Навигация
Кошница

GELOREVOICE / ГЕЛОРИВОЙС таблетки за гърло Череша Ментол за смучене 20 бр.

ГелоРивойс таблетки за гърло с череша и ментол осигуряват защита на лигавицата на устата и гърлото. Те се използват за облекчаване на гърлото, при неразположения като пресипналост, дразнене в гърлото, сухота на лигавицата, които водят до болки в гърлото или до непродуктивна, суха кашлица.

Когато се смучат, таблетките GELOREVOICE формират специален хидрогелен комплекс, който съдържа хиалуронова киселина. Този комплекс прилепва добре по лигавицата, където формира предпазващ филм върху раздразнените участъци. Поради своето специално съдържание на минерали и лек ефервесцентен ефект, таблетките за смучене стимулират слюноотделянето. Това е много важно за осигуряване на доброто разпределение на хидрогелния комплекс в устата и областта на гърлото.

Раздразнените области могат да се регенерират и по този начин да се облекчат симптомите като пресипналост, дразнене в гърлото, сухота на лигавицата, които водят до болки в гърлото. ГелоРивойс® таблетки за гърло имат приятен мек вкус на череша и ментол.


Причините за сухотата и дразненето на лигавицата на устата и гърлото могат да бъдат различни и да включват:

  • пренапрягане на гласа,

  • нарушено носно дишане (например поради настинка),

  • сух въздух поради използването на отоплителни или климатични системи,

  • поленова алергия (сенна хрема) – тютюнопушене.


Състав:

ГелоРивойс® таблетки за гърло съдържат: ксантан, карбомер, натриев хиалуронат.

Допълнителни вещества: изомалт, натриев хидроген карбонат, ксилитол, лимонова киселина, макрогол, аромат (череша, ментол), калиев монохидроген фосфат, цинков стеарат, силициев диоксид, сукралоза. ГелоРивойс® таблетки за гърло не съдържат вещества от животински произход, глутен и лактоза.


Начин на приложението:

Оставете таблетката бавно да се разтопи в устата до пълното й разпадане. По този начин се осигурява цялостно развитие на хидрогелния комплекс и неговото пълно разпределение. Таблетките не трябва да се дъвчат или поглъщат цели.

Колко често можете да използвате ГелоРивойс® таблетки за гърло? Можете да смучете по 1 таблетка ГелоРивойс® няколко пъти дневно, според състоянието си, например на всеки 2 – 3 часа.

Максимум до 6 таблетки дневно могат да бъдат използвани. Препоръчително е таблетките да се вземат след храна.

Колко дълго можете да използвате ГелоРивойс® таблетки за гърло? ГелоРивойс® таблетки за гърло може да се използват за дълго време или да се прилагат периодично. Ако острите симптоми (например температура, подуване на гърлото, болки в крайниците) се влошават или не се подобрят в рамките на 3 дни, моля консултирайте се с Вашия лекар.


Опаковка: 20 таблетки

Противопоказания и предпазни мерки:

Не използвайте ГелоРивойс® таблетки за гърло, ако сте алергични към която и да е от съставките му. Моля, обърнете се към Вашия лекар и фармацевт преди да използвате за първи път ГелоРивойс® таблетки за гърло ако страдате от намалено слюноотделяне. Пациенти с редки наследствени проблеми на непоносимост към фруктоза не трябва да използват ГелоРивойс® таблетки за смучене, тъй като изомалтът частично се превръща във фруктоза в организма.

Не използвайте ГелоРивойс® таблетки за смучене едновременно с други лекарства за уста и гърло. Не използвайте таблетките за смучене в легнало положение, поради риск от задавяне.

Употреба при деца:

Не използвайте при деца под 6 годишна възраст.

Употреба при бременност и кърмене:

Няма налични данни за противопоказания за употребата на ГелоРивойс® таблетки за гърло по време на бременност и кърмене.

Употреба при определени групи пациенти:

Пациенти, които са на ниско-солева диета трябва да имат предвид, че 1 таблетка ГелоРивойс® съдържа 3.2 mmol натрий. ГелоРивойс® таблетки за гърло не съдържат захар и са подходящи за диабетици.

Нежелани реакции:

При прекомерна употреба е възможно ГелоРивойс® таблетки за гърло да предизвикат лаксативен ефект или да причинят стомашно-чревни оплаквания.

Инструкции за съхранение:

Съхранявайте ГелоРивойс® на сухо място при температура под 25 °C.

Винаги затваряйте плътно алуминиевата туба след изваждане на таблетка. Съхранявайте медицинското изделие на безопасно място. Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Pohl-Boskamp GmbH & Co. KG

Kieler Strasse 11

25551 Hohenlockstedt Германия

Tel.: +49 (0)4826 59-0

Fax: +49 (0)4826 59-109

Website: www.pohl-boskamp.de

E-mail: info@pohl-boskamp.de

Дата на изготвяне на листовката: юли 2018