Навигация
Кошница

Максистим М: не омеквай, когато е време да си твърд!

Максистим М е НОВА формула, подкрепяща сексуалната функция и самочувствието на мъжа. Нейните активни съставки имат научно изпитан ефект върху ерекцията, либидото, нивата на тестостерон, сперматогенезата, физическата издръжливост и психическата устойчивост.

Максистим М е разработен за мъжа, който цели да подобри своето сексуално представяне и да възхищава под завивките всеки път. Разчитай на него, независимо дали искаш да оставиш незабравимо първо впечатление или се стремиш да поддържаш огъня в дългосрочната си връзка.

Максистим М се приема само веднъж дневно. Всяка капсула от формулата зарежда мъжкия организъм с ценен коктейл от 8 активни компонента с клинично валидирани ползи, научно потвърдена безопасност и потентен синергичен ефект.

Как работи Максистим М?

Шафран

EnoSTIM® е уникална ботаническа комбинация с екстракт от шафран, подсилен с плодови антиоксиданти, отличена с наградата на NutraIngredients за съставка на 2019 година в категория “Healthy Ageing”. Подкрепени от значителен обем клинични изпитвания, нейните компоненти стимулират либидото, подобряват ерекцията, помагат за увеличаване на обема на спермата и отпускат мускулите, допринасят за емоционалния баланс, подпомагат релаксацията и поддържането на положително настроение.

Цинк

OptiZinc® доставя на мъжкия организъм цинков монометионин – патентовано органично съединение, в което са комбинирани минералът цинк и подобряващата бионаличността му аминокиселина метионин. Цинковият монометионин се усвоява и задържа от тялото значително по-добре в сравнение с други форми на цинк, допринасяйки за нормалния фертилитет и за поддържането на нормални нива на тестостерон.

Сминдух

Testofen® е патентован екстракт от сминдух, стандартизиран за 50% съдържание на специална матрица от сапонинови гликозиди под запазената марка Fenuside™. Това е най-добре проученият екстракт от семена на сминдух в света с внушителни резултати по отношение на мъжкото сексуално здраве и спортното представяне.

Муира пуама

Муира пуама повишава физиологичната устойчивост на организма при тежки условия на околната среда и подпомага физическата и психическата издръжливост.

Мака

Мака оказва благоприятно влияние върху плодовитостта и поддържа сексуалното желание.

Трибулус терестрис

Трибулус терестрис поддържа сексуалния апетит и сексуалния капацитет на мъжа.

L-аргинин

L-аргининът служи като директен източник на азотен оксид – съединение, играещо ключова роля в механизма на ерекцията.

L-карнитин

L-карнитинът участва в производството на енергия и може да допринесе за подобряване на качествените и количествени показатели на спермата.

Защо Максистим М?

Иновация

Иновация: за първи път в България – уникална комбинация за мъжкото сексуално здраве и самочувствие.

Синергия

Синергия: 8 активни съставки, които взаимно допълват и усилват ефекта си.

Ефективност

Ефективност: действието и безопасността на всички съставки са изпитани в множество предклинични и клинични изпитвания.

Качество

Качество: патентовани ботанически формули, натурални екстракти и ценни хранителни вещества в една ефективна формула, произведена в Испания съгласно най-стриктните стандарти и изисквания на ЕС.

Чистота

Чистота: без ГМО, алергени и титаниев диоксид (E171)

Удобство

Удобство: продукт без рецепта, само по 1 капсула дневно.

Какво съдържа 1 капсула Максистим М?

Сух екстракт от наземни части на бабини зъби (Tribulus Terrestris)

75 мг, съдържащи 30 мг сапонини 

Сух екстракт от кора на муира пуама (Ptychopetalum olacoides)

75 мг 

TESTOFEN® сух екстракт от семена на обикновен сминдух (Trigonella foenum-graecum)

75 мг, съдържащи 37,5 мг сапонини

Пропионил-L-карнитин

75 мг

EnoSTIM®, комбинация от:

- сух екстракт от ниска ябълка (Malus pumila)

- сух екстракт от джибри на европейска винена лоза (Vitis Vinifera)

- сух екстракт от близалце на шафранов минзухар (Crocus sativus)

50 мг, съдържащи 45 мг полифеноли

Сух екстракт от корен на мака (Lepidium meyenii)

50 мг, съдържащи 1,5 мг глюкозинолат 

L-аргинин

50 мг

OptiZinc® цинк (цинков моно-L-метионин)

3 мг

Помощни вещества: микрокристална целулоза (запълващ агент), магнезиев стеарат (антиагломерант).

Максистим М: не омеквай, когато е време да си твърд!

Maxistim М е НОВА специална формула, която подкрепя функцията на мъжкия организъм и подсилва самочувствието на мъжа. Нейните активни съставки имат нау..
28,86 лв.
Всяка опаковка Максистим М съдържа 15 желатинови капсули по 620 мг, достатъчни за 15-дневен прием. Приемайте по 1 капсула Максистим М дневно в удобно за вас време.

Опознай науката зад Максистим М!

Всеки трети мъж страда от сексуална дисфункция (Rosen, 2000) – проблеми с ерекцията, либидото и еякулацията. Най-разпространеният и смущаващ сред тези проблеми е еректилната дисфункция (ЕД), която накърнява самочувствието и влошава качеството на сексуалния живот на всеки пети мъж над 20 години и на всеки втори мъж между 40 и 70 години (Selvin, Burnett & Platz, 2007; Colson et al, 2018).

Тестостерон инфографика

Докато напредването на възрастта е най-значимият рисков фактор за нарушена еректилна функция, за този проблем допринасят редица други подценявани телесни и психични фактори като уринарни инфекции, уголемена простата, затлъстяване, диабет, високо кръвно, сърдечно-съдови и неврологични заболявания, депресия, тревожност и др. (Colson, et al., 2018; Rastrelli et al., 2018; Chen et al., 2018).

Причини за еректилна дисфункция инфографика

В същността си ерекцията представлява кръвонапълване на пениса, което се осъществява след отпускане мускулатурата на пещеристото тяло, простиращо се по протежение на мъжкия полов орган. Основна роля за това отпускане играе отделянето на повишено количество азотен оксид (NO) под въздействие на сексуалната възбуда, което води до разширяване на кръвоносните съдове (вазодилатация) в пениса (Leung, Christ & Melman, 2004).

Качество

Нарушенията в този процес са основна причина за еректилна дисфункция. Практически всички лекарства за ерекция целят възстановяване на нормалната съдова функция и по-специално – на вазодилатацията. Значим дял от научния интерес в областта на мъжкото сексуално здраве през последните години е насочен към откриване на ефективни и безопасни нутрацевтични начини за повишаване на азотния оксид – молекулата, отговорна за разширяването на кръвоносните съдове в мъжкия полов орган.

Качество

Шафран

Шафранът е екзотична подправка, естествено багрило и терапевтичен агент, който се добива от изсушеното близалце на шафрановия минзухар Crocus sativus. Неговата употреба датира поне 3000 години назад във времето и е традиционна за държави като Индия, Гърция, Франция, Испания, Итали и Иран.

Шафранът заляга в основата на регистрираната формула EnoSTIM® - оптимално дозирана бленда от ябълкови, винени и шафранови полифеноли, която през 2019 получава престижната награда на изданието NutraIngredients в категория “Healthy Ageing”. Механизмът на действие на EnoSTIM® се дължи на способността му да активира ензима азотен-оксид синтаза в тялото (eNOS), който синтезира основополагащия за ерекцията азотен оксид (NO).

Предклиничните данни по отношение на ефективността на формулата са обещаващи и потвърждават свойствата ѝ да активира ключовия ензим, както и да увеличава кръвообращението с до 50%.

Следва първото голямо клинично изпитване сред 94 мъже над 45-годишна възраст със западаща еректилна функция (Allaert et al., 2021). След 28-дневен прием на комбинацията от полифеноли е отчетен 22% прираст в скалата за оценка на ерекцията (Erection Hardness Scale, EHS) при 73,8% от участниците, които докладват следните положителни впечатления:

  • 71% биха препоръчали EnoSTIM® като надеждно средство за борба с еректилната дисфункция.
  • 66% са много доволни от употребата на препарата и имат осезаемо по-добри ерекции.
  • 58% са по-самоуверени относно бъдещи полови актове, разчитайки на EnoSTIM®.

Шафранът е изследван като самостоятелна активна съставка в редица други клинични проучвания. Още през 2009 година екстрактът от него е изпитан при 20 мъже с еректилна дисфункция, като само 10 дни на прием са достатъчни за повишаване на сексуалната функция, броя и продължителността на ерекциите (Shamsa et al., 2009).

Друго изследване при мъже с голямо депресивно разстройство показва, че всекидневният прием на екстракт от шафран значително подобрява еректилната функция и удовлетворението от секса в сравнение с плацебо (Modabbernia et al., 2012).

Формула с екстракт от шафран е изпитана и при мъже с доброкачествено уголемена простата и еректилна дисфункция. В резултат от тримесечен прием качеството на живот на пациентите значително се подобрява, като са отчетени подобрения в различни параметри на сексуалната функция и сексуалния живот (Cai et al., 2013).

Клиничните проучвания върху свойствата на шафрана са анализирани в два скорошни систематични обзора, като единият се фокусира върху еректилната функция, а другия – върху сексуалната функция като цяло. И двата обзора дават положителни заключения относно благоприятния ефект на съставката върху ерекциите, либидото и сексуалното удовлетворение (Maleki-Saghooni et al., 2018; Ranjbar & Ashrafizaveh, 2019).  

L-аргинин

L-аргининът е аминокиселина, която служи като директен източник на азотен оксид за тялото. Неотдавна бе установено, че мъжете с еректилна дисфункция се отличават със значително по-ниски нива на L-аргинин (Barassi et al., 2017).

Това даде допълнителен тласък на изучаването ѝ като потенциално терапевтично решение и алтернатива на прескрипторни хапчета за ерекция като Виагра, чиято употреба невинаги дава задоволителен ефект (Friedman & Friedman, 2015) и се свързва със странични ефекти като главоболие, диспепсияболки в корема, нарушено зрение, метаболитни нарушения, зачервяване на лицето, а в редки случаи – и сериозни събития като инфаркт и инсулт (Ückert, Kuczyk & Oelke, 2013).

За кратко време се натрупа значителен обем от проучвания на L-аргинин, като общ поглед върху техните резултати откриваме в мета-анализ, публикуван през 2019 година в The Journal of Sex Medicine (Rhim et al., 2019). Въз основа на данните от 10 рандомизирани контролирани проучвания с общо 540 участници е установено, че добавъчният прием на L-аргинин значително повлиява еректилната дисфункция, увеличава сексуалната удовлетвореност и подобрява оргазмената функция.

Всички интервенции регистрират отлична поносимост на добавката. Друга важна находка е, че комбинирането на L-аргинин с други съставки усилва неговото действие. Това разкрива потенциала на аминокиселината да послужи като изходна точка за формулирането на комбинации със синергичен ефект върху еректилната функция, либидото и мъжкия фертилитет.

Сминдух

Сминдухът (Trigonella foenum-graecum) е ароматна билка, наподобяваща детелина, характерна за Средиземноморския регион, Югоизточна Европа и Западна Азия. Позната у нас най-вече заради кулинарното ѝ приложение, нейните семена са богати на сапонинови гликозиди с потентни биологични свойства.

Именно на тях се дължи силата на патентования екстракт Testofen® на американската компания Gencor, стандартизиран за 50% съдържание на уникална матрица от тези фитохимикали. Testofen® е най-добре клинично проученият извлек от сминдух в света и е залегнал в основата на едни от най-ефективните формули за подобряване на спортното представяне и оптимизиране на мъжкото здраве. Изпитванията единствено потвърждават това, което хиляди потребители по цял свят докладват в резултат от употребата му.

Клинично проучване от 2016 година показва, че 12-седмичен прием на Testofen® повишава сексуалната функция с 15% с подобрени показатели като сексуална възбуда и желание, както и 2- до 3-кратно зачестяване на сутрешните ерекции и половите актове (Rao et al., 2016).

Друго клинично изпитване при здрави мъже демонстрира, че 6-седмичен протокол със същия екстракт в комбинация с цинк повлиява положително сексуалното поведение и когниция, възбудата и оргазъма. Отчетени са 23% цялостно подобрение на сексуалната функция, докато в контролната група е измерено влошаване. Участниците, вземали Testofen®, също така докладват и повишена физическа сила (Steels, Rao & Vitetta, 2011).

Този ефект е отдаден на свойството на Testofen® да повишава тестостерона, като през 2020 година част от авторите на проучването провеждат нов експеримент върху 138 мъже с фокус върху мъжкия полов хормон и атлетическите качества. В края на 8-седмичния период на изследването в групата с екстракт от сминдух са отчетени повече сила, по-голямо нарастване на мускулната маса, по-значима загуба на мазнини и по-висок прираст на нивата на тестостерон (Rao, Mallard & Grant, 2020).

Наскорошен научен обзор на наличните сведения заключава, че екстрактът от сминдух има значим ефект върху тестостероновите нива при мъже, затвърждавайки потенциалната му роля в спортното хранене и широк спектър от неблагоприятни „мъжки“ състояния като андропауза, сексуална дисфункция и свързаните с тях смущения в психичното здраве (Mansoori et al., 2020).

