Навигация
Кошница

Karl Minck Darm-Fit Формула за добро храносмилане 100 таблетки

Karl Minck Darm-Fit Формула за добро храносмилане 100 таблетки
Karl Minck Darm-Fit Формула за добро храносмилане 100 таблетки
  31,28 лв.
  Купи

  Дарм-Фит

  Darm-Fit

  Хранителна добавка, 100 таблетки

   

  Подпомага работата на храносмилателната система.

  Darm-Fit / Дарм-Фит на немската компания Karl Minck Naturheilmittel е хранителна добавка, която подпомага нормалната дейност на стомашно-чревния тракт.  Формулата съдържа бирена мая, пробиотични култури (Lb. rhamnosus, Lb. acidophilus, Bf. Breve) и витамини от група В.

   

  Действие на основните съставки:

   

  1. Бирена мая

  Бирената мая е съставка, използвана при производството на бира и хляб. Произвежда се от едноклетъчна гъба Saccharomyces cerevisiae.

  Бирената мая е богат източник на хром, който може да помогне на тялото да поддържа нормални нива на кръвната захар. Богат източник е на протеини, селен, калий, желязо, цинк, магнезий и витамини от група В.

  Бирената мая се счита за пробиотик и се използва за подпомагане на храносмилането. Тя съдържа малки организми (микрофлора), които спомагат за поддържането на правилното функциониране на храносмилателния тракт.

  Пробиотичните характеристики на бирената мая я правят ефективно средство за предотвратяване на диария. Използва се за лечение на други заболявания на храносмилателния тракт, включително:

  • диария, причинена от антибиотици;
  • синдром на раздразненото черво;
  • колит;
  • непоносимост към лактоза.

  Бирената мая може да осигури енергия и да помогне за поддържането на здрави кожа, коса и очи. Поддържа нервната система и подпомага защитните функции на имунната система.

  • Lactobacillus rhamnosus

  L. rhamnosus е член на пробиотичните бактерии от рода Lactobacillus. Той е адаптиран да оцелее в червата, като по този начин предлага дългосрочни ползи за здравето. L. rhamnosus може да подобри цялостното храносмилане, потенциално лекувайки диария и облекчавайки симптомите на синдрома на раздразненото черво. Може също така да предпазва организма от развитие на кариеси и инфекции на пикочните пътища.

  • Lactobacillus acidophilus

  L. acidophilus е пробиотична бактерия, която естествено се среща в дебелото черво, но и други части на тялото. Тази бактерия помага на храносмилателната система да разгражда лактозата до млечна киселина. Пробиотиците понижават нивото на pH в дебелото черво, което може да помогне на изпражненията да се движат по-бързо през него. Те могат да облекчат свързаната с приема на антибиотици диария.

  • Bifidobacterium breve

  Подобно на много пробиотици, B. breve е полезен за облекчаване на запека и диарията. Помага за редуцирането на коремната болка и за увеличаването на честотата на изхожданията при деца с функционален запек.

  B. breve помага за поддържането на нормалната функция на имунната система подобно на други пробиотични бактерии в стомашно-чревния тракт. Помага за насърчаване на респираторното здраве, здравето на кожата и спомага за инхибирането на свръхпроизводството на гъбички и патогени.

  • Витамини от група В

  Витамините от група В помагат на тялото да образува червени кръвни клетки и да получава енергия, използвайки полезните вещества, които приема с храната. Основните витамини от В група, които подпомагат работата на храносмилателната система включват:

  B1. Известен също като тиамин, B1 помага на тялото да преобразува въглехидратите, приемани с храната, в енергия и регулира апетита.

  B2. Витамин B2 помага за разграждането на протеини, мазнини и въглехидрати. Той играе жизненоважна роля за поддържане на енергийния баланс на тялото. Рибофлавин подпомага функцията на кожата, лигавицата на храносмилателния тракт, кръвните клетки и други жизненоважни тъкани.

  B6. Известен също като пиридоксин, B6 е много важен за подпомагане на дейността на храносмилателната система. Благодарение на него човешкото тяло успява да преработи протеините, който приема с храната.

  B12. Известен също като кобаламин, В12 играе роля в нервната система и при производството на кръвни клетки. Този витамин е полезен за подобряване на здравето на червата. Дефицитът на витамин B12 може да причини анемия и проблеми с храносмилането като диария, гадене и спазми.


  Съставки:В 1 табл.:Дн. доза (3 табл.):
  Бирена мая75 mg225 mg
  Фолиева киселина75 mcg225 mcg
  Lactobacillus rhamnosus1.6 x 108 CFU*4.8 x 108 CFU
  Lactobacillus acidophilus1.2 x 108 CFU3.6 x 108 CFU
  Bifidobacterium breve2.4 x 108 CFU7.2 x 108 CFU
  Витамин В6325 mcg975 mcg
  Витамин В2310 mcg930 mcg
  Витамин В1225 mcg675 mcg
  Витамин В121,6 mcg4,8 mcg


  Лактоза, бирена мая, целулоза, магнезиеви соли на мастни киселини, глазиращ агент – шеллак, пробиотични култури (Lb. rhamnosus, Lb. acidophilus, Bf. Breve), пиридоксин хидрохлорид, рибофлавин, тиамин хидрохлорид, фолиева киселина, метилкобаламин.

  *CFU – колония формиращи единици

  Приложение: Допринася за нормалната дейност на стомашно-чревния тракт.

  Забележка: Да не се използва при бременност и кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 3 таблетки дневно, с обилно количество вода.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия