Навигация
Кошница

Mastiha за храносмилане 250 mg х 40 дъвчащи таблетки

Mastiha 100% Добро храносмилане

Хранителна добавка, 40 капсули

 

Подобрява храносмилането и облекчаване на рефлукса

 

Таблетките за дъвчене с мастиха са натурален продукт, който има множество благоприятни ефекти върху стомашното здраве и устната хигиена. Наличието на разнообразни биоактивни съставки прави тази смола изключително ефективна срещу стомашни неразположения и заболявания.

 

Този природен продукт е заслужено известен със своите антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства. Смолата от мастиково дърво, добита от гръцкия остров Хиос, е основната активна съставка в таблетките. Тя е известна със своята способност да унищожава бактерията Helicobacter pylori, която често причинява пептични язви на стомаха и дванадесетопръстника. Освен това, смолата от мастиково дърво подпомага регулирането на нивата на стомашни киселини и облекчава множество храносмилателни проблеми.

 

Какво представлява мастихата?

 

Мастихата представлява смола, която се добива от мастиковото дърво, научно известно като Pistacia lentiscus. Това дребно вечнозелено дърво принадлежи към семейството на шам-фъстъка и обикновено започва да произвежда смола след около 5-6 години от растежа си. Смолата е наричана и „сълзите на Хиос“ поради своята характерна текстура и вид. Известна е като лечебен агент още от древногръцките времена и е била използвана в традиционната медицина.

 

Смолата на мастика съдържа богато разнообразие от природни съединения, които я правят изключително ценна. Сред тези съединения се откриват етерични масла, флавоноиди, полифеноли, киселини и други активни вещества. Тези компоненти придават на мастихата редица благоприятни свойства и я правят полезна за здравето.

 

Ефекти от смолата на мастика включват антиоксидантни, противовъзпалителни, антисептични и противогъбични свойства. Тя се използва в множество области, включително кулинарията, където се добавя към храни и напитки. Освен това се използва и в медицината за лечение на храносмилателни проблеми, подпомагане на устната хигиена и дори за лечение на кожни заболявания и рани.

 

Действие на таблетките

 

 • Поддържане на дейността на храносмилателната система;
 • Облекчаване на редица стомашни неразположения;
 • Подпомагане на нормалната чревна флора;
 • Подпомагане на регенерацията на стомашната мукоза.

 

Какво представлява пептичната язва и какво я причинява?

 

Пептичната язва е болест, която засяга лигавицата на стомашно-чревния тракт и обикновено се развива в стомаха или дванадесетопръстника. Тази язва представлява отворено или наранено място върху вътрешната повърхност на този тракт. Пептичните язви са обикновено болезнени, протичат хронично и могат да предизвикат сериозни проблеми за здравето, ако не се лекуват.

 

Язвата се причинява от увреждане и раздразване на лигавицата, която покрива стомаха и дванадесетопръстника. Това увреждане може да бъде в резултат на няколко фактора:

 

 • Бактерията Helicobacter pylori: Наличието на тази бактерия в стомашно-чревния тракт често е предпоставка за развитие на пептечна язва. Тя може да наруши защитните механизми на лигавицата и да предизвика възпаление.

 

 • Нездравословни хранителни навици: Хранене с твърде пикантна или прекалено гореща храна, употреба на алкохол, никотин или нездравословни храни може да наруши баланса на солната киселина в стомаха и да увреди лигавицата.

 

 • Употреба на някои лекарства: Продължителният прием на някои лекарства може да повиши риска от развитие на язви, тъй като те могат да нарушат защитния слой на лигавицата.

 

 • Стрес и психически фактори: Прекомерният стрес и редица психически фактори могат да допринесат за усилване на симптомите и обостряне на стомашната язва.

 

Действие на капсулите в профилактиката на образуването на стомашни язви

 

 • Унищожаване на Helicobacter pylori: Смолата от мастиково дърво съдържа вещества, които помагат при унищожаването на Helicobacter pylori или намаляват нейната активност. Капсулите ще допринесат за предотвратяването на инфекцията с тази бактерия и развитието на язвите, които тя може да предизвика.

 

 • Нормализиране на храносмилателния процес: Мастиховата смола предотвратява различни храносмилателни проблеми, които в противен случай биха могли да допринесат за развитието на язви.

 

 • Антиоксидантно действие: Смолата от мастиково дърво съдържа антиоксиданти, които могат да допринесат за намаляването на възпалителните процеси в стомаха и тънкото черво. Това подпомага поддържането на нормалната лигавица и предотвратява увреждания, които могат да доведат до образуването на язви.

 

 • Подобряване на хигиената на устната кухина: Предотвратява развитието на бактерии в устната кухина, тъй като те освен че причиняват развитието на зъбна плака, също могат да допринесат за развитието на пептични язви.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Смола Chios Mastiha
Естествена смола Chios Mastiha /Pistacia lentiscus var. chia/
250 mg1000 mg


Естествена смола Chios Mastiha /Pistacia lentiscus var. chia/.

Други съставки: хидратирани декстрати.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на храносмилателната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г:  Да се сдъвкат по 2 таблетки 1-2 пъти дневно, 30 минути преди хранене.   

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mediterra S.A , Greece

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 30.06.2023 г. или до изчерпване на количествата