Навигация
Кошница

GLANDOL ATOP / ГЛАНДОЛ АТОП при атопичен дерматит

Гландол АТОП капсули повлияват благоприятно симптомите на атопичен дерматит. Продуктът намалява водните загуби и запазва влажността на кожата, успокоява сърбежа и облекчава обривите, както и кожните раздразнения, характерни за атопичния дерматит.

Формулата му е с високо съдържание на есенциални полиненаситени мастни киселини:

 • гама-линоленова киселина (GLA, омега-6) от масло от пореч;
 • докозахексаенова киселина (DHA, омега-3) от EPAX 6015 TG концентрат от рибено масло;
 • ейкозапентаенова киселина (EPA, омега-3) от EPAX 6015 TG концентрат от рибено масло.

Тези мазнини се наричат есенциални или незаменими, тъй като човешкото тяло няма способността да ги произвежда и трябва да бъдат набавяни с храната. Те са от ключова важност за физиологията и структурата на кожата, като техните нива са е определящи за гъвкавостта и пропускливостта на клетъчните мембрани. Освен това те са служат като изходни вещества за получаването на съединения, които взаимодействат с имунната система на кожата.

Предполагаема причина за атопичния дерматит е дефектният метаболизъм на есенциалните мастни киселини, особено на гама-линоленовата киселина, в резултат от който се получава натрупване на провъзпалителни вещества. Установено е (Foster, et.al., 2010), че добавките с поречово масло превключват метаболизма на GLA към производството на противовъзпалителни медиатори.

Други проучвания показват, че оптималният баланс на омега-6 и омега-3 мастните киселини е важен за противодействие и предотвратяване на възпалението. Тук е важен балансът между двата типа мазнини, като прекомерният прием на омега-6 може да засили имунния отговор и възпалителните процеси, а приемът на омега -3 действа за намаляване на имунния отговор и възпалението.

Капсулите Glandol ATOP съчетават положителния ефект на гама-линоленовата киселина върху кожата с противовъзпалителните свойства на омега-3 мастните киселини. Предимство на комбинацията от γ-линоленова киселина и омега-3 е, че ейкозапентаеновата киселина предотвратява значително повишаване на нивото на арахидоновата киселина, в сравнение самостоятелното приложение на γ-линоленова киселина.

 

Характеристики:

 • Води до генериране на локални противовъзпалителни метаболити, като по този начин осигурява нетоксичен подход за потискане на кожни възпалителни нарушения на кожата.
 • Осигурява съотношение 5:1 ейкозапентаенова киселина / докозахексаенова киселина, което ефективно се справя с възпалителните рискови фактори.
 • Доставя балансирана концентрация на омега-6 и омега-3 мастни киселини: съчетава положителния ефект на γ-линоленовата киселина върху дермалните клетки с противовъзпалителните свойства на омега-3 мастните киселини.
 • Намалява кожните дразнения, сърбежа и безсънието.
 • Намалява трансепидермалната загуба на вода, подобрява хидратацията на кожата и възстановява физиологичните кожни бариерни функции.
 • Доставя необходимото дневно количество витамин D, необходим при кожни заболявания като атопичен дерматит, псориазис и др.
 • Използва се при атопичен дерматит, псориазис, ксероза (суха кожа). 


Състав (в 1 капсула):

Гама-линоленовата киселина (от 450,3 мг масло от пореч)
90,1 мг
Ейкозапентаенова киселина (от 109,09 мг омега-3-концентрат EPAX 6015 TG от рибено масло)
57,8 мг
Докозахексанова киселина (от109,09 мг омега-3-концентрат EPAX 6015 TG от рибено масло)
10,9 мг
Витамин Е (от 25,76 мг D-алфа-токоферол)
13,3 мг
Витамин D (от 0,35 мг холекалциферол)
6,7 мкг


Препоръчителна дозировка:

Приемайте по 1 капсула Гландол Атоп дневно по време на или след хранене. Консултирайте се с Вашия лекуващ лекар за допълнителна информация относно оптималния дневен прием на продукта.

За оптимален ефект приемайте в продължение на 3 до 6 месеца. 


Опаковка: 120 капсули

 

Предупреждения:

 • Съхранявайте на тъмно място, при температури между 15 и 25 °C. Съхранявайте продукта на недостъпни за деца места.
 • Продуктът е хранителна добавка, която не е заместител на разнообразното хранене.
 • Допитайте се до вашия лекар преди започване на прием. Спазвайте инструкциите за употреба и не превишавайте препоръчителната дозировка.

 

Производител: PG-Naturpharma GmbH, Am Gewerbering 4, 83533 Edling, Germany

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 08.10.2021 г. или до изчерпване на количествата