Навигация
Кошница

Karl Minck Стави Витал Формула за здрави стави 90 таблетки

Karl Minck Стави Витал Формула за здрави стави 90 таблетки
Karl Minck Стави Витал Формула за здрави стави 90 таблетки
  34,27 лв.
  Купи

  Стави Витал

  Gelenk Vital

  Хранителна добавка, 90 таблетки

   

  Действа благоприятно върху ставите, тъканите и хрущялите.

  Gelenk Vital / Стави Витал на немската компания Karl Minck Naturheilmittel е хранителна добавка, която поддържа нормалното състояние на ставите, тъканите и хрущялите. Формулата включва комбинация от съставки с доказан ефект върху опорно-двигателната система:  глюкозамин сулфат (от ракообразни), хондроитин сулфат и колагенов хидролизат.

   

  Глюкозаминът и хондроитинът са естествени структурни елементи на тъканите на тялото,  намиращи се най-вече в хрущяла и капсулата, която го заобикаля. И двете са съставени от захари и аминокиселини, работещи заедно за насърчаването на целостта на тъканите, гъвкавостта, мобилността и издръжливостта.

   

  Глюкозаминът играе по-важна роля в поддържането на колагеновите влакна и синтеза на хиалуронова киселина, докато хондроитинът участва активно в метаболизма на хрущяла и съседните кости, насърчавайки вискозитета, здравината и еластичността.

   

  Комбинацията от глюкозамин, хондроитин и колаген помага за намаляването на симптомите на хроничното възпаление, което е свързано с редица потенциални здравословни проблеми като сърдечно-съдови заболявания, захарен диабет и артрит. Тези химични съединения имат синергично действие и значително подобряват клиничните параметри, свързани със стареенето на кожата и здравето на ставите.

   

  Действие на основните съставки:

   

  • Глюкозамин

  Глюкозаминът е съединение, което се произвежда естествено в тялото. Той подпомага продукцията на протеини и мазнини, които възстановяват хрущяла, когато е повреден.

  Глюкозаминът защитава клетките, наречени хондроцити, които спомагат за поддържането на хрущялната структура. Тази добавка има потенциала да забавя разрушаването на хрущяла в ставите и да намали болката, която съпътства този процес. Приемът на глюкозамин може да увеличи хрущяла и течността около ставите и да помогне за предотвратяване на тяхното разрушаване.

  • Хондроитин

  Хондроитинът поддържа хрущялът здрав, като му помага да абсорбира течност в съединителната тъкан. Той може също да блокира ензимите, които разграждат хрущяла, и по този начин да осигури градивните елементи за тялото в процеса на производство на нов хрущял. Приемането на хондроитин може да предотврати разрушаването на хрущяла, но може също така и да стимулира механизмите му за възстановяване.

  • Колаген

  Колагенът се намира в съединителната тъкан, кожата, сухожилията, костите и хрущялите. Добавките с колаген могат да увеличат мускулната маса, да предотвратят загубата на костна маса, да облекчат болките в ставите и да подобрят здравето на кожата чрез намаляване на бръчките и сухотата в нея. Колагенът може да действа като антиоксидант и да се бори с щетите, причинени от свободните радикали.

  Съставки:В 1 табл.:Дн. доза (2 табл.):
  Глюкозамин350 mg700 mg
  Хондроитин280 mg560 mg
  Колаген210 mg420 mg


  Глюкозамин сулфат (от ракообразни), хондроитин сулфат, малтодекстрин, колагенов хидролизат, стабилизатор: сорбитол, напълно хидрогенирана палмова мазнина, силициев диоксид, кокосово масло, покриващ агент: хидроксипропилметилцелулоза, полипропилен гликол, магнезиеви соли на мастни киселини, талк, оцветители: титанов диоксид, железен оксид.

  Не съдържа: глутен, лактоза.

  Приложение: Допринася за поддържане на нормалното състояние на ставите, тъканите, хрущялите.

  Забележка: Да не се използва при бременност и кърмене. Хората с ограничен глюкозен толеранс или които приемат кумаринови антикоагуланти да се консултират с лекар. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Може да има слабително действие при прекомерна консумация.

  Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 2 таблетки дневно, с обилно количество вода.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия