Навигация
Кошница

Mastiha Смола на гранули - Chios Medium Tears 50 g

Mastiha Смола на гранули - Chios Medium Tears 50 g
-15 %
Mastiha Смола на гранули - Chios Medium Tears 50 g
  33,60 лв.
  39,53 лв.
  Купи

  Mastiha Смола от Мастиха на гранули

  Хранителна добавка, 50 g

   

  100% мастиха на гранули

   

  Mastiha Medium Tears са гранули, произведени от смолата на мастиковото дърво (Pistacia Lentiscus var. Chia) от прекрасния гръцки остров Хиос. Тези капки са сред най-висококачествените смоли, добити от дървото, и се отличават с уникален аромат и множество ползи за здравето.

   

  Mastiha Medium Tears се получават чрез деликатен и традиционен метод на разрязване на кората на мастиковото дърво. След това смолата се събира и подлага на обработка до изчистване и подсушаване, която гарантира нейната висока чистота и качество.

   

  Уникални свойства

   

  Вкус и аромат

   

  Този продукт се отличава с неповторими аромат и вкус, които го правят изключително приятен за консумация. Мастиката има леко пикантен и свеж вкус, който може да бъде наслада за сетивата.

   

  Антимикробни и противовъзпалителни свойства

   

  Мастиковата смола е известна със своите антимикробни и противовъзпалителни свойства. Тя може да бъде полезна за укрепването на имунната система и борбата с вредни бактерии и възпаления.

   

  Подпомагане на храносмилането

   

  Гранулите от мастиха ще подпомогнат храносмилането и ще подобрят чревната дейност, подобрявайки чревната флора.

   

  Устна хигиена

   

  Мастиката е известна също и с ползите си за устната хигиена, като елиминира бактериите, които може да причинят увреждане на зъбите, венците или възпаление на гърлото.

   

  Общи ползи от употребата на смола мастиха

   

  Мастиха е природен продукт с множество ползи за здравето. Съчетанието на приятния аромат, вкус и ценните полезни свойства го прави подходящ за всички, които ценят качеството и свойствата на природата. Това са само някои от ползите от употребата на продукти с мастиха:

   

  • Стимулира имунната система: Мастиковата смола съдържа съединения, които стимулират имунната система и помогнат на организма да се справи с различни инфекции и болести.

   

  • Освежава дъха: Употребата на дъвки от мастиха може да спомогне за поддържането на свежия дъх, както и да предотврати неприятните миризми.

   

  • Спомага при храносмилателни смущения: Мастиковата смола широко се използва за облекчаване на храносмилателни проблеми като подуване, метеоризъм и различни видове колит.

   

  • Поддържа нивото на кръвната захар в норма: Има някои доказателства, че мастиковата смола може да допринесе за поддържането на нормалното ниво на кръвната захар.

   

  • Подпомага женското здраве: Мастихата се използва в народната медицина за облекчаване на някои заболявания при жените като дисменорея и симптоми на менопаузата.

   

  • Успокояващ ефект: Мастиковата смола може да има успокояващ ефект върху нервната система и да помогне при стрес и тревожност.

   

  • Ароматерапия: Ароматът на мастиката се използва в ароматерапията за релаксация и подобряване на настроението.

   

  • Козметика: Смолата от мастиковото дърво се влага като суровина в различни козметични продукти, например кремове за лице и тяло, заради своите подмладяващи и овлажняващи свойства.

   

  • Лечение на дихателни заболявания: В народната медицина се използва като средство за лечение на дихателни заболявания като хроничен бронхит и бронхиална астма.

  Съставки: 100 % Chios Mastiha.

  *смола, получена от Chios Mastiha (Pistacia lentiscus var.Chia). Има антимикробни, антивъзпалителни и лечебни свойства.

  Забележка: Chios Mastiha Medium Tears са доста меки. Обикновено се използват за готвене (след разбиване) и за дъвчене.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Mediterra S.A , Greece

  Срок на промоцията

  Специално предложение
  Период на промоциядо 30.06.2023 г. или до изчерпване на количествата