Навигация
Кошница

Karl Minck Зелено кафе 60 капсули

Karl Minck Зелено кафе 60 капсули
Очаква доставка
Karl Minck Зелено кафе 60 капсули
  27,52 лв.

  Зелено кафе

  Grüner Kaffee

  Хранителна добавка, 60 веган капсули

   

  Подпомага отслабването и стимулира метаболизма.

  Grüner Kaffee / Зелено кафе на немската компания Karl Minck Naturheilmittel е хранителна добавка, която включва екстракт от зелено кафе (Coffea sp.), екстракт от семки от гуарана (Paullinia cupana) и витамин С. Продуктът действа благоприятно върху метаболизма на мазнините в организма и подпомага отслабването.

  Екстрактът от зелено кафе е популярна добавка, стимулираща отслабването. Освен това може да насърчи здравословните нива на кръвната захар и артериалното кръвно налягане. Екстрактът от гуарана съдържа кофеин и може да помогне редуцирането на мазнините в тялото чрез засилване на метаболизма.

   

  Здравословни ползи, свързани с приема на екстракт от зелено кафе:

   

  Екстрактът от зелени кафеени зърна е популярен като хранителна добавка с многобройни ползи за човешкото здраве. Химическият му профил е доста различен от този на печеното кафе, въпреки че произходът им е сходен.

  Зърната на зеленото кафе съдържат високи нива на група антиоксиданти, известни като хлорогенни киселини. Това са съединения с мощни антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти, които могат да осигурят много ползи за здравето. Те имат антидиабетни, антиканцерогенни, противовъзпалителни и антизатлъстяващи свойства и могат да осигурят алтернативен подход за лечение или превенция на някои хронични заболявания.

  Продуктите от печено кафе също съдържат малки количества хлорогенни киселини, но по-голямата част от тях се губят по време на процеса на печене.

  • Понижава стойностите на артериалното кръвно налягане

  Екстрактът от зелено кафе намалява стойностите на артериалното кръвно налягане при хора с хипертония. Този ефект се дължи на понижаването на количеството кортизол в кръвния поток. Веществото, отговорно за това намаляване на кортизола, е хлорогеновата киселина. Тя има много полезни ефекти върху тялото, един от които е облекчаването на симптомите, свързани с хипертонията.

  • Помага при отслабване

  Проучванията показват, че адипонектинът - хормонът, отговорен за засилване на метаболизма, се увеличава, когато консумирате екстракт от зелено кафе. Освен това, кофеинът в кафето стимулира термогенезата и подтиска апетита.

  • Помага за понижаването на стойностите на кръвната захар

  Хлорогеновата киселина не само помага за намаляване на кръвното налягане, но може да повиши инсулиновата чувствителност и да стабилизира нивата на кръвната захар. От тази гледна точка, екстрактът от зелено кафе може да намали риска за развитие на захарен диабет тип 2.

  • Може да намали нивата на холестерола

  Екстрактът от зелено кафе може да допринесе за поддържане на здравето на сърцето и кръвоносните съдове. То може да помогне и за понижаване на холестерола и триглицеридите в кръвта.

  • Увеличава енергията

  Непечените кафеени зърна имат по-малко кофеин от печените зърна, използвани за приготвянето на обичайна чаша кафе. Въпреки това, кофеинът в екстракта от зелено кафе повишава енергийните нива в организма.  Увеличеното съдържание на хлорогенна киселина в зелените кафеени зърна от своя страна също подобрява когнитивните функции и подобрява енергийния баланс в организма.

  • Подобрява здравето на кожата

  Екстрактът от зелено кафе на зърна подобрява външния вид на кожата, като ѝ помага да остане хидратирана. Хлорогеновата киселина не само поддържа нивото на хидратация, но също така подпомага притока на кръв към кожата. Екстрактът от зелено кафе подобрява способността на кожата да се предпазва от вредните ефекти на UV-лъчите.

  • Има ефект против стареене

  Тук хлорогеновата киселина отново идва на помощ, тъй като нейните антиоксидантни свойства помагат на тялото да елиминира свободните радикали - основен виновник за процеса на стареене.

  • Детоксикира организма

  Зелените кафеени зърна помагат на тялото да се освободи от излишните продукти на метаболизма и спомага за очистването на черния дроб по естествен път, като му помага да елиминира токсините, излишния холестерол и ненужните мазнини.

  Съставки:В 1 капс.:Дн. доза (2 капс.):
  Зелено кафе екстракт300 mg600 mg
  Гуарана30 mg60 mg
  Витамин С5 mg10 mg

  Екстракт от зелено кафе (Coffea sp.), екстракт от семки от гуарана (Paullinia cupana), L-аскорбинова киселина, растителна капсула от хидроксипропил метилцелулоза, малтодекстрин, магнезиеви соли на мастни киселини, оцветител – титанов диоксид.

  Приложение: Оказва благоприятен ефект върху метаболизма на мазнините.

  Забележка: Да не се използва при бременност и кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 2 капсула дневно, с обилно количество вода.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия