Навигация
Кошница

LACALUT ACTIVE / ЛАКАЛУТ АКТИВ паста за зъби за укрепване на венците 75 мл

ПАСТА ЗА ЗЪБИ ЛАКАЛУТ АКТИВ 75 мл 
LACALUT® aktiv е медицинска паста за зъби, която спира кървенето на венците и предпазва от пародонтит.

Кървенето на венците е сериозен проблем, засягащ голям брой хора. Проблемът е сериозен поради факта, че в повечето случаи хората не знаят причината за него. Те вярват, че кървенето е временно или се дължи на силния натиск с четката за зъби.
При проведени анкети 67% от анкетираните твърдят, че венците им кървят, а при 16 % това е много често явление.
53% от засегнатите не считат проблема за сериозен, 32% не знаят дали е сериозен и само 15% го смятат за сериозен.

Кървенето на венците е началото на един опасен дяволски кръг. Причина за кървенето е отлагането на зъбна плака, което предизвиква възпаление, наречено "гингивит". В резултат на "гингивитът" венците започват да кървят интензивно, дори и при леко докосване, опитвайки се да отстранят възпалението. Резултатът е - зачервени венци и лош дъх.

На този етап процесът все още може да бъде спрян, чрез полагане на системни грижи за зъбите.

Ако не бъдат положени необходимите грижи следващият етап, който е вече необратим, е "пародонтит". Пародонтитът води след себе си образуване на "джобове" във венците, възпаление на свързващата тъкан и укрепващия апарат на зъба, а от там и до загуба на зъби.

С помощта на медицинската паста за зъби LACALUT® aktiv, която укрепва венците и ограничава бактериалната плака, можем да се предпазим от всичко това.

LACALUT® aktiv има 5 активни съставки:

* Алуминиев лактат - стяга венците и спира кървенето;
* Хлорхексидин - разтваря плаката и ограничава развитието на бактерии;
* Алантоин - успокоява венците и спира развитието на инфекцията;
* Бизаболол - осигурява допълнителна дезинфекция;
* Алуминиев флуорид - минерализира и заздравява зъбния емайл;

Действието на LACALUT® aktiv започва веднага. Още по време на първото използване усещате стягане на венците, а след 2-3 дни кървенето спира.

Продължителната употреба на LACALUT® aktiv отстранява възпалението и възпрепятства трайно развитието на гингивит и пародонтит.

Състав: Aqua, Sorbitol, Aluminum Hydroxide, Hydrated Silica, Silica, Poloxamer 188, Sodium Lauryl Sulfate, Hydroxyethylcellulose, Aroma, Aluminum Lactate, Titanium Dioxide, Aluminum Fluoride, Allantoin, Chlorhexidine Digluconate, Sodium Saccharin, Bisabolol, Limonene.

Опаковка: 75 мл.

Производител:  Natur Produkt, Германия