Навигация
Кошница

Ламизил крем против гъбички 1% 15 г

Lamisil / Ламизил 1% крем е противогъбичен лекарствен продукт, който убива гъбичките, причинители на кожни инфекции. Продуктът се отпуска без лекарско предписание за лечение на следните кожни инфекции (въпреки всичко трябва да го използвате внимателно, за да получите най-добри резултати):

 • Гъбички по краката (tinea pedis) – гъбички между пръстите на краката и гъбички по стъпалото);
 • Гъбички в ингвиналните области (tinea cruris);
 • Гъбички по тялото – трихофития (tinea corporis);
 • Кожна кандидиаза (интертриго, intertrigo);
 • Разноцветен лишей (pityriasis (tinea) versicolor).

 

Състав:

Тербинафинов хидрохлорид

Помощни вещества: пречистена вода, натриев хидроксид, бензилов алкохол, сорбитанов стеарат, цетилов палмитат, цетилов алкохол, стеарилов алкохол, полисорбат 60, изопропилов миристат.

 

Начин на употреба:

За възрастни и юноши на и над 12 години:

 • Почистете и подсушете засегнатата кожа и прилежащите зони и измийте ръцете си.
 • Отвийте капачката и ако прилагате за първи път Lamisil / Ламизил 1% крем , използвайте заострената част на върха на капачката, за да продупчите с нейна помощ предпазната мембрана, след което внимателно стиснете тубата.
 • Приложете достатъчно количество от крема за нанасяне на тънък слой върху засегнатата кожа и прилежащите зони.
 • Нежно втрийте.
 • Поставете капачката на тубата.
 • Измийте си ръцете, след като сте докосвали инфектираната кожа, за да не разпространите инфекцията върху себе си или други хора.

Ако третирате инфекция в зони, където кожата се прегъва, можете да покриете третираните участъци с марлена превръзка, особено през нощта. В такъв случай използвайте нова, чиста марля всеки път, когато прилагате крема.

 

Честота на приложение:

 • Гъбички между пръстите на краката - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
 • Плантарен тип tinea pedis (гъбички по стъпалата) - 2 пъти дневно в продължение на 2 седмици;
 • Гъбички в ингвиналните области и гъбички по тялото - 1 път дневно в продължение на 1 седмица;
 • Кожни кандидиази (интертриго) - 1 или 2 пъти дневно в продължение на 1 до 2 седмици. Те могат да наподобяват гъбичките в ингвиналните области или по тялото, но кандидиазите се наблюдават при по-възрастни и пълни пациенти с участъци от тялото, в които кожата се прегъва и се изпотява или при пациенти с други заболявалия, като диабет. За лечение на кожна кандидоза може да се наложи по-продължителното лечение (2 седмици).
 • Разноцветен лишей (pityriasis versicolor) - 1 или 2 пъти дневно в продължение на 2 седмици.

Използвайте Lamisil / Ламизил 1% крем в рамките на препоръчания период на лечение, дори да забелязвате подобрение по-рано. Обикновено подобрение на симптомите се забелязва в рамките на няколко дни, но инфекцията може да се повтори, ако Lamisil / Ламизил 1% крем не се прилага редовно или употребата се прекрати твърде рано.

При използването на Lamisil / Ламизил 1% крем състоянието на кожата се подобрява след няколко дни. Но пълното възстановяване на засегнатата кожа, след като инфекцията е премахната, се постига за по-дълъг период - до 4 седмици. Lamisil / Ламизил 1% крем ще продължи да действа, дори и след като сте приключили пълния курс на лечение. Въпреки че след това няма да използвате Lamisil / Ламизил 1% крем , подобрението трябва да продължи.

Ако не забелязвате никакви признаци на подобрение след 2 седмици от началото на лечението, моля, консултирайте се с Вашия лекар ши фармацевт.

За да подпомогнете лечението, поддържайте чиста засегнатата зона, като я миете редовно. Подсушавайте я внимателно, без да търкате, като попивате нежно. Постарайте се да не чешете засегнатата зона, въпреки че може да Ви сърби, защото това може да предизвика допълнително усложнение и забавяне на оздравителния процес или разпространение на инфекцията.

Тъй като тези инфекции могат да бъдат предадени и на други хора, използвайте индивидуална кърпа и дрехи и не ги споделяйте с други. Редовно изпирайте дрехите и кърпите си, за да се предпазите от повторна инфекция.

 

Опаковка: 15 г

листовка

кратка характеристика на продукта