Навигация
Кошница

Mastiha 100% 90 капсули

Mastiha 100% Мастиха

Хранителна добавка, 90 капсули

 

Подпомага стомашно-чревния тракт

 

Мастихата за облекчаване на стомашно-чревни проблеми е уникален продукт, произведен от 100 % чиста смола на мастиковото дърво от остров Хиос (Pistacia lentiscus). Това древно природно средство за облекчаване на различни здравословни проблеми е познато вече хилядолетия и се използва и за подпомагане на стомашното здраве, както и за облекчаване на някои от най-често проявяващите се стомашни проблеми.

 

Противовъзпалителни свойства

 

Мастихата съдържа биологично активни съединения, които имат противовъзпалителни свойства. Тази характеристика е особено полезна при стомашни разстройства, свързани с възпаления като гастрит и язва на стомаха. Потискането на възпалителните процеси може да спомогне за облекчаване на болката и дискомфорта.

 

Поддържане на храносмилателната система

 

Мастихата се използва традиционно за поддържане на здравето на храносмилателната система. Тя спомага за нормализиране на функциите на стомашните жлези, както и за подобряване на процесите на храносмилане. Това е от полза при храносмилателни неразположения и усещане за подуване.

 

Облекчаване на стомашни неразположения

 

Смолата се използва още и за облекчаване на стомашни неразположения, като дискомфорт след хранене и усещане за тежест в стомаха. Тя има успокояващ ефект върху храносмилането и подпомага по-лесното храносмилане.

 

Подпомагане на здравословната флора

 

Мастихата съдържа биологично активни съединения, които се грижат за баланса на чревната флора. Това означава, че тя може да подпомогне поддържането на полезните бактерии в долните етажи на стомашно-чревния тракт, което е от съществено значение за доброто функциониране на системата.

 

Подпомагане на регенерацията на стомашната мукоза

Мастихата има свойствата да стимулира регенерацията на стомашната мукоза. Този процес е важен за поддържането на здравето на стомаха и за предотвратяването на увреждания на стомашната лигавица.

 

Натурална и безопасна алтернатива

 

Във време, когато все повече хора търсят натурални алтернативи на фармацевтичните продукти, мастихата е отличен избор. Тя е безопасна за употреба, без странични ефекти и не съдържа изкуствени добавки или консерванти.

 

Препоръчителен начин на употреба

 

За облекчаване на стомашно-чревни проблеми при възрастни мастихата трябва да се приема от 2 до 4 таблетки дневно, 30 минути преди ядене, с вода или сок. Това е натуралното решение за тези, които ценят здравето си и желаят оптимално функциониране на стомашно-чревния си тракт.

 

Всички тези свойства правят мастихата ценен продукт за хора, които търсят натурални начини за подобряване на стомашното си здраве и храносмилателната система.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Смола Chios Mastiha
Естествена смола Chios Mastiha /Pistacia lentiscus var. chia/
350 mg1050 mg


Хипромелоза.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на храносмилателната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 2-4 капсули дневно с вода или сок, 30 минути преди хранене.

За ежедневна употреба: По 1 капсула 3 пъти дневно, преди всяко основно хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mediterra S.A , Greece