Навигация
Кошница

MICOVAG PLUS / МИКОВАГ ПЛЮС вагинален крем при гъбични инфекции 30 г

Micovag Plus / Миковаг Плюс е бързодействащ, ребалансиращ, успокояващ, емолиентен вагинален крем, предназначен за съпътстващо лечение на интимни гъбични инфекции (кандидози). Продуктът благоприятства растежа на лактобацилите във вагинална среда, като по този начин балансира и нормализира вагиналното pH и осигурява среда, неблагоприятна за колонизацията на болестотворни микроорганизми. Благодарение на омекотяващото си и успокояващо действие, кремът бързо облекчава усещането за сърбеж и парене, което обичайно съпътства интимните гъбички. 


Адювантно лечение с Micovag Plus / Миковаг Плюс се препоръчва при:

 • Вулвовагинални микози
 • Силно резистентни микози
 • Често рецидивиращи микози
 • Кандидозен вулвит
 • Кандидозен баланит
 • Инфекции на срамните устни и граничещите с тях области
 • Възпаления на главичката и препуциума на пениса, предизвикани от интимни гъбички
 • Candidа-инфекции и non-albicans гъбични инфекции, благодарение на две антимикотични съставки
 • Смесени вагинози (от гъбичен и бактериален тип), поради наличието на антимикотични и антибактериални съставки

 

Състав:

Вода, глицерил стеарат, PEG 100 стеарат, борна киселина, целитстеарилов алкохол, естери на мастни киселини, циклопентасилоксан, растителен стеарин, хлорхексидин диглюконат, клотримазол, силиконово масло, триетаноламин, динатриева сол на EDTA, карбомер, глицеритинова киселина Phytosome, млечна киселина.

 

Начин на употреба:

Използвайте вагинален крем Micovag Plus / Миковаг Плюс веднъж дневно, за предпочитане вечер преди лягане, в продължение на 3 последователни дни. В случай на необходимост приложението се повтаря за още 3 дни.

 

Инструкции за нанасяне:

Вагиналният крем Micovag Plus / Миковаг Плюс е без мирис, не оставя мазни петна и не оцветява бельото. Задължително измийте и подсушете добре ръцете си преди употреба.

 1. Пробийте тубата, като използвате предназначения за целта накрайник на капачката. Навийте апликатора за еднократна употреба върху гърлото на тубата.
 2. Стиснете тубата в долния край, за да напълните целия апликатор до стоп линията.
 3. Развийте апликатора и го поставете внимателно във влагалището. Натиснете буталото, докато изпразните напълно съдържанието на апликатора. За по-лесно приложение можете да заемете легнало положение. След употреба изхвърлете апликатора.

 

Опаковка: 1 туба от 30 г с 6 апликатора за еднократна употреба

 

Гъбични инфекции и механизъм на действие на Micovag Plus / Миковаг Плюс

Нормалната бактериална микрофлора на влагалището е естествена и ефективна защита. Конкретните условия при възрастни лица (намален имунитет, антибиотични и кортизонови терапии, оскъдна на хранителни вещества диета, стрес, орални контрацептиви, твърде стегнатото и/или синтетични бельо) могат да намалят качеството и количеството на вагиналната полезна микробна флора, излагайки по този начин вагиналната лигавица на атаката на патогени, което е причина за раздразнения и инфекции.

Най-разпространената вагинална инфекция е представена от кандидоза, причинена от гъбички от рода Candida (най-често срещаният представител на рода е Candida albicans). При нормални условия Candida присъстват в вагиналната екосистема в баланс с останалите видове. Когато физиологичната вагинална екосистема е променена, тези гъби се размножават прекомерно, което води до развитие на кандидоза. За борбата с кандидозата е полезно завръщането на pH на влагалището до оптимални стойности чрез възстановяване на физиологичната бактериална микрофлора и чрез създаване на среда, неблагоприятна за развитието на гъбички.

Борната киселина е съединение с изразено антибактериално и противогъбично действие, което намалява активността на патогените и предотвратява образуването на биофилм – общност от патогенни микроорганизми, резистентна на лечение.

Хлорхексидин диглюконат е широко използван в медицината и козметиката бактерицид, който в ниски дози спира размножаването на бактериите, а във високи – директно ги унищожава, разрушавайки клетъчната им мембрана.

Клотримазолът прави гъбичките по-уязвими към действието на активните съставки и спира развитието на Candida спорите в инвазивна гъбична форма.

Глицеритиновата киселина е производна на глициризиновата киселина, получена от Glycyrrhiza glabra (женско биле). Тя има комплексно антимикотично, антибактериално, антиоксидантно, антиалергично и противовъзпалително действие.

Свободната млечна киселина прониква през клетъчната мембрана на патогените и понижава вътреклетъчното им рН. С нейна помощ се блокират редица вътреклетъчни метаболитни процеси при гъбичките и бактериите и се спира тяхното развитие.

 

Предупреждения:

Не използвайте в случай на индивидуална свръхчувствителност към някой от компонентите на продукта. Не използвайте в случай на бременност и в случай, че правите опити за зачеване. Не използвайте по време на кърмене.

Употребата на всички продукти за локално приложение, особено ако е продължителна, може да предизвика сенсибилизация. Ако това се случи, спрете лечението и се консултирайте с лекар, за да започнете подходяща терапия. В случаите, когато симптомите на парене вече са налице, с подчертан еритем и/или дразнене това може да се появи в началото на лечението, но има тенденция да изчезне спонтанно при последващи приложения. Ако се появят други нежелани ефекти, информирайте вашия лекар или фармацевт.

Взаимодействия с други продукти не са известни, затова е препоръчително да се консултирате с лекар, преди да използвате вагиналния крем Micovag Plus / Миковаг Плюс заедно с други медицински изделия и лекарства за вагинално приложение. 


Съхранение: Съхранявайте медицинското изделие плътно затворено, далеч от светлина и топлина.


Производител: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy


Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com