Навигация
Кошница

Mastiha Паста за зъби 85 g

Mastiha Паста за зъби, 85 g

 

Многофакторна грижа за оралното здраве

 

Пастата за зъби с мастиха е създадена с грижа към оралната хигиена и съчетава най-добрите природни съставки, за да предостави комплексна грижа за здрави зъби и венци. Тя съдържа най-чистия екстракт от мастиха от остров Хиос, екстракт от алпийска роза и жълт кантарион - три съставки, познати със своите благоприятни свойства в грижата за устната кухина. Мастихата, произведена от смолата на мастиковото дърво (Pistacia Lentiscus), е известна със своите благоприятни ефекти върху оралното здраве. Тази натурална съставка е била използвана традиционно в различни култури за грижа за зъбите и устната хигиена.

 

Как мастиха подобрява оралното здраве?

 

Борба с бактерии

 

Мастихата има силни антибактериални и антисептични свойства. Тя може да спомогне за унищожаването на вредните бактерии, които причиняват кариеси, пародонтални заболявания и лош дъх. Благодарение на тези свойства, мастихата поддържа устната кухина чиста и здрава.

 

Противовъзпалителен ефект

 

Мастихата съдържа биоактивни съставки, които имат противовъзпалителни свойства, като намалява възпалението на венците и редуцира други орални проблеми. Поддържайки венците здрави и без възпаление, мастихата спомага за предотвратяване на развитието на пародонтални заболявания.

 

Защита срещу кариеси

 

Защитава зъбите, като образува тънък филм върху емайла, който предпазва от кариеси и образуване на плака. Този слой предотвратява натрупването на вредни за зъбите бактерии.

 

Заздравява венците

 

Спомага и за поддържането на здрави венци, като подобрява кръвообращението в тази област и ги поддържа силни и здрави, а същевременно ги предпазва и от развитието на различни видове възпаление.

 

Екстрактът от алпийска роза в борбата за орална хигиена

 

Екстрактът от алпийска роза (Rhododendron ferrugineum) е добавка, която може да предостави редица ползи в зъбната паста за подпомагане на оралното здраве. Ето как алпийската роза помага в пастата за зъби:

 

Антисептично действие

 

Алпийската роза съдържа биоактивни вещества, които имат антисептични свойства и действат за унищожаването на вредните бактерии в устната кухина, особено срещу бактерията Porphyromonas gingivalis, която е причина за развитието на повечето пародонтални заболявания.

 

Противовъзпалителен ефект

 

Проявява противовъзпалителни свойства, спомагащи за намаляване на възпалителните състояния на венците и лигавиците, които могат да бъдат засегнати от пародонтални проблеми.

 

Подобряване на общия статус на оралното здраве

 

Алпийската роза спомага за поддържане на здрава и чиста устна кухина. Това включва поддържане на венците и зъбите здрави, предпазване от възпаление и кариеси, както и освежаване на дъха.

 

Когато алпийската роза се комбинира с други съставки в зъбната паста, тя може да предостави цялостни ползи за оралното здраве и да допринесе за качеството на продукта като цяло.

 

Действие на жълтия кантарион

 

Това уникално растение притежава разнообразен и много важен за здравето на организма химичен състав от различни минерали и витамини като желязо, цинк, манган, калий, селен и мед, както и витамините А, С, Е и Р. Не само това, но той съдържа и значителни количества танини, смолисти вещества, етерични масла, флавоноиди, каротеноиди, антоцианини, холин, ретинол, аскорбинова и никотинова киселини.

 

Освен познатите си ползи, жълтия кантарион има благоприятно действие и върху здравето на устната кухина.

 

  • Противовъзпалително действие - съдържанието на флавоноиди и етерични масла в жълтия кантарион го прави ефективен в борбата с възпалението в устната кухина. Той може да помогне при възпалени венци, стоматити и други устни проблеми.

 

  • Антисептично и антимикробно действие - жълтият кантарион е известен със своите антисептични и антимикробни свойства. Помага в борбата с бактериални инфекции и поддържа устната кухина чиста и здрава.

 

  • Подпомага заздравяването на рани и язви - съединенията в жълтия кантарион съдействат за бързото заздравяване на рани и язви в устната кухина. Те стимулират растежа на нови клетки и спомагат за бързото възстановяване на увредените участъци.

 

С всички тези ползи жълтият кантарион е страхотен природен източник за поддържане на здравето на устната кухина и устната хигиена.

 

Начин на употреба

Нанесете малко количество от пастата върху четката за зъби и почистете зъбите си внимателно два пъти на ден или след всяко хранене. Изплакнете устата обилно с вода. Подходяща за всички възрасти. Ако имате продължително кървене от венците при миене, се консултирайте със стоматолог.

Съставки: Масло от Chios Mastiha и воден екстракт от Chios Mastiha (естествени лечебни и антимикробни свойства, тествани срещи гингивит), екстракт от алпийска роза (антибактериални свойства), жълт кантарион и зехтин (антидразнещо действие върху чувствителни венци), натриев монофлуорофосфат (1450 ppm F-).

Не съдържа: Глутен.

Препоръки за употреба: Мийте зъбите си 3 пъти на ден, след хранене, в продължение на поне 2 минути. За деца под 6 години използвайте количество с размер на грахово зрънце за контролирано четкане.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mediterra S.A , Greece