Навигация
Кошница

LIPONORM / ЛИПОНОРМ за понижаване на холестерола 50 г гранули

Пречистен, обезмаслен и диетичен соев лецитин

Благоприятства поддържането на липидния баланс в организма

Хранителна добавка

Връща пролетта на живота

 • Клинично доказано ефективно действие
 • Напълно безвреден природен продукт без нежелани реакции!
 • Повече от 20 години на българския пазар!

Съставките в ЛИПОНОРМ®не съдържат генетично модифицирани организми (ГМО).

ЛИПОНОРМ®е 100% натурален продукт.

Лецитинът се препоръчва на всички, които искат да подпомогнат паметта, обмяната на веществата, чернодробната функция и съдовете в организма си. Лецитинът може да се опита, като ежедневна добавка към храната.

Много хора, за да се придържат към здравесъобразна диета, включват в храната си повече плодове и зеленчуци (относително бедни на фосфолипиди), с цел нормализиране на телесното си тегло, и по-малко яйца (жълтък), соя, пшенични кълнове, бобови храни и месо (богати на фосфолипиди). В тези случаи е необходимо допълнително набавяне на есенциални фосфолипиди, като приемът на ЛИПОНОРМ® задоволява тези допълнителни потребности на организма.

Когато нивото на холестерол е над нормата, той започва да се натрупва по стените на кръвоносните съдове. ЛИПОНОРМ® благоприяства естественото му отделяне и извличането му

от стените на кръвоносните съдове и подпомага нормалнот артериално налягане.

Подбраната съставка:

Соев лецитин (извлечен от соеви зърна) (Glycine max (L.) Merrill)

Механизъм на действие:

Фосфолипидите благоприятстват мастната обмяна. Ефектът на есенциалните фосфолипиди, прилагани като хранителни добавки, се състои в промени в липидния, фосфолипидния и мастнокиселинния състав на липопротеиновите класове. LDL холестеролът (ЛНП: Липопротеини с ниска плътност или „лош холестерол“) и VLDL холестеролът (ЛМНП: Липопротеини с много ниска плътност или „лош холестерол“) действат срещу стените на кръвоносните съдове, както и срещу пуриновата обмяна и срещу нормалните функции на организма. HDL холестеролът (ЛВП: Липопротеини с висока плътност или „добър холестерол“) притежава изразено благотворно действие срещу LDL холестерола и срещу VLDL холестерола, спомагайки за нормалното състояние на кръвоносните съдове и нормалния обем кръв, който преминава през тях. Есенциалните фосфолипиди в соевия лецитин нормализират нивата на HDL холестерола и подпомагат нормалните функции на сърдечно-съдовата система.

Ефективно действие:

ЛИПОНОРМ® (пречистен соев лецитин) съдържа есенциални фосфолипиди. Хранителната добавка е регистрирана и е в аптеките в България от 1992 г.. ЛИПОНОРМ® е 100% натурален

и диетичен продукт от растителен произход – гранулиран соев лецитин. ЛИПОНОРМ® е в гранулна форма, в която липсват допълнителни съставки и лецитинът в него не е подложен на допълнителна обработка, което запазва продукта, като напълно природен.

Предназначение:

ЛИПОНОРМ® допринася за поддържане на липидния баланс в организма и на нормалните нива на LDL-холестерола и VLDL-холестерола (лошия холестерол) и благоприятства нормалните нива на HDL-холестерола (добрия холестерол). Хранителната добавка ускорява естественото разграждане на мазнините (метаболизъм на триглицеридите), нормализира техните нива и стимулира нормалния метаболизъм в организма. ЛИПОНОРМ® благоприятства нормалните нива на кръвната захар в организма. Соевият лецитин подпомага естествените липолитични процеси (т.е. прочистването на мазнини) в мастната тъкан, по стените на сърцето и артериите, подпомага нормалната функция на сърцето и благоприятства нормалното артериално налягане.

ЛИПОНОРМ® оказва благоприятно въздействие върху стомашната лигавица срещу стомашните киселини, подпомага естествения процес на поемане и разграждане на мазнини от храносмилателната система, както и нормалната функция на панкреаса. ЛИПОНОРМ® подпомага нормалното функциониране на черния дроб и жлъчния мехур. ЛИПОНОРМ® нормализира чернодробния метаболизъм и способства за нормалния процес на изхвърляне на камъни образувани в жлъчката.

