Навигация
Кошница

Karl Minck Хрущял от акула 170 капсули

Karl Minck Хрущял от акула 170 капсули
Karl Minck Хрущял от акула 170 капсули
  51,30 лв.
  Купи

  Haifisch Хрущял от акула

  Хранителна добавка, 170 капсули

   

  Подпомага здравето на опорно-двигателната система.

  Haifisch / Хрущял от акула е хранителна добавка, която съдържа лиофилизиран прах от хрущял на акула с добавен калций. Продуктът поддържа нормалното състояние на костите и ставите. Хрущялът от акула се използва при различни здравословни състояния, сред които артрит, псориазис, кожни раздразнения и трудно зарастващи рани, увреждане на ретината на окото и възпаление на тънкото черво (ентерит).

   

  Хрущялът от акула е тъканта, която осигурява опора за перките при акулите (Squalus acanthias). Основно се произвежда от перките на акули, уловени в Тихия океан.

  Хрущялът, получен от акула, е вид съединителна тъкан, съставена от мукополизахариди (включително хондроитин сулфат), протеинови вещества, калций, сяра и колаген.

  Haifisch / Хрущял от акула на немската компания Karl Minck Naturheilmittel предлага редица здравословни ползи:

  • Хрущялът от акула е отличен източник на калций.
  • Благодарение на високото си съдържание на калций, хрущялът от акула също спомага за поддържане на здравето на скелета.
  • Съдържа естествено срещащи се мукополизахариди, които също са известни като гликозаминогликани - това са компонентите на хрущялната тъкан, които смазват и омекотяват ставите срещу удар.
  • Хрущялът от акула се извлича от чист лиофилизиран гръбнак на акули, които са използвани за хранителни цели.
  • Този продукт е щателно тестван и не съдържа разтворители, избелители или химически агенти за обработка.

  Как действа?

  Основният компонент в хрущяла от акулата, който има основна заслуга в борбата с възпаленията, е семейство от сложни въглехидрати, наречени мукополизахариди. Два от членовете на това семейство - хондроитин сулфати A и C, отдавна се използват от практикуващите диетолози за борба с различни видове възпаление и ентерит. Хрущялът от акула може не само да осигури облекчаване на възпалението, но и да инхибира васкуларизацията на хрущяла - често свързано с напреднали случаи както на остеоартрит, така и на ревматоиден артрит. Инхибирането на образуването на нови кръвоносни съдове е основа на научните предположения, касаещи  способността на хрущяла на акула да се бори успешно с различните видове карцином.

  За какво помага?

  • Артрит;
  • Остеопороза;
  • Псориазис и други дерматологични заболявания.

  Съставки:В 1 капс.:Дн. доза (4 капс.):*NRV%
  Лиофилизиран прах от хрущял на акула500 mg2000 mg**40
  Калций79 mg316 mg


  Прах от хрущял на акула, желатин (капсулна обвивка)

  Не съдържа: глутен, лактоза.

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на костите и ставите.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна  доза за дневен  прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 1 капсула до 4 пъти дневно, с малко количество вода.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия