Навигация
Кошница

NATURAL FACTORS / НАТУРАЛ ФАКТОРС Коензим Q10 100 mg, 30 софтгел капсули

№1 хранително вещество за поддържане на сърдечно-съдовата функция! С мощно кардиопротективно действие! От първостепенно значение за производството на клетъчна енергия! Препоръчва се при висок холестерол и прием на статини, високо кръвно налягане, след прекаран инфаркт, сърдечна недостатъчност и др.

В кои случаи се препоръчва допълнителният прием на Коензим Q10?
  • Сърдечна недостатъчност. Сърцето е най-натовареният орган в тялото, който никога не си почива. През целия живот, то не престава да се свива и отпуска, за да поддържа нормалното съществуване на останалите органи и системи. Но за да извършва безпроблемно тази си функция, сърцето се нуждае от огромни количества енергия, с която коензим Q10 може ефикасно да го захрани! Коензим Q10 помага на митохондриите на сърдечния мускул да извличат енергия от храната и значително оптимизира сърдечната функция, като помага на сърцето на изпомпва достатъчно кръв. Установено е, че нивата на коензим Q10 са по-ниски при пациенти със сърдечна недостатъчност.
  • Сърдечен удар (инфаркт). Изследванията показват, че ако коензим Q10 започне да се приема от първия или втория ден след прекаран инфаркт, рискът от фатален край намалява с цели 10%.
  • Висок холестерол и прием на статини. Допринася за намаляване на вредите, предизвикани от приема на статини – медикаменти, които понижават холестерола.
  • Предоставя ползи при нарушения на сърдечния ритъм и понижава нивата на систоличното кръвно налягане.
  • Намалява нивата на възпалителните биомаркери, свързани с развитието на сърдечно-съдови заболявания, включително на С-реактивен протеин.
  • Действа регенериращо и на органите с по-високи енергийни нужди, включително бъбреците, черния дроб и мозъка.
  • Благодарение на ролята си в синтезата на АТФ (аденозин трифосфат), влияе на функционирането на всички клетки в организма и има съществено значение за нормалното състояние на всички тъкани и органи.
  • Мощен антиоксидант, който ефективно противодейства на оксидативния стрес.
  • Възстановява енергията и жизнеността.
  • Подпомага нормалното състояние на венците.

Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за смъртността в цял свят. България попада в списъка на държавите с особено тревожна статистика, за което със сигурност допринася липсата на грижа и добра профилактика.

Контролът върху кръвното налягане, здравословната диета и поддържането на нормално тегло са от съществено значение за да бъде сърдечно-съдовата система в добро здраве.

От огромно значение за поддържане на сърдечното здраве е и допълнителният прием на биологично активни хранителни вещества, които поддържат сърцето и кръвоносните съдове. Тук коензим Q10 води топ листата с най-полезни за сърцето хранителни вещества, прилагани при сърдечни и съдови заболявания.

Какво представлява коензим Q10? Мастноразтворимо, витаминоподобно хранително вещество, което увеличава нивата на клетъчна енергия. Всяка клетка в тялото се нуждае от коензим Q10. Мощен антиоксидант, който предпазва от уврежданията, причинени от токсичните свободни радикали. Коензим Q10 се произвежда естествено в организма, но с напредване на възрастта, както и при определени условия, например – прием на медикаменти срещу висок холестерол и др., синтезът му значително намалява.

Изчерпването на коензим Q10 може да има сериозни последствия за здравето, особено по отношение на сърдечно-съдовата система.

Продуктът на Natural FactorsCanada предоставя 100% натурален, естествено ферментирал коензим Q10, източник на естествени транс-изомери, идентични с тези в човешкото тяло! Разтворен в масло от оризови трици за по-висока абсорбция. Коензим Q10 100 mg е сертифициран от ISURA, което гарантира, че в състава му няма ГМО, пестициди, разтворители и други вредни агенти! Преминал през специални тестове за проверка на качеството, включително мас-спектрален анализ, който може да открие над 400 вида пестициди, разтворители, тежки метали и др.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Коензим Q10 (убиквинон 10 )100 mg300 mg

Други съставки: Масло от соеви зърна, желатин (E441) , глицерин (E422), пчелен восък,соев лецитин (E322).

Този продукт съдържа натурални съставки; отклонения в цвета са допустими.

 Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Нето тегло: 30.15

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g
Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g
Дозировка и приложение

Дозировка и приложение: По 1 софтгел капсула дневно. При необходимост може да се приемат до 3 капсули дневно.

Приложение: Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система и производството на клетъчна енергия.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Виж опаковката.

Производител

Производител: Natural Factors, Canada

Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48