градини на Италия! Неговият цветен и плодов вкус ще се хареса на всички любители на меда. Той е идеално допълнение към кисели млека, бели сирена или напитки.

   

  Медът от черешов цвят е монофлорен сорт, който се произвежда от нектара и цветния прашец на черешовите цветчета в сърцето на овощните градини на Пиемонт в Северна Италия. Съдържа основни хранителни вещества, ензими и антиоксиданти и притежава антимикробни, антисептични, регенеративни, енергизиращи, имуностимулиращи и детоксикиращи свойства. Помага при различни здравословни състояния: респираторни инфекции, подагра, гастрит, кожни възпаления и други.

   

  Здравословни ползи:

   

  • Антиоксидантни свойства

  Медът от черешов цвят е с високо съдържание на антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата със свободните радикали и да предпазят клетките от увреждане. Медът действа като превенция за намаляване на риска от рак, диабет и други хронични възпалителни заболявания. Изследванията показват, че медът от черешов цвят съдържа мощни антиоксиданти като кверцетин, кемпферол, лутеолин, галангин, нарингенин и други.

   

  • Антибактериални свойства

  Силните естествени антибактериални свойства на меда се дължат на съдържанието на водороден пероксид, киселинното pH и ниското съдържание на влага. Когато глюкозата в меда от черешов цвят взаимодейства със специален ензим, наречен глюкозооксидаза, се образува водороден пероксид. Водородният пероксид е мощен антимикробен агент, отговорен за антибактериалния ефект на всички видове мед. Известно е, че едновременно инхибира и унищожава бактериите.

  Киселинното рН на меда също играе важна роля в това отношение, тъй като бактериите обикновено не виреят в кисела среда. Ниското съдържание на влага допринася за инхибиране на растежа на патогенни бактерии, което допълнително подобрява свойствата на меда.

   

  • Противовъзпалителни свойства

  Медът от черешов цвят има свойства, които помагат за намаляване на възпалителните процеси в тялото. Той действа чрез инхибиране на ензима циклооксигеназа. Този ензим участва във възпалението и процеса на превръщане на арахидоновата киселина във възпалителни съединения.

   

  • Тонизиращо, енергизиращо действи

  Медът от черешов цвят се състои предимно от естествени захари (около 36,5% фруктоза и 33,5% глюкоза), които действат тонизиращо и дават енергия на организма. Освен това сортът съдържа основни хранителни вещества и ензими, които допринасят за ревитализиращия и енергизиращия му ефект.

   

  • Ефективен при респираторни инфекции

  Суровият, непреработен, нефилтриран мед от черешов цвят съдържа цветен прашец и прополис - две естествени съединения с имуностимулиращи ефекти. Медът е ефективно средство за подобряване на развитието на инфекции на дихателните пътища, тъй като те едновременно потиска бактериалния растеж и унищожава някои патогенни бактерии.

   

  • Нежен към стомаха с репаративно действие

  Този вид мед е нежен към стомаха. Неговата умерена вискозна консистенция му помага да образува защитен слой върху увредените лигавици на стомаха, което им позволява да се регенерират и възстановят успешно.

   

  • Ползи за кожата

  Медът като цяло се използва широко в грижата за кожата. Благодарение на нежния си стягащ ефект, той подобрява външния вид на кожата като намалява фините линии, бръчките и дори отпуснатата кожа. Медът от черешов цвят също е ефективна естествена маска за почистване на кожата, помага за отпушване на порите и предотвратява появата на акне. Неговото антибактериално действие допълнително допринася за управлението на акнето.

   

  • Контрол на кръвната захар

  Доказано е, че този мед помага за регулиране на нивата на кръвната захар, което може да бъде полезно за хора с диабет или преддиабетни състояния.

   

  • Здраве на сърцето

  Медът от черешов цвят може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания, поради своите антиоксидантни свойства и способността му да понижава нивата на холестерола. Също така може да насърчи здравословни нива на кръвното налягане.

  От 1921 г. Famille Mary предлага богат избор на най-добрите чисти медове, с гарантиран лабораторен анализ.

  Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Famille Mary, Франция