Навигация
Кошница

Mastiha Дъвки с пробиотици и цинк с аромат на мента 20 броя

Mastiha Дъвки с пробиотици и цинк с аромат на мента 20 броя
Mastiha Дъвки с пробиотици и цинк с аромат на мента 20 броя
  15,24 лв.
  Купи

  Mastiha Дъвки с Мастиха, пробиотици и цинк

  С аромат на мента, 20 броя

   

  Дъвки за регулиране на телесното тегло

   

  Дъвката с мастиха и пробиотици е иновативно решение, за регулиране на теглото, комбиниращо невероятен вкус и множество ползи за здравето.

   

  Предимства на дъвката с мастиха и пробиотици:

   

  • Орална свежест - ментовият вкус на дъвката осигурява интензивна и продължителна свежест в устната кухина. Забравете за неприятния дъх.

   

  • Сладост от стевия – естественият подсладител стевия добавя приятната сладост, без да увеличава калорийния прием.

   

  • Пробиотици за здравословно управление на теглото - пробиотичният щам, съдържащ се в дъвката, е с научно доказана ефективност върху контрола на висцералните мазнини. Това означава, че дъвката може да ви помогне при поддържането на желаната телесна маса.

   

  • Поддържа здравето на чревната флора и имунитета - пробиотиците са известни с положителното си въздействие върху здравето на стомашно-чревния тракт и имунната система. Употребата на дъвката с пробиотици може да спомогне за поддържането на добра имунна система и адекватни съпротивителни сили срещу вируси.

   

  Пробиотик Bifidobacterium lactis - BPL1

   

  Пробиотиците са живи микроорганизми, които естествено населяват стомашно-чревния тракт и подпомагат нормалното храносмилане. Те играят важна роля в поддържането на баланса в чревната микрофлора, което е от ключово значение за нашето общо здраве.

   

  Bifidobacterium lactis (BPL1) е един от най-изследваните и доказани научно ефективни пробиотични щамове, известен със своите благоприятни влияния върху здравето на стомашно-чревния тракт и общото благосъстояние. Този щам принадлежи към рода Bifidobacterium и се отличава със своята способност да се развива естествено в чревния тракт и да подпомага редица физиологични процеси в организма. Сред най-известните му действия е възможността за намаляване на количеството на висцералните мазнини.

   

  Ползи от BPL1

   

  • подпомага здравето на стомашно-чревния тракт - увеличава броя на полезните млечнокисели бактерии, което подобрява процесите на храносмилане и спомага за поддържането на оптимално pH.

   

  • подобрява имунната защита - BPL1 е известен със своята способност да стимулира имунната система. Участва в производството на имуноглобулини и цитокини, които регулират имунната реакция.

   

  • подобрява състоянието на кожата - някои изследвания показват, че BPL1 има положителен ефект върху здравето на кожата, като намалява възпалението и улеснява поддържането на чиста и хидратирана кожа.

   

  • подпомага храносмилането - участва в разграждането на хранителните вещества, подпомагайки процесите на храносмилане и абсорбция им.

   

  Каква е връзката на BPL1 с отслабването?

   

  Пробиотичният щам Bifidobacterium lactis (BPL1) има отношение към редуцирането на телесното тегло. Някои изследвания са показали, че консумацията на пробиотици, включително Bifidobacterium lactis, може да повлияе върху управлението на теглото и метаболизма по няколко начина:

   

  Регулиране на апетита

   

  Пробиотиците BPL1 могат да влияят върху апетита и усещането за ситост, като имат способността да синтезират хормони, свързани с усещането за глад и ситост, например лептин и грелин. Този баланс може да доведе до по-малка консумация на храна и намалено натрупване на излишни килограми.

   

  Подпомагане на метаболизма

   

  Някои пробиотични щамове, например BPL1, могат да подпомогнат оптимизирането на метаболитните процеси в организма, като стимулират ефективността на обмяната на веществата и използването на енергията от храната. Това също предотвратява натрупването на излишни мазнини.

   

  Намаляване на количеството на висцералните мазнини

   

  Висцералните мазнини са онези, които се натрупват около вътрешните органи и са свързани с по-големи рискове за здравето. Някои изследвания показват, че консумацията на пробиотици като Bifidobacterium lactis намалява значително нивата на висцерални мазнини и подпомага по-доброто управление на теглото.

   

  Управление на възпалението

   

  Хроничното възпаление може да допринесе за натрупването на мазнини и пречи на процесите на отслабване. Пробиотиците имат противовъзпалителен ефект и могат да подпомогнат намаляването на възпалението в организма.

   

  Регулиране на храносмилането

   

  Пробиотиците, като Bifidobacterium lactis, могат да подпомогнат процесите на храносмилане и абсорбция на хранителни вещества, което подобрява ефективността на организма в използването на храната.

  Съставки: Подсладители: сорбитол, изомалт, основа за дъвки (с антиоксидант: екстракт, богат на токоферол), подсладители: малтитолов сироп, ксилитол, овлажнители: глицерол, ароматизант: Chios Mastiha (1%), сгъстител: гума арабика, Bifidobacterium lactis BPL1 (0.25%), подсладител: стевиол гликозиди, цинков глюконат, глазиращ агент: карнаубски восък.

  Подходящо за вегани.

  Не съдържа: Захар, Глутен.

  Препоръки за употреба: По 2 дъвки дневно, дъвчене в продължение на най-малко 6 минути.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Mediterra S.A , Greece