Навигация
Кошница

Karl Minck Зеленоуста мида 500 mg 120 капсули

Зеленоуста мида

Grünlipp Muschelkonzentrat

Хранителна добавка, 120 капсули

 

Действа благоприятно върху ставите и костите. Има силно противовъзпалително действие.

Grünlipp Muschelkonzentrat / Зеленоуста мида на немската компания Karl Minck Naturheilmittel е хранителна добавка, която съдържа концентрат от зеленоуста мида (Perna canaliculus). Продуктът оказва благотворно влияние върху здравето на ставите и функционирането на опорно-двигателната система. Екстрактът от зеленоуста мида има антимикробно, противовъзпалително, антиоксидантно и антихипертензивно действие. Подпомага стомашно-чревната микробиота и играе важна роля в терапията при ревматоиден артрит, остеоартрит, астма и други хронични възпалителни състояния.

 

Perna canaliculus (зеленоуста мида) се среща само във водите на Нова Зеландия и се култивира и произвежда както за хранително-вкусовата, така и за фармацевтичната промишленост по целия свят.

Зеленоуститете миди са изключително богати на разнообразни хранителни вещества. Те са ценен източник на противовъзпалителните омега-3 мастни киселини, особено ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA). Тяхното противовъзпалително свойство се обуславя от способността им да инхибират ензими и протеини, които предизвикват възпаление и болка.

Зеленоустите миди съдържат хондроитин сулфат - компонент на съединителната тъкан, изграждаща например стави и кости, който може да намали възпалението и болката.

В допълнение към тези противовъзпалителни хранителни вещества, мидите са добър източник на цинк, желязо, селен и някои витамини от В-групата.

Механизъм на действие:

Активна съставка в зеленоустите миди са фурановите мастни киселини (F-киселини). Това са естествени, но редки и много мощни антиоксиданти. F-киселините са мастни киселини, които често се срещат във водораслите, и са отговорни за техните противовъзпалителни свойства.

Фурановите мастни киселини са омега-3 мастни киселини като тези в рибеното масло, които инхибират 5'-липоксигеназните и циклооксигеназните пътища - подобно на противовъзпалителните лекарства, но без страничните им ефекти. Блокираните биохимични пътища са отговорни за производството на левкотриени и простагландини - два химикала, които причиняват възпаление в организма.

Зеленоустата мида е пребиотик

Пребиотиците имат много ползи за здравето. Те спомагат за оптимизирането на чревния микробиом. Според проучвания, екстрактът от зеленоуста мида действа като хранително вещество за полезните чревни бактерии, които упражняват многобройни полезни ефекти в цялото тяло. Това подобрено състояние помага на организма да постигне баланс и да функционира на оптимално.

Здравословни ползи:

  • Aстма

Астмата е хронично възпалително състояние, което засяга белите дробове и може да затрудни дишането. Концентратът от зеленоуста мида (Perna canaliculus) помага за овладяването на възпалението в дихателните пътища и по този начин намалява честотата на симптомите. Това може само да подчертае положителния му ефект при пациенти, страдащи от бронхиална астма. 

  • Артрит

Артритът се характеризира с болезнено подуване и скованост в една или повече от ставите и се появява в резултат от хронично възпаление. Най-често срещаните видове артрит са остеоартрит и ревматоиден артрит. Благодарение на своите противовъзпалителни свойства, екстрактът от зеленоуста мида намалява възпалението на ставите, като помага за облекчаване на симптомите на артрит - скованост в ставите и болка.

  • Други патологични състояния

Екстрактът от зеленоуста мида се използва като допълнение към терапевтичните практики при редица състояния като мускулни болки, синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието и други.


Съставки:В 1 капс.:Дн. доза (2 капс.):

Зеленоуста мида
/концентрат/

500 mg1000 mg

Концентрат от зеленоуста мида (Perna canaliculus), желатинова капсула, оцветител – титанов диоксид, магнезиеви соли на мастни киселини.

Приложение: Повлиява благоприятно здравето на ставите.

Забележка: Да не се използва при бременност и кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 1-2 капсули дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия