Навигация
Кошница

Mastiha 80% Helicobacter pylori 280 mg х 60 капсули

Mastiha 80% Срещу Helicobacter pylori

Хранителна добавка, 60 капсули

 

Възпрепятства развитието на рефлукс и инфекция с Helicobacter pylori

 

Капсулите с мастиха са натурален продукт, който има множество благоприятни ефекти върху стомашното здраве, включително предотвратява развиитието на рефлукс и защитава стомаха от бактерията Helicobacter pylori, която е основният причинител на язва на стомаха.

 

Този природен продукт е заслужено известен със своите антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства. Смолата от мастиково дърво, добита от гръцкия остров Хиос, е основната активна съставка в таблетките. Тя е известна със своята способност да унищожава бактерията Helicobacter pylori, която често причинява пептични язви на стомаха и дванадесетопръстника. Освен това, смолата от мастиково дърво подпомага регулирането на нивото на стомашната солна киселина и облекчава редица храносмилателни проблеми.

 

Смолата на мастика съдържа богато разнообразие от природни съединения, които я правят изключително ценна. Сред тези съединения се откриват етерични масла, флавоноиди, полифеноли, киселини и други активни вещества. Тези компоненти придават на мастихата редица благоприятни свойства и я правят полезна за здравето.

 

Какво представлява пептичната язва и какво я причинява?

 

Пептичната язва е заболяване, което засяга лигавицата на стомашно-чревния тракт и обикновено се развива в стомаха или дванадесетопръстника. Тя представлява отворено или наранено място върху вътрешната повърхност на този тракт. Пептичните язви са обикновено болезни, протичат хронично и могат да предизвикат сериозни проблеми за здравето, ако не се лекуват.

 

Язвата се причинява от увреждане и раздразнение на лигавицата, която покрива стомаха и дванадесетопръстника. Това увреждане може да бъде в резултат на няколко фактора:

 

  • Бактерията Helicobacter pylori: Наличието на тази бактерия в стомашно-чревния тракт често е предпоставка за развитие на пептечна язва. Тя може да наруши защитните механизми на лигавицата и да предизвика възпаление.

 

  • Нездравословни хранителни навици: Хранене с твърде пикантна или прекалено гореща храна, употреба на алкохол, никотин или нездравословни храни може да наруши баланса в нивото на солна киселина в стомаха и да увреди лигавицата.

 

  • Употреба на някои лекарства: Продължителният прием на някои лекарства може да повиши риска от развитие на язви, тъй като те могат да нарушат защитния слой на лигавицата.

 

  • Стрес и психически фактори: Прекомерният стрес и психически фактори могат да допринесат за усилване на симптомите и обостряне на стомашната язва.

 

Действие на капсулите в профилактиката на образуването на стомашни язви

 

  • Унищожаване на Helicobacter pylori: Смолата от мастиково дърво съдържа вещества, които помагат при унищожаването на Helicobacter pylori или намаляват нейната активност. Капсулите ще допринесат за предотвратяването на инфекцията с тази бактерия и развитието на язвите, които тя може да предизвика.

 

  • Нормализиране на храносмилателния процес: Мастиховата смола предотвратява развитието на различни храносмилателни проблеми, които в противен случай биха могли да допринесат за развитието на язви.

 

  • Антиоксидантно действие: Смолата от мастиковото дърво съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат при намаляването на възпалителните процеси, развиващи се в стомаха и тънкото черво. Това е полезно действие, поддържащо нормалното състояние на лигавицата и предотвратяващо увреждания, които могат да доведат до образуването на язви.

 

  • Подобряване на хигиената на устната кухина: Предотвратява развитието на бактерии в устната кухина, тъй като те освен че причиняват развитието на зъбна плака, също могат да допринесат за развитието на пептични язви.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:

Смола Chios Mastiha
Естествена смола Chios Mastiha /Pistacia lentiscus var. chia/.

280 mg1120 mg


Хипромелоза, магнезиев стеарат, целулоза.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на храносмилателната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г: По 2-4 капсули дневно с вода или сок, 30 минути преди хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mediterra S.A , Greece