Трибулус терестрис

Трибулус терестрис (Tribulus terrestris) е билка, използвана в традиционната аюрведическа медицина и по-позната у нас като „бабини зъби“. Тя открай време се прилага като средство за подобряване на мъжкото здраве, а споделяните от уста на уста ползи ѝ носят митична слава сред силови и полови атлети от вчера и днес.

Оказва се, че тази слава не е без покритие. Макар и ореолът ѝ на спортна добавка да не е научно валидиран, за нейните свойства на сексуалния фронт съществуват убедителни сведения. През 2005 година е установено, че приемът на екстракт от трибулус стимулира рецепторите за мъжки полови хормони в мозъка и увеличава броя на специален клас неврони, въвлечени в производството на азотен оксид (Gauthaman & Adaikan, 2005). Тази находка разкрива правдоподобен биологичен механизъм за положителния ефект на билката както върху либидото, така и върху ерекцията.

Едно от първите проучвания, които изпитват клиничния ефект от приема на бабини зъби, е проведено върху 63 мъже с олигозооспермия (намален брой сперматозоиди). След 12-месечен прием е регистрирано не само подобрение в характеристиките на спермата, но и значимо повишаване на еректилните качества и честотата на половия акт (Sellandi, Thakar & Baghel, 2012).

При мъже с частичен андрогенен дефицит, еректилна дисфункция и ниско либидо приемът на екстракт от трибулус в продължение на 3 месеца води до повишаване нивата на тестостерон и еректилната функция, измерена по International Index of Erectile Function-5 (IIEF-5) (Roaiah et al., 2016).

В последващ експеримент 180 мъже с еректилна дисфункция приемат екстракт от бабини зъби или плацебо в продължение на 12 месеца. Значимо подобрение в потентността на приемащите билката започва да се наблюдава още след четвъртата седмица, а в края на експеримента е отчетена близо трикратно по-добра сексуална функция, измерена по IIEF-5. Подобрения са отчетени и по отношение на сексуалната удовлетвореност и оргазмената функция (Kamenov et al., 2017).

За ефекта на трибулус терестрис вероятно допринасят и потентните му адаптогенни свойства. Няколко експеримента установяват, че екстрактът от билката има сравнимо действие с някои антидепресанти, като приемът ѝ изцяло нормализира нивата на стресови хормони при субекти, подложени на хроничен стрес (Wang et al., 2013; Deole et al., 2011).

Муира пуама

Муира пуама (Ptychopetalum olacoides) е вид храст, растящ в Амазония и използван от традиционната бразилска медицина в качеството му на стимулант – на нервната система, апетита и, разбира се, на сексуалното желание и представяне. Прилага се от местните лечители орално като отвара и локално като паста от счукани листа.

Първите изпитвания на билката върху животни валидират потенциала ѝ за повишаване на потентността заради свойството ѝ да причинява отпускане на мускулатурата на пещеристото тяло в пениса (Antunes et al., 2001).

Клинични изпитвания при мъже на средна възраст с еректилна дисфункция показват, че приемът на формула с муира пуама в продължение на три месеца води до подобряване на ерекциите и удовлетвореността от секса (Nguyen, Rajfer & Shaheen, 2018).

Други проучвания откриват, че екстрактът допринася за стимулиране на либидото, водейки до значително повишен сексуален апетит и честота на сношенията (Waynberg & Brewer, 2000).

L-карнитин

L-карнитинът е аминокиселинно-производно съединение, което е естествено присъщо за човешкото тяло. То се произвежда в мозъка, черния дроб и бъбреците от аминокиселините лизин и метионин, но нуждите от него се обезпечават най-вече от външни хранителни източници като червено месо, млечни продукти и риба.

Голям обем от клинични сведения демонстрира, че допълнителният прием на L-карнитин повишава броя и подвижността на сперматозоидите при мъже с безплодие, дължащо се на различни причини (Costa et al., 1994; Lenzi et al., 2003; Lenzi et al., 2004; Cavallini et al., 2004; Balercia et al., 2005; Zhou, Liu & Zhai, 2007; Cheng & Chen, 2008; Eidi et al., 2009; Wang et al., 2010; Moradi et al., 2010; Peivandi, Karimpour & Moslemizadeh; 2010).

Мащабен мета-анализ от 2020 година, обхващащ всички клинични проучвания по темата, заключава, че приемът на карнитини увеличава шанса за бременност 3,7 пъти в сравнение с плацебо (Zhang et al., 2020).

Установено е, също така, че добавъчният прием на веществото от мъже с абактериален простатовезикулоепидидимит (възпаление на простатата, семенните мехурчета и надсеменника) допринася за увеличаване броя и мотилитета на сперматозоидите (Vicari, La Vignera & Calogero, 2002).

