Навигация
Кошница

Mastiha Гел Паста за зъби 90 g

Mastiha Гел Паста за зъби, 90 g

 

Многофакторна грижа за оралното здраве

 

Мастихата, произведена от смолата на мастиковото дърво (Pistacia Lentiscus), е известна със своите благоприятни ефекти върху оралното здраве. Тази натурална съставка е била използвана традиционно в различни култури за грижа за зъбите и устната хигиена.

 

Тази иновативна паста за зъби е създадена със специално внимание към здравето на вашите зъби, венци и блестяща усмивка. Съчетавайки изцяло природни съставки като алпийска роза и ксилотол, тази паста за зъби предлага комплексна грижа, която не само почиства, но и поддържа цялостно оралното здраве.

 

Как мастиха подобрява оралното здраве?

 

Борба с бактерии

 

Мастихата има силни антибактериални и антисептични свойства. Тя може да спомогне за унищожаването на вредните бактерии, които причиняват кариеси, пародонтални заболявания и лош дъх. Благодарение на тези свойства, мастихата поддържа устната кухина чиста и здрава.

 

Противовъзпалителен ефект

 

Мастихата съдържа биоактивни съставки, които имат противовъзпалителни свойства, като намалява възпалението на венците и редуцира други орални проблеми. Поддържайки венците здрави и без възпаление, мастихата спомага за предотвратяване на развитието на пародонтални заболявания.

 

Защита срещу кариеси

 

Защитава зъбите, като образува тънък филм върху емайла, който предпазва от кариеси и образуване на плака. Този слой предотвратява натрупването на вредни за зъбите бактерии.

 

Заздравява венците

 

Спомага и за поддържането на здрави венци, като подобрява кръвообращението в тази област и ги поддържа силни и здрави, а същевременно ги предпазва и от развитието на различни видове възпаление.

 

Екстрактът от алпийска роза в борбата за орална хигиена

 

Екстрактът от алпийска роза (Rhododendron ferrugineum) е добавка, която може да предостави редица ползи в зъбната паста за подпомагане на оралното здраве. Ето как алпийската роза помага в пастата за зъби:

 

Антисептично действие

 

Алпийската роза съдържа биоактивни вещества, които имат антисептични свойства и действат за унищожаването на вредните бактерии в устната кухина, особено срещу бактерията Porphyromonas gingivalis, която е причина за развитието на повечето пародонтални заболявания.

 

Противовъзпалителен ефект

 

Проявява противовъзпалителни свойства, спомагащи за намаляване на възпалителните състояния на венците и лигавиците, които могат да бъдат засегнати от пародонтални проблеми.

 

Подобряване на общия статус на оралното здраве

 

Алпийската роза спомага за поддържане на здрава и чиста устна кухина. Това включва поддържане на венците и зъбите здрави, предпазване от възпаление и кариеси, както и освежаване на дъха.

 

Когато алпийската роза се комбинира с други съставки в зъбната паста, тя може да предостави цялостни ползи за оралното здраве и да допринесе за качеството на продукта като цяло.

 

Действие на ксилотола

 

Ксилитолът е един от най-известните подсладители и се използва широко в хранителната индустрия. В контекста на устната грижа и здравето на зъбите, ксилитолът има няколко положителни свойства и начини на действие:

 

Подпомага предотвратяването на образуването на кариеси

 

Ксилитолът не се метаболизира от бактериите в устата по същия начин като обикновената захар. Това означава, че консумацията на ксилитол не предоставя на бактериите в устата енергия за растеж и размножаване, както прави захарта. Това инхибира увеличаването на киселинността в устата, което уврежда зъбния емайл и води до образуването на кариеси.

 

 

 

Подпомага баланса на pH в устната кухина

 

Ксилитолът може да спомогне за възстановяването на нормалните pH нива в устната кавитация след консумация на кисели или сладки храни и напитки. Това е важно, защото ниски pH нива могат да предизвикат ерозия на емайла на зъбите.

 

Намалява риска от гингивит и пародонтит

 

Този подсладител има антимикробно действие и намалява възпалението на венците. Това го прави полезен за предотвратяване на развитието на гингивит и пародонтит.

 

Освежава дъха

 

След като стана ясно, че ксилотолът унищожава бактериите, то логичния резултат е предотвратяването и на лошия дъх.

 

Ползи от употребата на Mastiha Gel Toothpaste

 

  • Противовъзпалителна грижа за венците;
  • Превенция срещу кариеси;
  • Избелващ ефект;
  • Свеж дъх;
  • Обща грижа за устната кухина.

Съставки: Масло от Chios Mastiha и воден екстракт от Chios Mastiha (естествени лечебни и антимикробни свойства), екстракт от алпийска роза (антибактериални свойства), ксилитол (предпазва от кариеси).

Не съдържа: Глутен, Флуорид, Ментол.

Забележка: Да не се преглъща.

Препоръки за употреба: Мийте зъбите си 2-3 пъти на ден, след хранене, в продължение на поне 2 минути. За деца под 6 години използвайте количество с размер на грахово зрънце за контролирано четкане.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mediterra S.A , Greece