Навигация
Кошница

Mastiha Дъвки с масло от Мастиха 10 броя

Mastiha Дъвки с Мастиха и масло от Мастиха

Хранителна добавка, 10 броя

 

Дъвки с чист екстракт от смола от мастиково дърво

 

Дъвката с мастиха и мастиково масло се отличава не само със своя приятен вкус, но и с изключителните ползи, които носи за организма.

 

Основната съставка в тази дъвка е екстрактът от мастиково дърво, което е характерно на гръцкия остров Хиос. Това дърво произвежда смола, известна като мастиха, която е богата на биологично активни съединения. Мастиката е известна с антимикробните си и противовъзпалителни свойства, които я правят мощно средство за поддържане на оралната хигиена и общото здраве.

 

Дъвченето на тази дъвка ще освежи дъха. Това не само спомага за елиминирането на неприятната миризма, но и стимулира слюнката, която е естествена защита срещу кариеси.

 

Мастиката се използва традиционно за борба с вредните бактерии в устната кухина. Съдържащите се в нея естествени съединения са известни с това, че инхибират растежа на бактерии, които могат да причинят зъбни кариеси и заболявания на венците. Това прави дъвката с мастиха ефективно средство за устна хигиена.

 

Благоприятните ефекти от дъвката с мастиха

 

Подпомагане на храносмилателната система

 

За мнозина дъвката с мастиха може да помогне при храносмилателни проблеми, например тежест в стомаха след хранене. Тя може да успокои стомашната лигавица и да подобри комфорта след хранене.

 

Анти-стрес

 

Някои изследвания показват, че мастиката може да подпомогне намаляването на стреса и тревожността. Тя въздейства върху нервната система, предоставяйки успокояващ ефект. Този аспект на дъвката може да бъде особено полезен за тези, които изпитват напрежение и стрес в ежедневието си.

 

Без глутен и захар

Дъвката с мастихово масло е отличен избор за хора, които следват диети без глутен или захар или имат алергии. Това означава, че можете да я консумирате без притеснение за вашия режим на хранене.

 

Усещане за свежест и чистота

 

Вкусът и ароматът на мастихата правят дъвката освежаваща и приятна. Тя ще помогне да освежите дъха си след хранене или просто да се почувствате по-бодри и чисти.

Съставки: Подсладител: сорбитол, основа за дъвки (с антиоксидант: екстракт, богат на токоферол), подсладители: малтитолов сироп, ксилитол и манитол, овлажнители: глицерол и триацетин, ароматизант: масло от Chios Mastiha (0.8%), Chios Mastiha (0.2%).

Не съдържа: Захар, Глутен.

Moже да съдържа следи от соя.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mediterra S.A , Greece