Навигация
Кошница

ГЛАНДОЛ за здрава кожа и хормонален баланс 60 капсули

Гландол е синергична комбинация от гама-линоленова киселина от борагово масло, омега-3 мастни киселини и витамин D, която допринася за поддържане на нормалното състояние на кожата и здравословен хормонален баланс и психика по време на менструален цикъл.

Продуктът спомага за намаляване на водните загуби и запазване влажността на кожата, чиято загуба е предпоставка за появата на сърбеж, обриви и раздразнения. Освен това той допринася за намаляване на менструалния дискомфорт, като облекчава болезнените гърди, намалява раздразнителността и повлиява други симптоми, свързани с ПМС.

Формулата на Glandol е с високо съдържание на есенциални полиненаситени мастни киселини:

 • гама-линоленова киселина (GLA, омега-6) от масло от пореч;
 • докозахексаенова киселина (DHA, омега-3) от EPAX 6015 TG концентрат от рибено масло;
 • ейкозапентаенова киселина (EPA, омега-3) от EPAX 6015 TG концентрат от рибено масло.

Тези мазнини се наричат есенциални или незаменими, тъй като човешкото тяло няма способността да ги произвежда и трябва да бъдат набавяни с храната. Те са от ключова важност за физиологията и структурата на кожата, като техните нива са е определящи за гъвкавостта и пропускливостта на клетъчните мембрани. Освен това служат като изходни вещества за получаването на съединения, които взаимодействат с имунната система на кожата и са от значение на нормалния отговор на тъканите спрямо измененията в хормоналните нива по време на менструация.

 

Характеристики:

 • Води до генериране на локални противовъзпалителни метаболити, като по този начин осигурява нетоксичен подход за потискане на кожни възпалителни нарушения на кожата.
 • Осигурява съотношение 5:1 ейкозапентаенова киселина / докозахексаенова киселина, което ефективно се справя с възпалителните рискови фактори.
 • Доставя балансирана концентрация на омега-6 и омега-3 мастни киселини. Съчетава положителния ефект на γ-линоленовата киселина върху дермалните клетки с противовъзпалителните свойства на омега-3 мастните киселини.
 • Допринася за намаляване на менструалния дискомфорт: γ-линоленовата киселина и витамин D могат да подобрят симптомите на ПМС въз основа на констатации от редица клинични проучвания. 
 • Намалява кожните дразнения, сърбежа и безсънието.
 • Намалява трансепидермалната загуба на вода, подобрява хидратацията на кожата и възстановява физиологичните кожни бариерни функции.
 • Доставя необходимото дневно количество витамин D.
 • Подходящи за прием от хора със суха и чувствителна кожа. 


Състав (в 1 капсула):

Гама-линоленоваткиселина (от 450,3 мг масло от пореч)
90,1 мг
Ейкозапентаенова киселина (от 109,09 мг омега-3-концентрат EPAX 6015 TG от рибено масло)
57,8 мг
Докозахексанова киселина (от109,09 мг омега-3-концентрат EPAX 6015 TG от рибено масло)
10,9 мг
Витамин Е (от 25,76 мг D-алфа-токоферол)
13,3 мг
Витамин D (от 0,35 мг холекалциферол)
6,7 мкг


Препоръчителна дозировка:

 • Деца над 4-годишна възраст: 3 капсули Гландол, разделени на 3 приема през деня.
 • Възрастни и деца над 12-годишна възраст: 5 капсули, разделени на 3 приема през деня.

За оптимален ефект приемайте в продължение на 3 до 6 месеца. 

 • При ПМС: 3 пъти по 2 капсули Гландол дневно 7 до 14 дни преди и 7 дни след началото на менструацията.


Опаковка: 60 капсули


Роля на ненаситените мастни киселини за състоянието на кожата...

Предполагаема причина за атопичния дерматит е дефектният метаболизъм на есенциалните мастни киселини, особено на гама-линоленовата киселина, в резултат от който се получава натрупване на провъзпалителни вещества. Установено е (Foster, et.al., 2010), че добавките с поречово масло превключват метаболизма на GLA към производството на противовъзпалителни медиатори.

Други проучвания показват, че оптималният баланс на омега-6 и омега-3 мастните киселини е важен за противодействие и предотвратяване на възпалението. Тук е важен балансът между двата типа мазнини, като прекомерният прием на омега-6 може да засили имунния отговор и възпалителните процеси, а приемът на омега -3 действа за намаляване на имунния отговор и възпалението.

Капсулите Glandol съчетават положителния ефект на гама-линоленовата киселина върху кожата с противовъзпалителните свойства на омега-3 мастните киселини. Предимство на комбинацията от γ-линоленова киселина и омега-3 е, че ейкозапентаеновата киселина предотвратява значително повишаване на нивото на арахидоновата киселина, в сравнение самостоятелното приложение на γ-линоленова киселина.

...и комфорта по време на месечен цикъл

Гама-линоленовата киселина (GLA) се образува в тялото от линолова киселина. Известно е, че ПМС може да бъде причинен от нарушение в превръщането на линолова киселина в GLA, което променя чувствителността на тъканите и те започват да реагират необичайно на нормалните нива на естроген и прогестерон (de Souza, Walker, 1998; Fan, Chapkin, 1998.)

Жените, които не могат адекватно да превърнат линоловата киселина в GLA, имат повече възпалителни простагландини, които влошават симптомите на ПМС (Mills, David,1996.)

Проучвания от Япония, Финландия и Обединеното кралство показват, че жените, страдащи от ПМС, имат по-ниски кръвни нива на GLA и дихомо-γ-линоленова киселина, въпреки че нивата им на линолова киселина са по-високи (Johnson et al, 1997).

Допълнителна подкрепа за ролята на GLA при ПМС идва от шест двойно-слепи, плацебо-контролирани проучвания, които показват значително подобрение на симптомите от ежедневен прием на γ-линоленова киселина (EFSA Journal 2011).


Предупреждения:

 • Съхранявайте на тъмно място, при температури между 15 и 25 °C. Съхранявайте продукта на недостъпни за деца места.
 • Продуктът е хранителна добавка, която не е заместител на разнообразното хранене.
 • Допитайте се до вашия лекар преди започване на прием. Спазвайте инструкциите за употреба и не превишавайте препоръчителната дозировка.

 

Производител: PG-Naturpharma GmbH, Am Gewerbering 4, 83533 Edling, Germany

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com


Потребителите търсят още: glandol atop, гландол атоп

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 21.08.2024 г. или до изчерпване на количествата