Други проучвания изследват действието на различни комбинирани формули с L-карнитин. Едно клинично изследване на мъже с астенозооспермия открива, че комбинираният прием на L-карнитин с L-аргинин, цинк и панакс женшен в продължение на 3 месеца увеличава мотилитета на сперматозоидите и сексуалното здраве (Morgante et al., 2010). Същата комбинация е успешно приложена две години по-късно при мъже с хроничен простатит, допринасяйки за повишаване на концентрацията и мотилитета на спермата (Cai et al., 2012).

L-карнитин фигурира и в състава на нашия продукт Проксид Плюс, който беше изпитан от екип сръбски учени през 2019 година при мъже с олигоастенозооспермия. Приеман два пъти дневно в продължение на 6 месеца, той доведе до увеличаване на обема, подвижността и жизнеността на спермата, както и за намаляване на ДНК-фрагментацията на сперматозоидите (Micic et al., 2019).

Мака

Мака (Lepidium meyenii) е представител на семейство Кръстоцветни и се отглежда заради богатия на биоактивни съединения корен. Именно той е традиционно използван от инките като средство за увеличаване на физическата издръжливост и половата мощ.

През 2002 година е направен един от първите контролирани опити за проверка на тези ефекти при здрави възрастни мъже. Резултатите показват значимо повишаване на либидото след осем седмици всекидневен прием на екстракт от мака (Gonzales et al., 2002).

Друго изследване от 2009 година измерва промените в издръжливостта и либидото на група спортисти след 2-седмичен прием на екстракт от корен на мака. Макар и да не е регистрирано никакво подобрение в издръжливостта, всички участници докладват силно завишен сексуален апетит (Stone et al., 2009).

Наблюдаваният ефект е валидиран и при пациенти с пост-SSRI сексуална дисфункция – понижени сетивност, еректилна функция и либидо в резултат от лечение с антидепресанти. Приемът на мака в продължение на 12 седмици помага на участниците да подобрят осезаемо сексуалното си представяне, като ефектът е дозозависим – пропорционален на количеството приеман екстракт (Dording et al., 2008).

Сухият екстракт от мака е ефективен и при мъже с диагностицирана еректилна дисфункция, като в след 12-седмичен курс на прием са отчетени значими подобрения в еректилна функция и сексуално благосъстояние, измерени съгласно International Index of Erectile Function (IIEF-5) и Satisfaction Profile (SAT-P) (Zenico et al., 2009).

Цинк

Цинкът е есенциален хранителен минерал, който изпълнява многобройни роли в човешкото тяло – катализира редица реакции и играе ролята на структурен компонент в стотици металопротеини.

Открай време е известно, че нивата на цинк в тялото са правопропорционално свързани с нивата на тестостерон, а повишеното отделяне на цинк с урината крие риск от понижаване на мъжкия полов хормон (Prasad et al., 1996; Chang et al., 2011; Zeng et al., 2013). Това е важно, тъй като тестостеронът е дълбоко въвлечен във всяка фаза от мъжкия сексуален отговор, а ниските му нива са един от факторите за сексуална дисфункция при мъжа (Rastrelli, Corona & Maggi, 2018).

Клинични проучвания върху мъже с цинков дефицит установяват, че оралният прием на цинк в продължение на 6 седмици водят до повишаване нивата на тестостерон с 84% (Jalali et al., 2010). Добавянето на цинк към диетата на мъже с безплодие и ниски нива на тестостерон значимо увеличава нивата на половия хормон, като 25% от двойките зачеват до 3 месеца след изпитването Netter, Nahoul & Hartoma, 1981).

Приемът на цинк от спортуващи с нормални нива на тестостерон води до повишени тестостеронови равнища непосредствено след тренировка (Neek, Gaeini & Choobineh, 2011). Това е от значение, тъй като физическата преумора може да доведе до спад в нивата на хормона. Ефектът е потвърден както при неспортуващи мъже, така и при елитни спортисти след изтощителна тренировка – и в двата сценария добавъчният цинк съхранява статуса на половия хормон незасегнат (Kilic, 2007; Kilic et al., 2006).

Вложеният във формулата на Максистим М цинк е под формата на патентованото органично съединение монометионин (OptiZinc®). В нея е добавена аминокиселината метионин, която увеличава ефикасността на към ценния минерал. Установено е, че цинковият монометионин е със значително по-добра бионаличност, което предопределя и значително по-добрите му антиоксидантни и имуностимулиращи свойства (Chien et al., 2006).