Навигация
Кошница

Mastiha Вода за Уста 250 мл

Mastiha Вода за Уста 250 мл
Mastiha Вода за Уста 250 мл
  22,69 лв.
  Купи

  Mastiha Вода за Уста 250 ml

   

  Естествена защита против неприятен дъх и поддържане на оралното здраве

   

  Поддържането на устната хигиена е от изключителна важност не само за доброто самочувствие, здравите зъби, венци, но и за свеж и приятен дъх. Този продукт предоставя комплексна грижа за оралното здраве.

   

  Активната съставка в този продукт е мастихата, която е натурална смола, добивана от мастикови дървета от остров Хиос в Гърция. Тя е известна с антисептичните и противовъзпалителни си свойства и допринася за поддържането на устната хигиена.

   

  Защо трябва да се използва антисептична вода за уста?

   

  Устната кухина на човека е дом на богато разнообразие от бактерии. Оценява се, че средно в човешката устна могат да виреят между 500 и 700 различни видове бактерии. Това обаче не означава задължително, че всички тези бактерии са патогени или са вредни за здравето.

   

  Много от бактериите в устата са важни за нормалната функция на устната кухина и дори за здравето на цялото тяло. Например, някои видове бактерии помагат в разграждането на храната, други предпазват организма от навлизането на патогенни микроорганизми и участват в поддържането на естественото бактериално равновесие на устната лигавица.

   

  Въпреки това, съществуват и патогенни бактерии, които могат да предизвикат различни устни проблеми като кариеси, пародонтални заболявания (възпаление на венците и тъканите около зъбите), халитоза (лош дъх) и други. Развитието на тези бактерии обикновено се контролира и нормализира чрез правилна устна хигиена, включително чрез редовното и правилно миене на зъбите и използване на устни води с антисептични свойства.

   

  Антисептичната вода с мастиха от остров Хиос ще спомогне за контролирането на вредните бактерии и предотвратяването на развитието на устни заболявания.

   

  Действие на водата с мастиха

   

  Предотвратява халитозата – лошия дъх

   

  Водата за уста спомага за премахването на бактериалните налепи и частиците от храна, които често са причина за лошия дъх. Мастихата от остров Хиос, има антисептично действие и винаги може да се чувствате уверени в свежия си дъх.

   

  Поддържа венците здрави

   

  Редовната употреба на вода за уста подпомага поддържането на здравето на венците. Мастихата предотвратява възпалителните процеси на венците и развитието на различни заболявания, които могат да ги засягат.

   

  Действа антибактериално

   

  Устната вода с мастиха е ефективна в борбата с вредните бактерии в устната кухина. Това може да предпази от развитието на кариеси и други зъбни заболявания.

   

  Употребата на вода за уста е допълнение към редовната хигиена на устната кухина и ще подпомогне в дългосрочен план здравето на зъбите и венците, като ги предпазва от развитието на сериозни заболявания.

  Съставки: Масло от Chios Mastiha*, воден екстракт от Chios Mastiha*, екстракт от алпийска роза, глицин и флуорид.

  * етерично масло и воден екстракт, получени от смола от Chios Mastiha (Pistacia lentiscus var.Chia).

  Забележка: Използвайте продукта неразреден.

  Препоръки за употреба: Напълнете дозираната чаша с 15 ml от разтвора. Изплакнете за 20 секунди 2-3 пъти дневно. Да не се преглъща.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Mediterra S.A , Greece