ЛИПОНОРМ® оказва благоприятно въздействие върху функциите на нервната система и мозъка, подпомагайки паметта и концентрацията. Хранителната добавка благоприятства репродуктивните функции при жените и мъжете. Чистият соев лецитин спомага за нормализиране на пуриновата обмяна в организма и благоприятства поддържането на нормални нива на пикочна киселина. ЛИПОНОРМ® улеснява усвояването и транспортирането на мастноразтворимия витамин А (ретинол), с което допринася за нормалния процес на свързване на „свободните радикали“ и неутрализиране на действието им. Хранителната добавка подпомага нормалната физическа активност, нормализирайки мускулната плътност, сила и издръжливост. ЛИПОНОРМ® благоприятства нормалните възстановителни процеси на организма след тренировъчни и физически активности. Чистият соев лецитин подпомага производството на енергия в организма, като подобрява усвояването на мастноразтворимите витамини и благоприятства естествения енергиен обмен в клетките.

Начин на употреба и препоръчвана доза:

ЛИПОНОРМ® се приема по 2 g (1 мерителна лъжичка) по време на хранене (сутрин, обед и вечер), като гранулите от соев лецитин могат да се разтворят във вода, плодов сок, прясно и кисело мляко, или да се поръсят върху храната.

Препоръчвана доза за дневен прием: По 6 g соев лецитин (3 мерителни лъжички).

Да не се превишава препоръчваната доза за дневен прием!

*Соевият лецитин в ЛИПОНОРМ® е обезмаслен и в него липсват тлъсти масла.

**В една мерителна лъжичка (2 g) се съдържат 80 mg природна захар, като съдържанието й в 3 мерителни лъжички (6 g) e 240 mg.

Преди употреба съдържанието на флакона да се разклати добре.

Плътно да се затваря опаковката след първоначалното отваряне. Наличието на агломерати от гранулите не влошава качествата на продукта.

ЛИПОНОРМ® не замества здравословното, разнообразно и балансирано хранене.

Състав:

Съставки на соевия лецитин в ЛИПОНОРМ®

Съдържание в 1 мерителна лъжичка (2 g)

Съдържание в 3 мерителни лъжички (6 g)

Соев лецитин

2 000 mg

6 000 mg

*Фосфатидилхолин (18-25%)

360-500 mg

1 080-1 500 mg

*Фосфатидилинозитол (14-19%)

280-380 mg

840-1 140 mg

*Фосфатидилетаноламин (10-16%)

200-320 mg

600-960 mg

*Фосфатидна киселина (2-9%)

40-180 mg

120-540 mg

*Лизофосфатидилхолин (max 6%)

Max 120 mg

Max 360 mg

Холестерол (0%)

‘-

‘-

*Соевият лецитин в ЛИПОНОРМ® е обезмаслен и в него липсват тлъсти масла.

**В една мерителна лъжичка (2 g) се съдържат 80 mg природна захар, като съдържанието й в 3 мерителни лъжички (6 g) e 240 mg.

***Соевите зърна, от които е извлечен соевият лецитин в ЛИПОНОРМ®, се отглеждат в eвропейския съюз (ЕС) и са без ГМО (Генетично модифицирани организми; GMO).

Нетно тегло: ℮ 50 g

Добра поносимост и безопасност:

ЛИПОНОРМ® е с клинично доказана много добра поносимост и без нежелани реакции. Тези му качества го правят подходящ за продължително прилагане, като хранителна добавка към провеждания диетичен режим. ЛИПОНОРМ® не се характеризира с противопоказания.

Достъпна цена:

Цената на производител на ИНБИОТЕХ към търговците на едро за ЛИПОНОРМ® e: 6,12 лв. с ДДС.

Универсално ефективно действие в:

 • кардиологията
 • гастроентерологията
 • хепатологията
 • ендокринологията
 • гинекологията
 • урологията
 • нефрологията
 • имунологията

Съхранение:

На сухо място, защитено от пряка слънчева светлина, при температура до 25°С.

Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца!

Срок на годност:

Срокът на годност е 2 години от датата на производство.

Производител:

Произведено за ИНБИОТЕХ ООД, България, София 1504, ул. Шейново 7, тел.: 02 / 987 95 37,

тел./факс: 02 / 988 04 57, e-mail: office@inbiotech-bg.com, www.inbiotech-bg.com от ФАРМА АД – Дупница, България.