Навигация
Кошница

Karl Minck Формула за сърдечно-съдова система 100 капсули

Karl Minck Формула за сърдечно-съдова система 100 капсули
Очаква доставка
Karl Minck Формула за сърдечно-съдова система 100 капсули
  27,86 лв.

  KaMi Kardio Herz Aktiv

  Кардио Актив

  Хранителна добавка, 100 капсули

   

  Подобрява сърдечната функция.

  KaMi Kardio Herz Aktiv / Кардио Актив на немската компания Karl Minck Naturheilmittel е хранителна добавка, която подпомага нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система. Формулата на продукта включва комбинация от различни съставки с доказан ефект върху здравето на сърцето и кръвоносната система: чесън на прах, екстракт от глог, витамин В2,  витамин В1 и витамин В12.

   

  Действие на основните съставки:

  • Чесън на прах

  Проучванията показват, че чесънът и добавките с чесън могат да имат положителен ефект върху здравето на сърцето, като предотвратяват увреждането на клетките, регулират нивото на холестерола и понижават артериалното кръвно налягане. Освен това добавките с чесън също могат да спомогнат за намаляване на количеството натрупани плаки по вътрешната повърхност на артериите и да намалят риска от развитие на атеросклероза.

  • Чесънът помага за намаляване на стойностите на артериалното кръвно налягане, което е значителен рисков фактор за развитието на сърдечно-съдови заболявания. Смята се, че причинява около 70% от инсултите, инфарктите и хроничната сърдечна недостатъчност.
  • Освен това чесънът помага за намаляване и на нивата на холестерола. Доказано е, че понижава нивата на общия холестерол, както и на „лошия“ LDL-холестерол.

  • Екстракт от глог

  Глогът се използва за предпазване на организма от развитие на сърдечно-съдови заболявания, както и за контролиране на високото кръвно налягане и високите нива на холестерол. Растението увеличава притока на кръв към коронарните артерии, подобрява кръвообращението и спомага за по-доброто хранене на миокарда.

  • Витамин В2  

  Рибофлавинът е един от основните витамини от група В, известен с това, че подпомага функцията на надбъбречните жлези, помага за релаксирането и поддържането на функцията на нервната система и улеснява ключови метаболитни процеси, включително спомага за превръщането на храната в енергия. Хранителните добавки с витамин В2 имат ефект върху намаляването на стойностите на кръвното налягане.

  • Витамин В1

  Витамин B1 или тиамин позволява на човешкото тяло да използва въглехидратите като основен източник на енергия. Той е от съществено значение за регулирането на метаболизма на глюкозата и играе ключова роля в нервната, мускулната и сърдечната функция. Витамин B1 също помага за намаляването на високите стойности на артериално кръвно налягане и сърдечните усложнения при хора с диабет.

   

  • Витамин В12     

  Витамините B12 и фолиевата киселина могат да помогнат за предотвратяването на сърдечни заболявания чрез понижаване на нивата на хомоцистеин в организма. Доказано е, че високото ниво на аминокиселината хомоцистеин увеличава риска от образуването на съсиреци в кръвоносните съдове на сърцето.

  Съставки:В 1 капс.:Дн. доза (3 капс.):*NRV%
  Чесън на прах200 mg600 mg**
  Екстракт от глог 10:1
  (еквивалентно на 200 mg глог на прах)
  20 mg60 mg**
  Витамин В21,4 mg4,2 mg300
  Витамин В11,1 mg3,3 mg300
  Витамин В122,5 µg7,5 µg300


  Растителна капсула (хидроксипропилметилцелулоза), освобождаващ агент: магнезиеви соли на мастни киселини.

  Не съдържа: глутен, лактоза. Подходящо за вегани/вегетарианци.

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна  доза за дневен  прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 1 капсула 1-3 пъти дневно, с малко  количество вода.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия